zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Boeing i Airbus bi kupili Spirit AeroSystem

Boeing ozbiljno pregovara sa Spirit AeroSystemom da ga ponovo kupi i pridoda svojoj tvornici. Boeing je ovu kompaniju prodao 2005. godine. Boeing u prvom redu cilja na Wichita McDonnell tvornicu gdje se proizvode trupovi za B737, te dijelovi za P8, kao i dijelovi za B767, B777 i B787.

No, u isto vrijeme i Airbus je zainteresiran za Belfast City i Kinston tvornice u kojima se proizvode krila i srednji dijelovi trupa za A220,  te trupovi za A350. Uz ove tvornice Spirit još ima tvornice u Tulsi, Dallasu, Bidderfordu, Woonsocketu (SAD), Preswicku (Škotska), Saint Nazareu (Francuska), Casablanci (Maroko) i Subangu (Malejzija). Prema nekim neslužbenim informacijama Spirit bi prestao postojati, Boeing bi kupio svih 5 američkih tvornica, dok bi Airbus kupio 6 tvornica u Britaniji, Francuskoj, Maroku i Meleziji.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Boeing

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Spirit u US proizvodi samo manju sekciju trupa za A350 i to navodno samo zbog političkih razloga. Airbus je time htio zaobići moguće poreze kada su imali spor sa Amerima vezan za subvencije.
Zbog toga su između ostaloga i pokrenute linije za sklapanje u Alabami.

Koje je ovo presipanje iz supljeg u prazno da ne kazem. Bombardier je kupio Short Brothers pa ga je prodao Spiritu da bi ga na kraju Airbus kupio nazad.

Bombardier je davno kupio ADTranz poznatu Njemačku tvrtku koja je proizvodila vlakove,tramvaje i lokomotive. Danas najpoznatija Europska električna Lokomotiva TRAXX,tramvaj Flexity(Na ulicama Berlina,Zuricha,Toronta,Brisela,Antwerpena,Genta itd.). Te garnitura za Regionalni Prijevoz čuveni DOSTOS Dvopalubni. Največi kupci Deutsche Bahn i Izraelske Željeznice. Da bi na kraju Bombardier bio Raščerupan na dijelove. Te sve ovo što sam naveo odjednom postao BRAND Alstoma. Kao što je CS Serija odjednom postala A220. Pored toga što Alstom več proizvodi Svoj tramvaj Citadis,lokomotivu Prima,regionalne vlakove Coradia,brze vlakove AGV,TGV,TGV Duplex,Pendolino,Aveliu Liberty,Aveliu Horizon. Ali je također EU Birokracija “BLOKIRALA”. Spajanje Siemensovog portfelja Željeznica sa Alstomovom. Ali se zato Bombardier UGASIO. Također treba naglasiti da je CRJ Serija. Odjednom postala Mitsubishi. Pitam se do kada če još proizvoditi Global Seriju i Challengera pod svojim BRANDOM
Veliki pozdrav.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!