zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Norse ukida letove iz Berlina

Norse Atlantic je jedna od long-haul kompanija koje su otvorile letove za SAD iz Berlina. Norse je sa letovima za New York JFK krenuo u VIII. mjesecu 2022. Kompanija je iz Berlina letjela i za Los Angeles te Fort Laudardale, no ove letove je već ukinula. I svakodnevni letovi za New York JFK su smanjeni sa svakodnevnih na 4 leta tjedno. No, od 27.10.2023. Norse će prekinuti sve letove iz Berlina. Za JFK iz Berlina sezonski će letjeti Delta, dok će United za Newark letjeti cijele godine, a sezonski će letjeti i za Washington. Obzirom na još dva prijevoznika za New York, jasno je da Norse ima preveliku konkurenciju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Norse Atlantic

35 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Na primjeru Berlina najbolje se vidi što znači nacionalni prijevoznik za grad u kojemu mu je hub. Mnogi se ne slažu sa mnom kada govorim da je ZAG mogao i trebao biti hub za jugoistočnu Europu, bez obzira što nije najveći i najvažniji grad JI Europe, upravo kao što je FRA jedan od najvećih, ako ne i najveći europski hub, iako nije najveći i najznačajniji europski, pa čak ni njemački grad. Da me netko pogrešno ne bi razumio – ne govorim o apsolutnim brojevima koji su neusporedivi, nego o principu. Govorim o razočarenju sa Croatia Airlines om koji 30 godina nije napravio ono što su Air Serbia i BEG napravili u 10 godina, i što priča sa Berlinom u potpunosti potvrdjuje

Ne bi, jer da to ima smisla, već bi to LH napravila. U principu da FRA ima dovoljno mogućnosti širenja, MUC nikada ne bi postao hub. Ovako je MUC bio u početku rješenje iz nužde koje se ali pokazalo jako dobrim i stoga ga razvijaju dalje. BER je slijepo crijevo Njemačke i ja to već odavno tvrdim. Prvo im je trebalo skoro dva desetljeća da sagrade aerodrom, drugo je da je predaleko od glavnih njemačkih emitivnih područja. FRA je idealno u sredini, ima fantastičnu vezu za Köln i Düsseldorf te Stuttgart. MUC ima pak veliko i bogato područje oko sebe. I stoga su i FRA i MUC kombinacija “pravog” hub-a ali i jaki polazni aerodromi. Za BER bi morao letjeti ogroman broj putnika jer sam grad i okolica ih ne daje.

OT: gospodo: svima koji planirate za Njemačku u ponedjeljak i utorak: štrajk njemačkih željeznica sa težištem na međugradskom prometu. Niti jedan Intercity/Intercity Express/Eurocity i Interregio neće voziti. Očekuje se i utjecaj na lokalni prijevoz. Stoga planirate ili pomaknuti putovanje ili planirati dovoljno vremena.

Generalno Nemacku treba izbegavati za sva transferna putovanja. Pripremaju nove strajkove koji ce biti sve duzi.

Razumljivo jer je voda ljudima došla do grla! Tendencija je prema pogoršanju…

Znate kako kazu – u avioindustriji se uvek treba uciti na greskama drugih. Sto se Norwegi – mislim Norse, toga ne drzi je vrlo upitno. Ja cenim da ce prva sledeca ukinuta ruta biti FCO-JFK.

Sta Vi mislite,dokle ce ovo ici? U eri prekookeanskih letova sa A321LR, i specijalaca za iste kao sto su TAP i Aer Lingus, i nadolazeci JetBlue i Wizz, mesta za kompaniju kao sto je Norse vise nema. Morali bi da se preorijentisu na Aziju ili Juznu Ameriku, ali tu ipak moraju da lete redje. Sto ne proba niko Evropa-Afrika trziste? Dominira samo LH i Ethiopean. Ja im dajem lufta do 2025., sumnjam da ce dalje od toga dogurati.

Afrika je jedno izuzetno teško i nestabilno tržište i mislim da to nisu dobri uvjeti za LCC

лијепо је фоглар реко…

taj berlin kao neka crna rupa sto se tice konektiranosti bilo gdje. i delta je htjela da bude cjelogodisnji let i vrlo brzo promijenila misljenje.

To je bukvalno nista imajuci u vidu broj stanovnika, turista, poslovnjaka kao i znacaj samog grada koji je i glavni grad.

BER nema niz linija za Aziju, ima samo Hainan 2pw za PEK i Scoot za SIN 3pw.

BER cak nema letove za UAE!

Ali poenta je da nemaju Emirates zbog konekcija na DXB. Condor je leisure.

Neshvatljivo je da jedan BER, kao glavni grad jedne od najvecih sila u EU i NATO, nema letove Emiratesa i Etihada!

Interesantan podatak,

da li takvo ograničenje postoji, i koliko je, recimo za Turkiš i Er Sbiju kao kompanije van EU?

Pa to vam je ta EU koja propagira slobodne letove pa se neki Evropejci cude bilateralnim sporazumima i zgrozavaju a sama EU brani kompanijama iz Zaliva liberalno trziste.
Po principu „Mi mozemo sve ali vi ne“.

Condor krece da leti tek 23. oktobra i to za DWC, ne za DXB. To je cisto P2P.

Ima ih to stoji, ali kao glavni grad najvece ekonomije u Evropi, logicno bi bilo da je bolje povezan. Cak iako uracunamo “x-faktor” da je grad bio razdvojen do pre 35 godina, ovo je idalje anomalija.

Upravo sam proferio trenutnu situaciju na FR24 – sokantno, Atina ima vise long-haul letova nego Berlin.

Berlin – JFK,EWR,SIN,PEK,CAN – total 5 ruta
Atina- PEK,ICN,SIN,ATL,IAD,YYZ,YUL,BOS,JFK,EWR – total 10 ruta

Ocigledno da je Air Berlin vrlo koristan bio u svoje vreme. Da je novi aerodrom na vreme zavrsen, i da je AB uspeo da napravi realan hub na istom, mozda bismo idalje vidjali AB danas.

nije cudno sto ih atina ima, cudno je da ih berlin nema.

Ja sam ovdje ne jednom rekao da je Berlin, bez obzira na činjenicu da je glavni grad, u principu slijepo crijevo Njemačke i da ti letovi neće nikada uspjeti. I evo još jednog dokaza za to…

ja se slazem. u odnosu na gradove te velicine u berlinu sve propada. leti se ali nesrazmjerno velicini.

Potpuno ste u pravu što se tiče Berlina, čak i kada gledate turističke aranžmane morate skoro uvek negde da putujete vozom da bi se dokotrljali do aviona. To mi je bilo uvek čudno, živiš u prestonici od 3,5 i više miliona ljudi a odsečen od sveta. Avion leti iz Dresdena/Leipzig , Monty Python’s Flying cirkus

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!