zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Air Baltic će imati 100 aviona

AirBaltic će pretvoriti svojih 30 opcija za A220-300 u narudžbu čime će se flota povećati na 80 aviona. Kompanija potom planira naručiti još 20 aviona i dostići brojku od 100 A220-300. Kompanija razmatra otvaranje još jedne baze u Skandinaviji.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: airBaltic

27 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ako može ukratko gospodo A 220 i A 320 osim motora (to i komentarišete) ima li bitne razlike između njih ?

Croatia Airlines leglo beskorisnih uhljeba.
Naravno i Lufthansa ima svoje interese.
Bijedno i jadno

Bi li nam napravili analizu i objasnili poslovni model kako je jednoj baltičkoj državi što se tiče glavnih avio puteva potpuno na beznačajnijoj ruti od Hrvatske i isto tako turistički neusporedivo slabijoj s Hrvatskom isplati imati 100 aviona?!
Uh, s guštom bih čitao ta ekonomska objašnjenja….

Pa šta vi pametnjakovići stvarno mislite da Airbus neće riješiti problem s motorima? Šta ste svi pametniji od hrpe inženjera koji rade u jednoj od najmodernijih i najpropulzivnijih industrija svijeta!?
Ali ne mogu a da se ne složim s mišljenjem o CA. Nije slučajno da je ta skraćenica od Croatia Airlines-a isto tako skraćenica od Carcinoma u medicini. Analogija je frapantna!!! Bolesno, iscrpljujuće, hrani se kao parazit i na kraju mora umrijeti. Neizlječivo!!!
Bolje da Baltic airu damo da leti iz Hr gradova čak i sa ‘smećem’ od novih A220.

Mi pametnjakovići smo sigurni da Airbus neće riješiti problem sa motorima bez obzira na hrpu inžinjera. Jer kao prvo Airbus uopće nije kriv za probleme već P&W, a kao drugo nisam siguran da su inžinjeri Airbusa dovoljno upućeni u probleme konstrukcije avionskih motora -jer to jednostavno nije njihova specijalnost. A tko je ovdje pametnjaković, možemo samo nagađati. Iako ste se vi svojim komentarom kvalificirali za tu titulu ne znajući niti skraćenicu za Croatia Airlines…

Ja ne bi komentirao tip aviona. Manje više svi iz novije produkcije imaju problema sa motorima, većih ili manjih. Ja bi o nečemu drugome, o količini. I o činjenici da jedna minijaturna Latvija, sa 2 milijuna stanovnika, sa ne baš velikim standardom, plaćama i kupovnom moći, do nedavno Sovjetska republika, na Kranj jem sjeveru Europe, na rubu kontinenta, bez turizma, sa značajno manjom dijasporom od hrvatske dijaspore i manje povezanom sa maticom, jedna takva Latvija ima velikog, uspjesnog prijevoznika, Latvijskog i regionalnog i apsolutno značajnog barem u europskim okvirima, čija flota će brojati 100 aviona, i koja će od Rige napraviti još veći hub nego što je danas. Sa druge strane, imamo Croatia Airlines, na najcentralnijoj europskoj poziciji, sa turizmom, dijasporom, cijelim Balkanom “iza sebe”, sa 13 aviona od kojih je 6 turbopropova, i koja isključivo i jedino funkcionira kao podguzna muha Lufthanse, i čije stravične gubitke svi u Hrvatskoj plaćamo. Pa bih samo pitao ljude iz Uprave i Nadzornog odbora Croatia Airlinesa, te iz ministarstva prometa, da li ih je, kada pročitaju o 100 aviona Air Baltica, barem malo, malo, malo, ma mrvicu jednu, sram?

Njih boli uho a mi plaćamo…

Sramotno bolno tužno tragično!!!
Slažem se 100%.

Bice njima belaj sa tim avionima kao sto je i sad, sve je to politicka narudzbina.

Nije mi jasno da li će kompanija nabaviti novih 100 aviona ili će nakona nabavke imati u floti 100 aviona. Naslov i tekst nisu baš u saglasju.

Tko zna čitati sa razumijevanjem u jasnoj je prednosti!

Iz ovoga se vidi ludost i autodestrukcija njihovog rukovodstva kad kupuju hrpu aviona koji nista ne valjaju. Uzas

Ne mogu reći da be valja..
Trenutno imaju problem sa motorima. Znaci P&W je problem a ne Airbus/Bombardier…

Inace Delta, Air Canada, Air France su ga naručili, tako da ne verujem da su toliko glupi da ne znaju sta rade.

Čujem da je Airbus dao zeleno svetelo za A220-500!

Ovo je nova vijest.

ajde mozda i a22 postane profitabilan. najugodniji avion za short haul.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!