zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Kako će izgledati zrakoplovna Indija

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air India

Velike stvari se dešavaju u zrakoplovnoj Indiji. Ogromne. I nakon što se dogotove, a u zadnjoj su fazi, Indija će biti daleko jača zrakoplovna zemlja nego je bila prije pola godine.

IndiGo kao najveća zrakoplovna kompanija Indije sredila je svoje unutarnje probleme dva vlasnike, te će sada, nakon godina sukoba dva najveća suvlasnika, imati samo jednog većinskog vlasnika. Ako je kompanija sa toliko jakim unutarnjim sukobima ovako napredovala i širila se, što će tek biti sada, kada više neće imati unutarnjih problema. Kako god, IndiGo ima 277 aviona u floti (A320, A320neo, A321neo i ATR 72-600), no ima abnormalnih 548 naručenih. Među naručenim avionima su i A321LR i A321XLR. Sa ovim avionima IndiGo će moći dobaciti do Londona, ali i do Tokya, tj. moći će pokriti sve letove za Europu i Aziju, tj. stvarati konekcije iz Europe za cijelu Aziju sa 1 stopom i uskotrupcima. Ogromno! IndiGo već sada leti na 96 destinacija, a dolaskom A321XLR će broj destinacija izuzetno povećati. Dolaskom novih aviona IndiGo će postati jedna od najvećih aviokompanija planete.

Tata Grupa je kupila Air Indiju. I time vratila kompaniju koju je i osnovala prije 90 godina. No, Tata Grupa tu ne staje. Odlučila je korjenito restrukturirati kompaniju te joj pridodati svoje dvije kompanija u kojima ima vlasništvo. Tako će Air Indiji pridodati Vistaru u kojoj ima 51% udjela (Singapore ostalih 49%), dok će LCC Air Indije pod nazivom Air India Express pridodati Air Asiu India (83,7% vlasništva). Time će Air India imati 172 aviona, dok će Air India Express imati 57 aviona ili zajedno 229 aviona, vrlo blizu trenutnoj floti IndiGo. Vrlo logično i ogromno! A Air Indija će konačno ponovo postati normalna kompanija koja će nešto značiti u zrakoplovstvu Indije.

Treća velika kompanija Indije je SpiceJet. Kompanija sada ima ogroman broj sudskih postupaka i problema, ali ako se uspije izvući, a izgleda da hoće, kompanija će biti vrlo respektabilna. U floti ima 102 aviona, no ima čak 224 naručena aviona. Kompanija ima jaku cargo diviziju, a nabavlja i prve širokotrupce (Boeing 777-200ER).

Od proljeća sa letovima ponovo kreće i Jet Airways, uz vlasništvo vrlo imućnih i utjecajnih businessmena. Kompanija će operacije krenuti sa 8 aviona, od čega 5 širokotrupaca (Boeing 777-300ER), no vrlo brzo broj aviona će se ozbiljno povećati.

Velika kompanija je i Go First koja u floti ima 59 aviona (Airbus A320 i A320neo), no ima i 92 naručena A320neo. Indija ima i regionalnu kompaniju Alliance Air koja je bila regionalni feedera Air Indie, a koju Indija sada prodaje. Kompanija ima 20 turbopropnih aviona. U Indiji se osnova i Akasa Air koja je naručila 72 Boeinga 737MAX8 i 737MAX8-200.

17 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Vrijeme je za jedan Ryanair za Poljsku iz Zagreba. A LOT si očito može dopustiti ove cijene jer dobro puni letove i nabija yield.

Ayci je takođe veliko pojačanje za AirIndiu. Solidan gubitak za TK, a veliki dobitak za AirIndiu. Veliko tržište, dobra geografska lokacija uz razvoj indijske privrede generisanje respektabilne brojke.

Letio sam 2018 sa Air Indiom London-Dheli sa 787 usluga i ljubaznost su na najvisem nivou to nigdje do sad nisam dozivio, vjerujem da sad od kad je Tata preuzeo Air Indiu da ce to bit jos bolje.

Imao sam prilike da letim Spice Jetom u Indiji, na liniji New Delihi – Jaisalmer. Otprilike indijska verzija Ryanaira! Samo putovanje je bilo mnogo zanimljivije:

Kako je Jaisalmer grad na samoj granici sa Pakistanom i to je do skoro bio samo vojni aerodrom, cura i ja smo prosli nenormalne kontrole, to je islo do toga da njoj iz cekiranog prtljaga oduzeli grickalicu i turpiju 😀

Pred samo sletanje, 3 puta smo upozoreni da se ne salimo da nesto slikamo i da ne koristimo telefone, jer je najstroze zabranjeno!

Sam aerodrom je ceo izgradjen od pescara karakteristicnog za taj kraj, jako zanimljiva arhitektura i vrlo je jezivo sto se uglavnom mogu videti samo oficiri, vojnici i piloti u uniformama indijske vojske, u vreme kada smo leteli imali su samo 4 civilna leta nedeljno!

Jos je i u pustinji 15-ak km od grada do koga vodi nov autoput. Jedna od jacih scena je kada je nas vozac skrenuo sa autoputa u pustinju da bi izbegao placanje putarine a mi se oprostili od zivota jer smo mislili da ce da nas isecka i proda za organe 😀 I ogresili smo se o coveka naravno, za 3 nedelje tamo dlaka sa glave nam nije zafalila a ljudi mahom imaju srca od zlata, nenormalno su gostoprimljivi!

Indija je LUDNICA!

Opako se indija razvija. Pa imaju preko 700 aviona. Ogromno.

Kolike su šanse da netko od navedenih uvede linije prema regiji pogotovo prema hrvatskoj obali?

Prije ce to bit prema crnogorskoj obali.

Bilo bi super imati letove prema Zagrebu sa A321XLR iz Indije, to bi mogla biti zanimljiva alternativa Qataru i Emiratesu/FlyDubaiu za dobar dio Azije, pogotovo JI.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!