zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Aviokompanije će otkazati 25.378 letova u VIII. mjesecu

Aviokompanije diljem svijeta za sada su otkazale 25.378 letova diljem VIII. mjeseca. To je 819 letova dnevno. Od toga Europa će otkazati 15.788 letova, ili 2% od ukupnog broja letova. U Europi najviše će otkazivati Turkish (4408 letova), pa British (3600), easyJet (2045), Lufthansa (1888), Wizz Air (1256) i KLM (944). Turkish je ujedno i br. 1 po broju otkazanih letova u svijetu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

“Mehr als 3000 Flüge hat die Lufthansa bis August bereits abgesagt, nun kommen weitere 2000 Verbindungen hinzu. Nur so könne man den verbleibenden Flugplan stabilisieren. Ferienziele sollen davon aber kaum betroffen sein, es gehe vor allem um Verbindungen innerhalb Deutschlands.”

Jos 2000 dodatnih letova Lufthansa otkazuje.

Obzirom da Turkish otkazuje cak 4.408 letova sto je huge, a da Beograd nije medju tim letovima nego ce cak i kapacitet povecati i to sirokotrupcima, mogu slobodno da kazem da je trenutno boom izmedju BEG i IST.
Jos na to JU dodala 3 polaska i sve mi se cini da ce uskoro dodati jos koji.
Uz sve to jos i JU iz KVO i INI plus Pegasus… impresivno.

Prosli vikend je na Frankfurtu bio pakao. Na terminalu 1, je preko 500 ljudi cekalo u redu na servisnim salterima. Ja sam uspeo da dobijem agenta na telefonu nakon 45 minuta cekanja i to samo da mi kaze da nemaju na koji let da me prebace niti dan ranije, niti dva dana kasnije. Na kraju sam skratio put za jedan dan i isao vozom od Berlina do Frankfurta.

Stoji.

Iskreno govoreći, kriv je onaj koji vam je savjetovao u ovom trenutku ići na toj relaciji avionom. Vlak vozi između 3 sata i 45 minuta i 4 sata i 15 minuta ber presijedanja iz centra grada u centar grada. Ako uzmete u obzir put do BER od oko 40 minuta, plus najmanje 2 sata ranije dolazak na aerodrom, 45 minuta let, u FRA još oko najmanje 20 minuta dok niste vani pa onda još oko 15 minuta vlakom do centra, eto vas na 4 sata uz sav stres koji je trenutačno prisutan pri letovima. A tih 4 sata je ako sve ide bez problema. Ja sam svojedobno testirao avion vs. vlak na MUC-FRA za “Aerosvijet” -bio je članak o tome u Aerosvijetu – i vlak je odnio pobjedu. A radilo se o “normalnim” vremenima…

Otkud to da Turkish otkazuje ovoliko?

Ovo će trajati još dugo dugo, tržište radne snage je malo, a zaposleni sada konačno imaju da biraju za koga će i koliko novca raditi

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!