zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Nonsens nove subvencije Slovenije

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

Slovenija je konačno objavila linije koje planira subvencionirati do 2025. uz iznos od enormnih 16,8 milijuna EUR. Ovaj iznos će zapravo ići Fraportu jer će nadoknađivati 50% dadžbina koje se daju aerodromu Ljubljana. Na ovaj način Fraport ne mora davati popuste (poput Zagreba), već će i dalje imati ogromnu zaradu kroz maksimalnu naplatu taksi, a Slovenija će platiti ostatak novaca do motivacijskog „popusta“.

Slovenija je linije podijelila u tri kategorije. U prvoj kategoriji su linija koje su prioritet: Beč, Copenhagen, Atena, Madrida, Amsterdam i Helsinki. Dvije od ovih linija se već planiraju operirati ovog ljeta: Helsinki (Finnair) i Atena (Aegean), pa je vrlo vjerojatno da su linije već dogovorene uz unaprijed ugovoren popust. Čudno je da je na spisku Amsterdam pošto ga već godinama leti Transavia. Znači ostaju Madrida (kojeg je 2021. letjela Iberia), Copenhagen i Beč koje je prije letjela Adria. Istinski je čudno da je na listi Beč, linija koja je stvarala ogroman gubitak za vrijeme Adrije i koje radi neisplativosti nije pokrenuo Austrian. Naime, Ljubljana i Aerodrom Beč su udaljeni tek 391 km za što treba tek 3:45 sati.

U grupu prioritetnih linija spadaju još i point-to-point linije Charleroi, Skopje, Prag i Berlin. Charleroi je očito pokušaj Slovenije da vrati liniju Wizz Aira koju je kompanija ukinula prošle godine. Skopje je dosta logičan izbor, dok je Prag istinski upitna destinacija radi ČSA koji je na rubu bankrota i nedostatka konekcija. Prag kao linija nije uspješan i iz daleko većih aerodroma od Ljubljane. Berlin je dobar izbor iako je pitanje bi li tu easyJet, Eurowings ili Ryanair pokrenuli letove jer dva ova prijevoznika režu linije iz Berlina radi tamošnjih visokih taksi, dok Eurowings ne leti za Ljubljanu i ima vrlo limitiranu ekspanziju radi loše financijske situacije.

Treća kategorija linija će se subvencionirati tek i samo ako će biti dovoljno novaca. A to su linije za Rim FCO, Stockholm, Oslo, Barcelonu, Lisabon, Prištinu i Paris Orly. Paris Orly već leti Transavia, a Rim FCO nikada nije uspio iz Slovenije radi blizine Trsta i Venecije, pa ne vidim kako bi mogao uspjeti i sada. Jedina linija na ovoj listi koja je izuzetno bitna je Priština koja je imala i više od dva dnevna leta u vrijeme Adrije. Ostale linije su prilično optimistične.

Nije jasno kako to da na listama nema i te kako bitnih letova za Sarajevo, Tiranu, Bukurešt i Sofiju. Prve dvije destinacije su imale mnogo frekvencija u vrijeme Adrie, a važne su za gospodarstvo Slovenije. Ostale dvije destinacije su važne za Sloveniju i letjela ih je Adria. Na listi nema ni Dusseldorfa koji je također važna linija.

Natječaj će trajati 30 dana i raspisat će se 24.3. što znači da odabir prijevoznika neće biti prije V. mjeseca. Prijevoznici moraju biti iz Europske Unije ili European Common Aviation Area, a linije se moraju pokrenuti najkasnije u zimskom redu letenja.

Nikako nije jasno kako su neke linije objavljene za subvencije iako već imaju prijevoznike, dok neke druge koje imaju prijevoznike nisu. Jako čudna praksa koja bi mogla rezultirati žalbama i sudskim postupcima. Ovo je to čudnije jer natječaj ističe da se neće financirati linije koje se već operiraju ili ih prijevoznici imaju u prodaji. Pa tko je tu lud, to znači da se zapravo 4 linije sa spiska neće financirati. U svakom slučaju potpuno blentavo i nepotrebno jer na ovaj način se ne motiviraju nove linije i prijevoznici nego plaćaju postojeće linije što je samo rasipanje resursa koji su se mogli usmjeriti na druge linije. No, obzirom na katastrofalne poteze koje je Slovenija napravila sa prodajom Ljubljane Fraportu, davanjem Adrie neiskusnom 4K i megafijasku sa Mariborskom koncesijom, te supergluposti prošlih subvencija nije ni čudo da su se opet desili ovakvi nonsensi. Kako god zaključak je da je subvencija postavljena potpuno pogrešno, da je niz linija promašen, nepotreban i nerealan, te da će novac i opet biti potrošen sa vrlo slabim uspjehom letova.

