zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

S7 će proizvoditi aviodijelove

Ruska aviokompanija S7 je kupila 82,18% u Berdsk Elecrtomechanical te će testirati i proizvoditi dijelove za avione. Niz kompanija iz Rusije je krenulo u proizvodnju rezervnih dijelova pošto radi sankcija iste ne mogu uvoziti. Tvornica proizvodi dijelove za aviona od 1957.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: S7

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ukoliko je iznuđeno stanje, da ne dovede do toga da razviju i taj deo avio-industrije. Od 2014. su unapredili mnoge oblasti, pa što ne i ovu. To je iznuđeni potez i može ih samo naterati da i to unaprede

Ništa oni neće proizvoditi, ili barem veoma malo. Eventualno nešto sklapati. dijelovi će dolaziti direkto od Erbasa. Samo će sad sve biti pokriveno.

Koliko sam ja skontao da je zrakoplovna kompanija kupuje kompaniju koja pravi dijelove… Šta je tu čudno? I vi možete imati akcije Airbusa…

Normalno je da neko na zapadu drži akcije firme koja pravi avio dijelove ali u Rusiji je to kaotično?

Većinski ili manjinski, kapital je kapital, neko drži akcije i ima pravo da izabere menadžment a taj menadžment upravlja firmom, dakle ne upravlja avio kompanija (ni bilo kakva druga) već to radi menadžment, kako na zapadu tako i na istoku..

Iznuđeno rešenje. Ali ipak će ovo silom prilika naterati Ruse da osvoje neka nova znanja i tehnologije. Decenijama se već bave samo prodajom nafte i gasa, ništa kvalitetno ne proizvode.

Da, tako je. Nama je isto potrebna jedna kriza koja će nas natjerati da se prestanemo baviti samo prodajom mora i sunca 4 mjeseca godišnje.

Sa sankcijama će konačno procjvetati, slicno kao Srbija pod Slobom…

Pa evo za sljedeću godinu im MMF prognozira veći rast nego UK i Njemačkoj, nadam se da vam ta informacija neće pokvariti dan.

Nema zime za Rusiju.

Ne bih se baš složio, ali da će prevladati probleme u to ne sumnjam.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!