zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Konačno dolazi hitna helikopterska služba u Hrvatsku

Ministarstvo zdravstva je konačno objavilo postupak javne nabavke za HEMS (hitnu helikoptersku medicinsku službu). Nabava će koštati 63 milijuna EUR. HEMS će se konačno uvesti u Hrvatsku sa 20 godina zakašnjenja.

HEMS predviđa četiri baze, Zagreb, Rijeka, Split i Osijek. Baze će biti u ZL Rijeka (Krk), ZL Osijek (Klisa), na Zrakoplovnom-tehničkom centru u Velikoj Gorici i na ZL Brač. Iznenađuje opcija za Brač, obzirom da u Splitu Republika Hrvatska ima vlastitu helikoptersku bazu u Divuljama koja ne bi Hrvatsku koštala ništa, a dovoljno je velika jer ima tek par stacioniranih helikoptera Hrvatske vojske, dok će korištenje aerodroma Brač i te kako koštati pošto je isti u privatnom vlasništvu i do sada nije prakticirao helikoptersko slijetanje zbog naplate.

Nikako nije jasno zašto i Dubrovnik nema 5. bazu koja bi mogla operirati tijekom ljetne sezone, a zimi uskakati u druge baze dok su njihovi helikopteri na remontu. Ovako helikopteru do Dubrovnika treba sat vremena što je neprihvatljivo za reakciju tzv. zlatnog sata i spašavanje pacijenta. Vjerojatno će u Dubrovniku, kao i do sada, ove letove i dalje vršiti policija svojim helikopterom što je neadekvatno i neprihvatljivo.

Baze će imati godišnje 1500 sati leta zajedno, a ugovor se potpisuje na 7 godina, ili sveukupno 10.500 sati leta. Split će imati 600 sati leta, Rijeka 450, Zagreb 250 i Osijek 200. Razumljivo je da će baze na Jadranu imati više sati leta radi razvedenosti otoka i manjeg broja bolnica, dok će su na kontinentu i dalje većina prijevoza vršiti ambulantnim sanitetskim vozilima. Ministarstvo će osigurati prostor za bazu i gorivo. Prostor će se ustupiti operateru bez naplate. Baze će imati po 15 liječnika i 15 medicinskih sestara.

Natječaj je raspisan do 8.5, a punu operativnost operater mora ostvariti u roku od 6 mjeseci od potpisivanja ugovora. HEMS će operirati 365 dana godišnje. HEMS će za dnevne letove početi sa operacijama početkom 2024. godine, a noćne letove će započeti početkom turističke sezone. Noćne letove će HEMS imati iz Rijeke i Splita, a iz Zagreba i Osijeka samo dnevne letove. Čudno, nepotrebno i krajnje neprihvatljivo. Nikako mi nije jasno zašto u Zagrebu i Osijeku neće biti noćnih letova. Koja je to pretpostavka da noću neće biti potrebe za letovima poglavito što je onda i bitno manje dežurnih sanitetskih vozila. Po dojavi potrebe za helikopterom HEMS će morati helikopter dići u zrak u roku od 5 minuta, noću u roku od 15 minuta. Ni ovo za noćnu dužu reakciju nikako nije jasno i racionalno. Zašto, pobogu? Za svako kašnjenje HEMS će platiti 100 EUR po minuti kašnjenja, a do najviše 1000 EUR po intervenciji.

Trenutno ove operacije provodi Hrvatska vojska što je neadekvatno, a i vrlo skupo obzirom na skupe letove Mi-171Š, dok u Dubrovniku letove provodi policija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: HEMS

49 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

U Hrvatskoj je počeo četveromjesečni pilot-projekat hitne helikopterske medicinske službe.

U samo dva dana, spasili su četiri života. Dostupni su svima koji trebaju pomoć, uglavnom stanovnicima otoka i turistima. Za njih ta usluga više neće biti besplatna.

