zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Aeroitalija dobila tužbu protiv ITA-a

Odlukom suda u Rimu, Aeroitalia je dobila tužbu protiv ITA-e, koja je optužila Aeroitalia-u da je plagirala logo i brending od Alitalia-e. Brending Alitalia-e, kao i prava za korišćenje istog, su u vlasništvu ITA-e koja ih je kupila krajem 2021. po kontroverznoj ceni od 90 miliona evra. Kao što je ranije pisano na portalu, ITA je iz nepoznatih razloga krajem 2023. tužila Aeroitalia-u za plagiranje brendinga, navodeći korišćenje “stilizovanog A” za logo kompanije, prisustvo istobojne “štrafte” preko trupa aviona i samo ime Aeroitalia, koje ITA tvrdi je namerno napravljeno da liči i neinformisane podseća na Alitalia-u.

Završetak sudskog spora je otkrio nekoliko zanimljivih detalja, kao i naizgled jedini mogući razlog ove tužbe – nesuglasica između direktora kompanija. Sudski dokumenti otkrivaju da su Aeroitalia i ITA bile u pregovorima za interline i codeshare ugovore punih šest meseci. Pregovori su se završili ogromnim nesuglasicama između direktora Aeroitalia-e i uprave ITA-e jer je, po navodima izabranih medija, direktor Aeroitalia-e imao potpuno apsurdne zahteve. Pregovori su propali do kraja IX meseca, a tužba je pokrenuta u X mesecu.

dopisnik: Ivan Pusineri (Beograd), foto: Aeroitalia

3 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Tuku se dvije firme koje su u lošem stanju…

Od pocetka 2024. nije uopste u losem stanju. Nije ni u savrsenom doduse, ali to je pre posledica kasnjenja prodaje Lufthansi

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!