zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Qantas će letjeti za London preko Darwina

Qantas je objavio da više neće letjeti za London preko Singaporea, niti preko Pertha, nego da će letove obavljati preko Darwina. Vrlo čudna odluka obzirom da je Darwin pet puta manji od Pertha, i imao je tek 2 milijuna putnika u 2019. Darwin ima i neusporedivo manje konekcija Qantasa, tek 9 linija, dok Perth ima 25 linija.

Linija Qantasa iz Sydneya preko Darwina će krenuti 18.11, a iz Melbournea 18.12. Qantas je investirao ogroman novac u Perth, preko 78 milijuna USD preuredivši gateove, ložu, te ostalu infrastrukturu aerodroma. No, posljednjih par godina Qantas ima ogromne sukobe sa Perthom oko letova, plaćanja i drugih obveza. 2019. Perth je tužio Qantas za neplaćanje računa. Qantas tvrdi da je žrtva pohlepnog aerodroma. Stoga je ovaj potez vrlo znakovit i zapravo je pljusketina Perthu, te pokazivanje sile.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qantas

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo kaže Qantas:
“The national carrier has reached an agreement with the Northern Territory Government and Darwin Airport to temporarily reroute its flights from Melbourne and Sydney through Darwin.

The Darwin hub arrangement will be in place in time for borders reopening from 14 November 2021 until at least April 2022 when London flights are scheduled to operate via Perth again. While this is a temporary change to the route, Qantas will watch how it performs and is open-minded about what it could lead to down the track.”

Upotpunosti je netočna informacija da se više za London neće letjeti preko Pertha. Letovi preko Darwina su tu sa razlogom te su privremeni. Ovo uopće nema nikakve veze sa odnosima Qantasa i ZL Perth.

Iznijeli ste netočne informacije. Uopće nije istina da Qantas neće više letjeti za London preko Pertha, dapače već od 22.04.2022. ponovo uvode tu liniju. Preko Darwina će se letjeti privremeno tek 6 mjeseci. Odluka za letovima preko Darwina je postignuta jer je vlada Sjevernog Teritorija stvorila uvjete da se isti operiraju preko njihovog grada.

Ovo nije nikakav šamar Perthu, niti je istina da se više letovi neće letjeti preko Pertha. Riječ je o isključivo privremenoj odluci zbog pandemije i restrikcija. Ponavljam, letovi za Perth su u sistemu, a letovi preko Darwina tek privremeni.

Rekli ste da je Qantas objavio da više neće letjeti preko Pertha : “Qantas je objavio da više neće letjeti za London preko Singaporea, niti preko Pertha, nego da će letove obavljati preko Darwina. Vrlo čudna odluka obzirom da je Darwin pet puta manji od Pertha” ovo naravno nije istina jer letovi preko Pertha kreću već od 22.04 sljedeće godine.

Također ste naveli da je ovo čudna odluka. Ovo uopće nije čudna odluka. Zapadni Teritorij nije htio da se ovi letovi operiraju trenutačno preko njih te nisu htjeli ustupiti potrebnu infrastrukturu, što je Sjeverni Teritorij ustupio. Ovo nema nikakve veze s prijetnjama, već sa epidemiološkom situacijom te je ova odluka privremena.

Qantas je rekao da će se još odlučiti hoće li nastaviti sa linijom Darwin-London, no nije rekao da se neće vratiti u Perth. Dapače, najavili su letove za Perth već od 22.04.

Bilo bi lijepo da navedete sve potrebne informacije u ovom tekstu te izmijenite netočnu izjavu da više Qantas neće letjeti za Perth.

Koji je razlog da ne mogu da lete LHR-SYD direktno?

Zar nema A350ULR dolet oko 18.000km što je više nego razdaljina između LHR i SYD? Mogli bi njega nabaviti za taj leta, ako je tako.

Hvala vam na informaciji.

A letjeti će prazni? Doduše natrag mogu kao Cargo letjeti pendreke da njihova policija još bolje može mlatiti građane!!!

Očigledno je velik sukob između Qantasa i Pertha kad su napravili ovakav potez. S tim da ništa ne vjerujem dok letovi ne počnu, ta Australija nije normalna sa zatvaranjima i tko za hoće li se i ovi datumi ostvariti.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!