zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Eurowings traži 120.000 EUR od zelenih aktivista

Eurowings je tužio šest zelenih aktivista Letzte Generation jer su prošlog XI. mjeseca preskočili ogradu Aerodroma Berlin, upali na stajanku (apron), te blokirali uzletno-sletnu stazu na nekih dva sata. Zbog toga je Eurowings imao kašnjenje 30 svojih letova. Grupa je imala slične proteste u VII. mjesecu ove godine u Dusseldorfu i Hamburgu. Sveukupno je Lufthansa grupa radi toga imala kašnjenja čak 81 leta. Eurowings radi toga traži odštetu od 120.000 EUR od aktivista za cijelu Lufthansa grupu.

Zahtjev Eurowingsa je logičan i pravičan. Bez obzira na razloga zelenih aktivista oni nisu izvan zakona. Protestirati se može legalno, a preskakanje ograde i blokiranje prometa nikako nisu legalni i na zakonu utemeljeni potezi. Stoga je i logično da plate štetu koju je kompanija imala.

I ministar prometa traži kaznu za aktiviste jer su prekršili sigurnosne propise zračnih luka, te su prekršili zakon. Ministar smatra da se ovdje radi o kaznenom (krivičnom) djelu. Tužbe protiv ovih aktivista razmatraju TUI i Condor. Aerodrom Dusseldorf je već pokrenuo kaznenu (krivičnu) tužbu protiv aktivista.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A koliko traži Eurowings od managementa aerodroma DUS koji je prošle godine zbog manjka 30-50 % radnika otpuštenih u koroni imao svadnevna kašnjenja od po 2 i 3 sata kroz cijelu sezonu? Ili se to ne računa? Fuj!!! Licemjeri najgore vrste!

Neće ovo dobiti, ne verujem ni da će doći do suđenja. Eurowings može da tuži aerodrom, sa njima su u ugovornom odnosu, a aerodrom može da tuži aktiviste. Mora da se zna neki red, imate u vesti o krađi zlata kako se to radi – tužili su aerodrom, ne NN lopova.

Potpuno podrzavam avio kompaniju. Trebali su 10 puta vise novca traziti!

Platiti će oni koji financiraju te teroriste: Gettys i Kennedys preko crowd fonda koji su oni osnovali.

Ja sam cuo da i Vucic stoji iza tih akcija tako da destabilizuje srednju Evropu.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!