zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

DOT zabranjuje razdvajanje djece i roditelja

DOT je zaprimio niz pritužbi putnika i iznio je priopćenje u kojem upozorava kompanije da ne smiju razdvajati roditelje i djecu mlađu od 13 godina, što neki ULCC rade kako bi natjerali roditelje da plate dodatan novac za rezervaciju sjedala kako bi isti mogli sjediti zajedno. DOT je objavio da će u VIII. mjesecu objaviti i propis kojim će biti obveza aviokompanija da osiguraju da djeca mlađa od 13 godina moraju sjediti zajedno sa roditeljima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Frontier

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kapitalizam je džungla koja je predivna i brutalna!

To samo bolesnici mogu da urade. Najtužnije je da regulator mora da rešava ovakve stvari. Roditelj je odgovoran za svoje maloletno dete. Zato i moraju da sede zajedno, ali nikako da im to neko naplaćuje

Pa to ni Ryan ne radi…

apsolutno radi. licno iskustvo, na letu INI-VIE. tacno je da dete ne moze da se sedi odvojeno, ali onda naplate sediste pored roditelja kao da je izabrano.

Hvala bogu da se ovo i zakonski regulise. Mene samo zanima kako neka tamo osoba kojoj padne napamet da postavi sistem da stavlja decu odvojeno od roditelja moze uopste da spava i da pogleda sebe u ogledalo.

Ja nevidim nista lose u tome. Ko zeli putovat pored svoje djece nek nadoplati koj euro. Nece djeci nista bit ako putuju 3 reda dalje od roditelja. Osoba kojoj padne napamet da se djeca razdvoje ima smisla za biznis.

Ja sam to na malo krivi nacin reko. Ako se karta plati 50$, sasvim je logicno da ce cete platit jos taj 1$ da sjedite sa svojim suputnikom. Ljudi bi danas platili 50$ kartu i da tijekom leta jedu kavijar i piju Moete i da biraju di ce i s kim ce sjedit. Neide to tako… Ako je ikom problem platit 1$ da sjedi pored svog dijeteta nek ide busom il nek neide nigdje.

Gospodine businessman na koj drugi nacin da se onda uzmu ljudima pare?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!