zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PSO u Hrvatskoj kreće 4.7.

Danas je Vlada Hrvatske izglasala da PSO letovi kreću od 4.7. Kao što sam rekao, Trade Air je bio preoptimističan kada je rekao sredina VI. mjeseca, te sam naglasio da je, nažalost, realnije da će to biti početak VII. mjeseca. Preko dvije godine i 3 mjeseca od roka kada su trebali krenuti, te više od 2 mjeseca od kada je prošli peti puta produženi PSO prekinut. Katastrofa!!! I naravno nitko neće odgovarati za ovako flagrantnu aljkavost koja je donijela i kompanijama i aerodromima i državi enormne gubitke.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

24 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

E ipak ne kreće 4.7.!

Poštovani putnici, Trade Air planira ponovnu uspostavu domaćih letova 18 Srpnja 22, nakon primitka potvrde relevantnih vlasti. Prodaja neće biti otvorena prije 08og srpnja stoga vas pozivamo da nas posjetite ponovno nakon nevedenog datuma. Kada se prodaja otvori, obavijestit ćemo o tome putem uhodanih kanala komunikacije (vijesti, Facebook i Instragram stranica) Trade Air

A da napišete nešto o transparentnosti ovog natječaja?

Ovo sve izgleda kao neki zakulisni posao i pogodovanje domaćim firmama…

Ne, to je isti par rukava.

Eto. Dovoljno je bilo da samo usput spomenete da imate broj mobitela samog Premijera, i odmah su se stvari pokrenule s mrtve točke. Istinske čestitke.

Želim reći da ste možda utjecajniji nego što i sami mislite.

Skromnost je vrlina, svaka čast.
Ali znajući da ovaj portal svakodnevno čitaju direktori kompanija i aerodroma, tko zna…;-)

Ne budite lažno skromni!

Istinski huge respect, bez vas ne bi bilo pso programa!!

Država je katastrofalna po ovom pitanju i to nije upitno. Ali zašto bi država bila odgovorna za gubitke kompanija i aerodroma?!?! Pa nije Tradeair pretplaćen na PSO (državni novac) niti Osijeku i Rijeci itko brani da zarađuju na drugim kompanijama i linijama. Zašto bi Tradeair uopće morao računati na PSO, to je teoretski mogla dobiti bilo koja druga kompanija. Ako ovise isključivo o PSO onda se jedino može raditi o fiktivnoj kompaniji i namještenim natječajima, a znamo da Tradeair ipak ne ovisi samo o tome.

Sve to stoji, ali ako aerodrom ili kompanija imaju gubitke jer nema PSOa to je isključivo njihova odgovornost. Nije ovo socijalizam da pa da netko mora “računati” na državni novac/poticaj. Izbori se za nove kompanije i linije! Taj Osijek i Rijeka godinama tapkaju na nuli, nemaju baš nikakav razvoj.

PSO je obveza države bez daljnjega – i nitko državu ovdje ne pravda zbog aljkavosti i neodgovornosti. Međutim zračna luka ne može računati na to kao osnovni prihod bez kojeg ne može preživjeti, jer ako računa onda je u debelim problemima sa svojim poslovanjem. Također, čisto sumnjam da i uz PSO, radnici Osijeka plaće dobiju iz redovnih prihoda aerodroma. Letova i putnika je jednostavno premalo, bez milostinje grada i tko zna čega sve ne, nema tu kruha.

Ovdje piše da je bilo za dvije ponude. Nedavno sam na ovom portalu pročitao da ih ima vise.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/croatia-airlines-i-trade-air-prometovat-ce-na-domacim-linijama-do-2026/2370992.aspx

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!