zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Istinska karantena u Australiji

Nakon zatvorenosti radi Covida-19, Melbourne se otvara za međunarodni promet. No, dozvoljeno je tek 160 međunarodnih putnika dnevno, koji moraju proći 14 dnevnu karantenu uz trošak od 2231 USD po putniku ili 3718 USD za obitelj od 4 osobe koji sami moraju platiti. Singapore je istim otvorio dva dnevna leta, Air New Zealand leti za Auckland, Cathay Pacific za Hong Kong, Philippine Airlines za Manilu i Qatar za Dohu. Ovako velik broj letova znači da kompanija u prosjeku mogu imati tek 26 putnika na letu. Odlazni letovi nemaju ograničenja, osim što australijski državljani ne smiju napuštati zemlju. Kompanije istim naplaćuju vrlo visoke cijene karata očajnih putnika koji se žele vratiti, a prihod popunjavaju maksimalnom popunjenost carga.

I druge australijske zračne luke imaju ograničenja u broju dolaznih putnika. Dozvoljene brojke su različite od savezne države do države, a ovisno o stupnju zaraze koji je u toj državi. Tako Aerodrom Sydney dozvoljava 450 putnika dnevno, a maksimalno 50 putnika po letu. Qatar, primjerice, za Sydney bukira 30-35 putnika po letu.

Interesantan propust se desio jučer, u kojem su dva putnika iz Tokya greškom preusmjerena na let za Melbourne odmah po slijetanju u Sydney, umjesto u hotelsku 14-dnevnu karantenu. Zaštitari su putnike izdvojili po slijetanju u Melbourne, ustanovili da su imali maske i da su vrlo kooperativni, te da nije njihova namjera bila eskivirati karantenu, nego su mislili da ju moraju obaviti u Melbourneu, a da je propust napravljen na strani državnih službi u Sydneyu. Na koncu su i završili u karanteni u Melbourneu. Svi putnici i posada sa tog leta stavljeni su u samoizolaciju, a avion je povučen iz uporabe.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Singapore Airlines

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!