zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Business klasa na europskim letovima: Qatar

Da, bilo je to davno kada sam letio Zagreb-Budimpešta sa Qatarovom business klasom, ali stvarno je bila vrhunska business klasa pa ju treba opisati. Klasičan prioritetan check-in, te prioritetan ulaz u avion za business putnike. Ništa što nemaju druge kompanije. No, tu prestaje jedina sličnost. Sve ostalo kod Qatara je klasa iznad.

Business klasa je ona prava, umjesto 3+3 sjedala na Airbusu A320 imate 2+2 sjedala. Umjesto standardnih sjedala ekonomske klase od 31×18 incha Qatar ima sjedala 45×21 inch. Sjedala se pretvaraju u krevet. Svako sjedalo ima ekran sa zabavom i filmovima. Odmah po polijetanju dobili smo vruće ručnike za osvježenje.

Kako je let bio ekstremno kratak, tek nekih 40-tak minuta usluga je počela i prije leta. Još prije polijetanja posada je posluživala svježe cijeđene sokove. Uzeo sam onaj od naranče, koji su spremili i poslužili netom prije polijetanja, pa sam ga pijuckao tijekom polijetanja. Prije polijetanja su nam podijelili menije i preuzeli narudžbu koje su premali tijekom polijetanja. Na meniju je bilo pet različitih jela.

Čim smo poletjeli, dobili smo vrhunski obrok, daleko bolji i obilniji nego što imaju ostale kompanije u business klasi. Predjelo, glavno jelo, desert. Desert je bio poseban užitak. Prije posluživanja obroka stolići su dobili stolnjak te je kabinsko osoblje složilo pravi mali banket stol sa metalnim priborom, staklenim čašama, soljenkama i posudama za papar, košaricom sa kruhom… Potom su nam posluživali ugrijane orašaste proizvode i šampanjac. Izbor pića je bio ogroman, a posluživala su se i najbolja vina. Posluživala se kava i čajevi.

Osoblje je vrhunsko. Na početku su nam simpatično objasnili da su  oni ovdje radi nas i da će nam ispuniti svaku želju i tako su se ponašali svake sekunde leta. Konstantno su jurili oko nas. Predlagali, slušali i sve ispunjavali u sekundu. Čak dva kabinca su bila na 12 sjedala business klase. Jedan putnik musliman je htio klanjati, donijeli su mu tepih i omogućili da to nesmetano čini, čak ga nisu prekidali kada je uključen znak obveznog vezanja.

Dobili smo toaletni pribor koji je bio prilično velik za europsku business klasu, a osim maske za spavanje, čepića za uši i čarapa u njemu je bila i mala kolekcija za osobnu higijenu i mali dezodorans. Naravno sve vrhunskih brendova. Nije se dijelio mali suvenir kao što to čini npr. KLM. Vrhunska business klasa koju ćete uvijek rado dodatno platiti. Tako treba business klasa izgledati. Iskreno ovako nešto sam doživio samo na Qataru i Turkishu.

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Što se tiče sedišta u business klasi ista takva ima TK na A321 (možda i na 320). Ja sam leteo na liniji BEG-IST. Naravno nije bilo nikakvog toaletnog pribora niti čepića jer je to ipak let od sat ipo.

Probaj Emirates jednom. Dobiješ top kožni neseser sa zlatnim logom. Bulgary parfem, kolonjska. Mini pasta i četkica za zube. Pribor za spavanje. Engleski sprat za brijanje i krema. Sitnica za cijeli život. Od 2008 ga imam i dan danas, i podsjeti me na putovanje za Argentinu

Trebao leteti iz Ciriha za Dubai Swiss-om. Kako je let iz Beograda kasnio zbog nekog avio mitinga u Cirihu, rebukirali me na Emirates business. U povratku leteo Swiss-om i dobio upgrade iz business-a u prvu klasu. Emirates-ov business je bolji od Swiss-ove prve klase.

Koje ruta je bila u pitanju?

Pohvale za Qatar. Niste naveli, osim prioritetnog ulaza i check-ina – da li ste imali posebnu čekaonicu (business ložu). Znam da Qatar nema svoju ložu u Zagrebu, ali mislim da bi putnici koji plate business klasu morali imati na raspolaganju dodatne sadržaje dok čekaju na polijetanje aviona u zračnoj luci.
Vezano za toaletni pribor, lijepo od kompanija da ga poklanja, međutim pitanje je da li je to stvarno potrebno, toaletni pribor putnici često nose sa sobom ili ga imaju osiguranog u hotelima gdje odsjedaju, tako da ovaj kojeg daje avio kompanija najčešće završi u smeću (nažalost).

Osobno mislim da ovome nije mjesto ovdje jer QR ne leti klasične P2P letove u Europo, a osim toga se tu ne radi o “klasičnom” A320 kojima lete sve druge kompanije po Europi, već je riječ o verziji za kraće daleke letove. I stoga je usporedba ovdje nepravedna i prema JU i prema LO i prema OU i prema OK a i prema svim ostalima koji slijede. TK je izuzetak.

Trenutno nema linije gdje mozete kupiti kartu unutar Europe na QR.

Tesko da bi imali fifth freedom na tim linijama.

Qatar še vedno leti med Sofijo in Bukarešto.

Da, ovo je bilo prije 10ak godina kada su uhodavali liniju i kad su bili spojeni Zagreb i Budimpesta i nije bilo ukrcaja prava na liniji bud-zag.
Ali vaś imenjak to i dalje stavlja.
A usluga se i promijenila od tada.
Toaletni pribor se vec godinama ne daje na sektoru zag-doh. Imate čarape, eye shade, čepiće za uši. U wc-u imate pastu i cetkicu za zube. Krema za tijelo, lip balm i krema za lice se dobije na dužim letovima od ovih 5,6 sati.

Mislim da to nije tocno. Kuda ste vi letjeli, za Dohu jel tako? Na letu iz doh su u zag izasli ljudi koji idu za zag. Bud putnici su ostali. Usli su putnici koji iz zag preko bud putuju za dohu. U bud su izasli putnici za bud a usli za dohu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!