zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Walsh: Amesterdam najgori aerodrom na svijetu

Willie Walsh, direktor IATA-e je izjavio da je Amsterdam nagori aerodrom na svijetu. Pritom ja naglasio da „Amsterdam nema srama“ jer su nakon fijaska sa operacijama 2022. podigli aerodromske takse za 37%.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Amsterdam Aerodrom

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Danas iz AMS za ZAG sa OU, krcat avion, otišli ranije i došli naravno ranije u ZAG. AMS je super, imali su malo problema prošle godine kao i svi, Al sada je super. Zbog posla sam barem 2x mjesečno u AMS. Tu i tamo odem sa KLM, al 319/320 je ipak udobniji.

ja sam prosle godine letio redovno via AMS i imao sam super srecu. na CDG dva puta i oba puta torbe izgubljene 2-4 dana. ove godine AMS vec 3 puta i skoro sve je po starom, tako da je ova konstatacija vjv vezana za sve ono sto se dogadjalo prosle godine plus te aerodromske takse. ne slazem se licno da je AF bolja kompanija od KL iz jednog jedinog razloga – legroom u ekonomiji je katastrofa i to long haul. AF je super ako letite u biz ili prem. ekonomiji. KL ima ok hard product u ekonomiji.

meni je sva hrana u ekonomiji ista. sto se zabave tice, ako vas potrefi stariji avion, naravno da je mali ekran. ovi noviji su na KL dobri. ja nosim svoj ipad pa ni ne obracam paznju ali dosta je varijeteta na svim kompanijama u zavisnosti kad je radjen interijer. makar znam za AF, KL i DL. Recimo, na DL, u biz klasi na 763, ekrani su gori nego u prem. ekonomiji i ekonomiji zbog retrofita koji nije obuhvatao biz. to je malo smijesno ali je tako.

AMS i KLM jedno 12 razina iznad CDG i AF. Moje iskustvo.

Jedan od najlepsih aerodroma..odlican food court, stalna postavka Rijksmuzeja, dosta zelenila.

Ja sam vazda taj aerodrom Schiphol zvao Shithole, sa razlogom.

Ima još daleko gorih aerodroma nego što je AMS… A tu titulu su dobili isključivo jer su podigli takse.

ma najbolji aerodrom u evropi za transfere. ako se izuzme 22. godina, nema boljeg aerodroma tog ranga velicine. i ne treniraju sa toliko security provjera kao neki drugi aerodromi. od tih transfernih aerodroma, shithole je heathrow ili CDG van T2E.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!