U svakom slučaju, sada je jasno da ovaj ogroman novac neće biti usmjeren na Wizz Air i Ryanaira jer ovo nisu linije koje bi oni mogli letjeti osim linija za Skopje i Charleroi koje će vrlo vjerojatno letjeti Wizz Air. No, baza i velikog broja linija ovih LCC i dalje u Sloveiniji biti neće. Nažalost.

31 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Citiram: “Nije jasno kako to da na listama nema i te kako bitnih letova za Sarajevo, Tiranu, Bukurešt i Sofiju.”

Seveda je jasno, gre za povezljivost Slovenije in njenih državljanov. Zakaj neki bi “častili” državljanom držav, ki imigrirajo v Slovenija le na začasno delo.

Uz svo dužno poštovanje prema svima uključenima u proces ne mogu se odhrvati ideji da je ovo sve tako napravljeno namjerno da netko u konačnici budimo iskreni ukrade neki novac
Jednostavno previše je loših glupih netransparentnih poteza u nizu da bi to bilo slučajno.
Meni se čini da se namjerno muti voda da u tom metežu netko nešto smiri.
Volio bih da nisam u pravu.
Follow the money

Iako se ne može isključiti i to, nameće mi se pitanje nema li jednostavnijih načina pokupiti pare nego ova komplicirana konstrukcija? Ajmo od pretpostavke: dolazi kompanija XX na raspisanoj ruti za XXX. I ima recimo 10.000 putnika te dobije popust od recimo 5 eura. To je 50.000 euronovčića. Gdje se tu može muljati? Osim ako Fraport ne isplati nešto ali to sumnjam jer su kazne za takvo što u Njemačkoj drastične. Stoga bih se prije složio u pretpostavci o dilentantizmu odgovornih.

U neku ruku volio bih da je tako ali ….

Ja nažalost ne mogu odgovoriti što
Međutim državno odvjetništvo Republike Slovenije bi moglo jer šteta po interes Republike Slovenije je evidentna

Upravo o tome se radi
Za sada netko sve dobro politički pokriva.
Ako netko pokriva znači da je motiviran da pokrije.
Pitanje je dokad
I što će sve isplivati kad zaštita nestane
Slovenija je dugo bila u zajednici na brdovitom Balkanu i pokupile su se neki običaji.
A ni EU nije cijepljena protiv

Evo da vam objasnim kako funkcionise slovenacki javni sektor, posto nazalost sam u zadnjih godinu dana cesto u poslovnom kontaktu – njima je najbitnije sta ce da kazu iz Brisela, i svaki projekat ne krece od problema i kako ga resiti, vec kako uzeti pare od EU bez previse znojenja i naprezanja mozdanih vijuga. Platice se nekoj prijateljskoj agenciji da uradi istrazivanje, koje ce zavrsiti u necijoj fioci i to je to, a vi poreski obveznici se je..te.

Dokaz da je i slovenačko društvo, a posebno političari visoko korumpirani

Ukoliko se tender tj. ili poziv namešta za određene kompanije, a na štetu drugih ili slobodne konkurencije, onda se može govoriti o korupciji.
Apsurdnost uvek upućuje na korupciju

Ovo nema veze sa korupcijom, vec cistom nesposobnoscu.

Sve je istina i Alen ovdje ima prav. Ovo je 17mio pomoč Fraportu, ništa drugo.

Razpis je tak zaradi smernic evropske komisije in ne zato, ker bi bilo to všeč FRAPORTu, to so povedali na tiskovki. Tudi linije so določene glede na potrebe (in število) potnikov, ne zato, ker bi bile dobičkonosne. Če bi bile, bi jih že kdo letel. Končni cilj je itak ustanovitev novega prevoznika. Ministra sta povedala, da je situacija tako katastrofalna, da je treba nekaj ukrepati takoj in ne moremo čakati, da bo novi prevoznik ustanovljen. Glede na izjave Hana pa je bilo razumeti, da je že skoraj odločeno. 🙂

Ima mi nekih cudnih odluka što se tice destinacija i prioriteta. Ne kuzim na koju foru Atena spada u prvu skupinu dok je Barcelona u trecoj skupini po vaznosti. Neke druge da i ne spominjem.

Atene so bile druga najmočnejša unserved routa iz Ljubljane v 2022.

V času objave linije še ne bo, obstaja pa v rezervacijskem sistemu. Zato lahko Aegean dobi pomoč samo, če podaljša letenje v zimski vozni red ali pa za naslednje poletje.

Ni res. Samo za obdobje, dokler so leti v GDS.
… se ne obratuje, vendar je v rezervacijskem sistemu objavljena namera katerega koli prevoznika za obratovanje te proge, za obdobje, ko je vozovnice za to progo ze mogoce kupiti.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!