zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ryanair: C919 odlična vijest za zapadne aviokompanije

CEO Ryanair grupe Michael O’Leary je izjavio da je C919 odlična vijest za zapadne aviokompanije, te da će treći proizvođač prodrmati Airbus i Boeing. O’Leary je rekao da C919 još uvijek nije za Ryanair, no kompanija je potpisala MoA za veći model od 200 sjedala kada će se jednom proizvesti. C919 za sada ima 174 sjedala u konfiguraciji jedne klase ili 158 sjedala u dvije klase.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Da,bilo bi super da ima više sjedala! sretno

Je, sve već vidim kak bu FR letio sa 919… I već vidim kako i Airbus i Boeing imaju pune gaće… Znam da su njegovi nastupi uvijek neki marketinški trik ili želi “pritisnuti” Boeing u pregovorima, ali ovo… Dobro da nije rekao da čeka na novu verziju TU214…

Slažem se i sa jednim i sa drugim. Ne deluje mi da bi toliko rizikovali, ali sa druge strane, Kinezima bi to toliko značilo marketinški da verujem da bi im ne samo dali za kikitiki, već bi se potrudili i da podrška bude dobra. Svakako, iz ugla Ryanair-a, njima je super da izlete sa ovakvom pričom – em vrše pritisak na Boeing em ostavljaju opciju za neku priču koja ko zna kako će se razvijati, em opet imaju temu o kojoj će ljudi pričati. Na dobitku su kako god, a uložili su par sastanaka, MoA i izjavu za javnost. Cijena? Prava sitnica.

S jedne strane, slažem se sa O’Learyjem da je treći igrač itekako dobra stvar da se tržište malo bolje izbalansira, a sa druge strane, sa svim naraslim tenzijama između Zapada i Kine, za par godina lako može da se desi da uopšte nemaju pristup tržištima jedni drugih. Puno budala danas vodi moćne države i tenzije, umesto da se smanjuju, svakim danom sve više rastu. Pre neki dan sam čitao kako Embraer gleda da se profiliše na kineskom tržištu kao pouzdan partner, jer su iz zemlje članice BRICS-a i kao takvi su pouzdaniji od Airbusa (i Boeinga). Tako da, tu se ne zna šta će biti za godinu dana, kamoli na duže staze.

How yes no!

hahaha

Ma ovo je samo a natera Boeing da smanji cene.

Ne bi me zacudilo uopste da to uradi, makar ih prodao za dve godine, li ce ostali da skinu gace da se vrate u FR

Ok

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!