„Baze su na otocima Krku i Braču. Ekipe su prošle zahtjevnu obuku. Andreja je medicinska tehničarka, no mora znati sve što i kopilot“, kaže liječnik Vuk Prica.

Medicinska tehničarka Andreja Maček dodaje da su za ovaj projekat unajmljeni piloti i helikopteri jedne italijanske kompanije.

„Opremljeni su kao manje jedinice intenzivne njege. Liječenje tako može početi već u zraku, ali ne i po noći, jer ovi helikopteri tada ne lete.“

Ministar zdravlja Hrvatske Siniša Varga objašnjava da će noćne intervencije pokrivati vojni helikopter iz Splita.

Nema na cemu to je bilo 2015 godine,znaci baza na bwk i krku bile ..

Pa tu vidite gdje su bili provni helihopterski letovi i baze te koliko su trajali,pa nalaogu ministarstva….
Stoga vam to dokazuje jos jednom da su bwk i krk vec imali bazu u experimentalnom projektu….

Nije problem sto se ne sijecate vec sto tvrdite da ga nije bilo….

Sa tim komentarima zbunili steBeroša jadnik

Драге комшије, свака част. Желим иђ што мање да имају посла, а када га имају што више спасених живота.
Међутим имам једну идеју, од које нема ништа зато што смо ми сви такви какви смо.
Комунизам и ратови 90их су оставили границе и облике држава таквим какви су.
Не би ли било логичније и мудрије да се све медицинске хеликоптерске службе бивше СФРЈ интегришу? Па да се они у Дубровнику и Херцеговини заједно покривају. Срем и Осијек на пример заједно са регионом Београда.
Загреб заједно са регионом Бихаћа и Бањалуке. Итд. Ово су само мабацане идеје а стручњацо да прецизорају.
Сигурно би искоришћење било боље и самим тим све јефтиније, а пуно више људских живота спашено. Повређени човек не гледа где је регистровам хеликоптер и само жели да преживи.
Али ми смо такви какви смо…

To je potpuno nemoguće, ne samo iz politički razloga i stalnih raspirivanja mržnje nego i iz praktičnih medicinskih.
Za razliku od EU država koje bi to mogle (Hr i Slo) jer zdravstveno osiguranje vrijedi na nivou EU, ostale navedene države ne bi mogle koristiti usluge liječnika/medicinske sestre u helikopteru a kamoli bolnički sustav druge države.
Tako da iako je to možda praktičan prijedlog sa strane teritorija koji pokriva helikopter, potpuno je nepraktično sa strane medicinske pomoći pacijentu po kojeg bi taj helikopter stigao.

Za sporazum je potrebna dobra volja. Nije postignut sporazum ni o pronalasku nestalih o kakvoj dobroj volji onda ovdje govorimo.

Uz to dolaze i helikopteri za zaštitu i spašavanje:
“U srpnju prošle godine, MUP je potpisao ugovor za nabavu dva helikoptera Subaru Bell 412EPX, s modulima za medicinsku evakuaciju i traganje i spašavanje.
Vrijednost projekta iznosi 273.294.117,65 kuna s PDV-om, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava. Rok isporuke naručenih helikoptera je 15 mjeseci od potpisivanja ugovora.
Helikopteri će biti u floti Ministarstva unutarnjih poslova, a koristit će se za potrebe akcija spašavanja civilne zaštite i HGSS-a te hitnih medicinskih letova.”

Da budemo realni, obzirom na granicno podrucje Dubrovnika, dva kombinovana helikoptera je mozda bolja opcija ovde nego dva neovisna helikoptera.

Spomenuto je da je planirano 5kom, ovo su prva dva.

