zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

EgyptAir pokreće Cairo-Delhi

Egipatska aviokompanija EgyptAir otvorila je avio-liniju koja direktno povezuje glavne gradove Egipta i Indije. Prvi putnički avion egipatske aviokompanije poleteo je u petak novom linijom sa međunarodnog aerodroma u Kairu. To prenosi TASS.

Prema rečima čelnika holding kompanije EgyptAir, Yahya Zakaria, otvaranje leta Kairo-Nju Delhi povezano je sa „stalnim širenjem odnosa između dve zemlje, uključujući povećanje trgovinskog prometa i broja turista koji posećuju Egipat i Indiju.” On je dodao da će egipatska aviokompanija od 4.8. obavljati četiri leta nedeljno na novoj liniji. EgyptAir je do sada imao pet direktnih letova nedeljno za Indiju od Kaira do Mumbaija. Zakaria je rekao da egipatska aviokompanija sada provodi istraživanje o razvoju azijskog pravca. Prema njegovim rečima, u bliskoj budućnosti će se povećati broj letova za ovu regiju sveta.

Krajem VI meseca indijski premijer Narendra Modi boravio je u službenoj posjeti Kairu. Na osnovu rezultata njegovog boravka u glavnom gradu Egipta, strane su najavile uspostavljanje strateškog partnerstva između njih. Istovremeno, Modi i egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi ukazali su na potrebu pokretanja direktnih letova između Kaira i New Delhija u sklopu razvoja egipatsko-indijskih odnosa.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: EgyptAir

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!