zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Istanbul će sve svoje potrebe za struju pokrivati solarnim panelima

Aerodrom Istanbul će od kraja godine biti prvi aerodrom koji će 100% svoje energije pokrivati od solarnih panela. Istanbul je investirao 212 milijuna EUR u projekt. Solarna elektrana će imati 439.000 panela, koji će se prostirati na 3 milijuna kvadratnih metara površine i koji će proizvoditi 199,32 megavata energije.

Istanbul u ovom momentu ima kapacitet od 90 milijuna putnika, a do 2028. aerodrom će imati kapacitet 200 milijuna putnika uz čak šest uzletno-sletnih staza. Aerodrom je 2023. imao 76 milijuna putnika, nada se u 2024. imati 85 milijuna putnika, te se ozbiljno približava sadašnjem kapacitetu od 90 milijuna.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Istanbul

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

BDV, megavat je jedinica za instaliranu snagu a ne energiju

Cjepidlake. A de reci mjernu jedinicu za energiju.

ostavite me se, elektroinženjer sam a ne cjepidlaka a za energiju je ta koja je navedena puta vrijeme, može u satima ali i sekundama ili bilo kojoj drugoj mjeri za vrijeme. To je i joul (J). Zadovoljni?

Alene, molim da opomenete ovog nekulturnog čitatelja da mi se ne obraća sa ti

200 MW mi se na prvi pogled čini previše samo za aerodrom koliko god velik bio, ali možda se i varam, Plomin je oko 300 MW, Krško oko 600…

Mislim da malo kasne i da čak kopiraju naš Zemunik koji sa svojih skromnih 1-1,5 miliona putnika već kreće sa solarnim panelima a i metro je u planu,čak i skoroj realizaciji !

Da ovo nije neki Zdenkov klon?

Цариград разваљује

Ok, najs PR, a što kad zaredaju kišni dani?

Paneli su otporni na kišu. Ako to mislite. Neće korodirati. A ako mislite na proizvodnju električne energije, ona se proizvodi fotonaponskim ćelijama koje reagiraju na svjetlost, ne na sunce. Dakle, proizvode struju kada svjetlost dolazi do njih. Kišni dani imaju svjetlosti koliko hoćete. Jedino ne stvaraju električnu energiju po noći, tada se koristi redovna mreža ili akumulirana energija stvorena po danu.

Odličan aerodrom, fenomenalno osmišljen, sve je pristupačno i lako dostupno, oznake jasne i pregledne, čak ni restorani nisu preskupi. Doduše, turska lira jako pada u odnosu na euro, pa su cijene preračunate u euro normalne, a koliko je to jeftino turcima je druga priča. Ali turci čine samo jedan dio putnika, tako da to i nije neki parametar. Grad statusa Istanbula mora imati aerodrom na vrhunskom nivou. U nekoj doglednoj budućnosti metro će doći do aerodroma, a grad se može širiti narednih 50 godina i još uvijek će biti dovoljno mjesta da ne zaokruži aerodrom, kao što je zaokružio Sabihu.

Veliki aerdrom ali da je fenomenalno osmisljen, pa nisam bas siguran. Vreme taksiranja mi je vec dva puta po sletanju bilo ravno 20-25 minuta!? Pa za to vreme se skoro odleti Beograd – Sarajevo. Setnja do transfera, pa do gejta za sledeci let, oko 40 minuta. Zato po pravilu konekcije i rade na 2h, a mislim da ispod 1:15h ni ne postoje.

Nigde nista slicno nisam video, nista od prakticnosti koje imaju recimo Minhen i Doha, kao relativno noviji veliki aerodromi za koje se stvarno moze reci da su fenomenalno osmisljeni.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!