Napokon! I slažem se da je trebao jedan više. Ali mi se Brač, bez obzira na dodatne troškove, ne čini nelogičnom opcijom. Sjajno je pozicioniran u odnosu na otoke, pogotovo one udaljenije kao Vis i Lastovo, u odnosu na Makarsku rivijeru, ali i prema srednjoj Dalmaciji ne treba mu više nego sa Divulja. Split kao grad , pogotovo Firule, gotovo jednako su udaljeni od Divulja i Brača. Ne znam da li ljeti, pogotovo vikendima kada je SPU zagušen, ima nekih restrikcija za heliće sa Divulja, ali na BWK toga sigurno neće biti. Noćni letovi su i u inozemstvu jako ograničeni i izvode se samo u izuzetnim situacijama.

Ovo je više laički, nek neko napiše ak je bolje upoznat, ali možda je do toga da za noćne letove ovakvog tipa piloti moraju polagati neke dodatne testove i imati još više sati leta prije nego imaju priliku uopće polagati tako nešto. Pretpostavljam da nema baš puno pilota koji ispunjavaju sve uvjete pa je zbog toga ograničeno na samo 2 baze. U svakom slučaju ovo je velik pomak, trebalo se već odavno dogoditi, ali za neke osude ili pohvale trebali bi znati malo više o svemu. Sigurno da je puno logističkih i svakakvih problema koje treba rješiti da bi se ovo dogodilo pa ako i postoji neka mana u početku, vjerujemo da će se rješiti s vremenom.

Ovo što je Anonymous u 11.36 napisao, stoji. Svojedobno sam na njemačkoj televiziji vidio prilog o tome i bilo je govora o specijalnoj obuci za noćno letenje iznad gradova. U Zagrebu unutar grada helikopteri niti ne trebaju, jer bez obzira gdje živio nisi nikada više od 15-20 minuta kolima prve pomoći do slijedeće bolnice. Pogotovo noću. Osim toga gdje bi ti helići slijetali, pogotovo u užem centru… Taj stacioniran u Zagrebu, najmanje će letjeti za potrebe zagrebačkih pacijenata, bilo domaćih, bilo turista.

I prije je hitna sluzba helihopterska bila na bwk,kad je bio neki probni period te usluge,i koliko je meni poznato medicinski letovi su besplatni sa bwk…
Ali mislim da bi te to prije trebali provijeriti sa bwk,nego unaprijed donjeti zakkjucak kako je to mnogo skuplje riješenje..

Gledajte: jedno je medicinski let koji sleti, ukrca pacijenta i nakon nekoliko minuta je već opet u zraku, a drugo je stacionirani helikopter.

Kako ce poletjeti sa Braca kada.su niski oblaci ili jaka bura letio sam 20 godina pa znam kako je

Da jesu vec su imali bazu na bracu i to je lako za provijeriti…
Takoder su i drugi medicinski u nekoliko navrata slijetali na bwk….
I to vam sve moze potvditi direkorica Bwk…
Kao da je vec postojala baza prije nekoliko godina,i ka da su i drugi medicinski slijetali

Tko je reko da je hrz imao bazu…
To ja nisam reko,vec da su i oni nekad (nekoliko puta,ne stalno )slijetali na bwk,
A bazu je imala neka druga kompanija koje je tada bila zaduzena za te letova..a to mozete provijeriti jos jednom sa dirktoricom,jer vi pitate svugdje a ne direktno tamo gdje treba..
Znaci nitko bolje od direktorice bwk vam ne moze dati tocniju i pravovaljanu informaciju od nje….
A ja te informacije imam….

Postojao je 2015 na bracu i krku,drzava je imala i natjecaj za to….
Bilo je nesto pokusno….

Nadite na internetu clanke o tome,i izjave iz ministarstva ljudih zaduzenih za to,
Jako je lose da tvrdite da nesto nije a imate jako puno javnih dokaza za to da je….

Eli friuli bio na Krku a neznam dali je bio na Bracu

Evo da i ja prvi puta nešto komentiram ovdje. Bila je baza na Braču i Krku. Talijani, ako se dobro sjećam, su to nešto kratko letjeli

Pilot projekt ministarstva,trajao 4 mjeseca…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!