zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Volga Dnepr letjela za Europu

Dva Il-76TD Volga Dnepra su prevezli gorivo za nuklearne elektrane iz Rusije u Brno. Avioni su dobili posebne dozvole kao izuzetak od zabrane letova. No, ipak avioni nisu smjeli letjeti najkraćim putem preko Bjelorusije i Poljske, već su letjeli morem između Finske i Estonije pa do Njemačke preko koje su preletjeli do Češke. Avioni su istim letjeli čak tri i pol sata.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Volga Dnepr

17 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Valjda je negde u Kanadi zadržan cargo avion koji je dovezao medicinski materijal naručen iz Kine. Dok je transport trajao proglašene su sankcije i avion je zadržan i valjda je bilo reči da se od operatera zahteva naplata troškova boravka aviona na aerodromu. Ok troškovi boravka, ali operater bi odvezao avion kuci i to mu se ne dozvoljava.

EU treba unististi poput starog Rima.

Da bi pobedio mračni srednji vek, kako zašto.

Kada treba gorivo ruski avioni su okej i smeju da lete u EU? Inace nisu? Koliko licemerno…

Ne, itekako je licemerno. Prvo sto time placate ruskoj kompaniji taj let, sto predstavlja krsenje vlastitih sankcija, drugo sto na sva vrata pricate kako je Rusija nebitna i kako ste nezavisni od iste. Pa sto ne kupite onda nuklearno gorivo od neke druge prijateljske zemlje? Sto ga ne transportujete na neki drugi nacin? Odjednom je i Iran odlican kada treba nafte i gasa, a do juce ste ih bombardovali sankcijama unazad decenijama. No comment.

I što onda? Veliki si mogu dozvoliti da rade ono što im najviše odgovara. Neka Rusija ne bude licemjerna pa prestane prodavati to gorivo EU, kao i naftu i plin ako ima snage za to.
S druge strane uopće ne shvaćam zašto se uopće bakćati s Rusijom i kupovati gorivo od njih zbog neke uštede. Pogotovo jer je cijena samog goriva stvarno manji trošak kod remonta nuklearne elektrane.

Licemerje je kad kazes necu a hoces. Rusija nije ta koja je rekla necu. “Ne morate poslovati sa nasim preduzecem,ima ko hoce,ima ko hoce” Sojic Tesna koza.( Da li je sad elektrana ratni profiter?)

Mora da onda na svaku državu svijeta gledate kao licemjernu?

Generalno da. Kao i na politiku bilo koje drzave, pa i Srbije iz koje dolazim. Nema nicega licemernijeg.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!