zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Kako povećati cargo u regiji

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Cargo u regiji baš i nije nešto. Zagreb je prošle godine imao 10.850 tona carga, a Ljubljana 12.480 tona. Beograd ne objavljuje podatke o cargu, no za pretpostaviti je da je cargo oko 20.000 tona. Manje zračne luke regije imaju bitno manje carga. Pa je tako 2023. Sarajevo imalo 2764 tone, Skopje 3585 tona, a Podgorica 626 tona. I sad se postavlja pitanje kako povećati cargo u regiji?

Zračne luke mogu oteti nešto carga drugim zračnim lukama. Tako je Beograd uzeo gotovo sav cargo Nišu koji je 2017. imao 2537 tona carga, a prošle godine samo 69,7 tona (97,4% manje carga). No, u ovom momentu nema pretjerano puno carga koji bi se mogao tako preuzeti. Možda 1000-2000 tona od najbližih aerodroma.

Zračne luke mogu povećati cargo prevoženjem specijalnih tereta. Par generatora Končara u Zagrebu ili veća količina oružja u Beogradu znače nekoliko stotina ili čak tisuća tona carga godišnje. Primjerice kada su dolazile isporuke helikoptera avionima u Zagreb i Beograd cargo je naglo narastao.

Cargo ozbiljno naraste i dolaskom širokotrupaca koji imaju velik cargo prostor. Tako je količina carga u Zagrebu ozbiljno porasla dolaskom Emiratesa i Koreana, najvećih svjetskih cargo prijevoznika, a isto tako i u Dubrovniku dolaskom Untieda i Delte. Naime, ove kompanije moraju zaposliti cargo da bi letovi bili isplativi pa organiziraju kamionski prijevoz carga iz okolnih tržišta. Primjerice Emirates je dovozio velik cargo iz Beča gdje su mu avioni bili prepuni, pa je dio bečkog carga vozio iz Zagreba. Kada su Emirates i Korean letjeli za Zagreb isti je imao skoro 30% više carga nego danas.

Cargo se povećava i povećanjem BDP-a. Jasno umjetno se može povećati cargo smanjenjem cijena operiranja carga u zračnim lukama čime se cargo preuzima od kamiona i vlakova.

No, najviše se cargo povećava otvaranjem distributivnih centara uz aerodrom. Tako je Hrvatska pošta otvorila ogroman supersuvremen distributivni centar u Velikoj Gorici samo 2 km od ZL Zagreb. Hrvatska pošta ozbiljno pregovara sa Amazonom da ovaj distributivni centar postane Amazonov distributivni centar za regiju.

Jednako tako dolaskom nekog velikog distributera cargo se može enormno povećati. Tako je najveći kineski distributer Alibaba pregovarao sa nizom zračnih luka Europe za distributivni centar, a jedna od zračnih luka sa kojima je pregovarao je bio i Zadar. I dok DHL i UPS imaju distribucije u regiji, te redovne letove iz regije, FedEx primjerice nema. Otvaranjem FedEx-ove distribucije za regiju u jednoj od zračnih luka, uz redovne linije za hubove u Liegu, Milanu Malpensi, Kelnu ili Parizu, te eventualno Dubai značilo bi ogroman iskorak.

30 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Identicna slika dvaput.

Postovani,
Moguce je da ce Qatar Airways postaviti uskoro siroke trupove u BEG upravo delom i zbog Carga.
Nasi regionalni aerodromi ne mogu da pariraju EU hubovima upravo bez WBB i FRT letova. Konkretno BEG ima samo TK sa FRT, QY sa FRT, JU za USA i CN sa uskoro 3WBB i Qatar koji povremeno spusta WBB . Sta nasi aerodromi mogu sa NBB letovima? Fakticki nista , moze da se preveze neka sicurija.

FRT, 3WBB, WBB, NBB ?!?!

O cemu Vi to?

FF – Freight Forwarder: This refers to a company or an individual who acts as an intermediary between the shipper and transportation services. Freight forwarders handle the logistics of shipping goods including arrangement of carriers, handling customs clearance, and ensuring the cargo reaches its destination efficiently.

WBB – Waybill Bill: This term is less commonly used and can sometimes be confused with other shipping documents. Typically, “Waybill” (WB) is more common, which is a document issued by a carrier giving details and instructions relating to the shipment of a consignment of goods. It differs from a bill of lading in that it does not convey title to the goods.

NBB – Notice of Buyers Bank: This is a notification issued to the buyer’s bank, especially in international trade. It could pertain to the details of the shipment or terms of payment. However, this term isn’t as standardized as others like Letter of Credit (LC) or Bill of Lading (BL), and it could vary in its usage and meaning depending on specific trade practices or agreements.

RFS – Road Feeder Service: This term is used particularly in air freight and refers to the transport service of cargo by road between different airports or between an airport and a cargo terminal. This service is an integral part of intermodal transport, ensuring that goods can be transported to their final destination if direct flights are not available or suitable

FRT= Freighter odnosno Cargo avion, WB- Wide body odnosno siroki trup, NB – Narrow body odnosno uski trup …

Bio danas DHL ov B757 u LJ

Jedan B757 je stacioniran u LJ i leti vsake noci

Izvozne aviocargo cijene u regiji visoke su u usporedbi s cijenama u EU i dosta ide iz drugih zracnih luka. Kod uvoznih razlika je još veća pa se isplati avio do AMS, BRU, FRA i u regiju kamionom…

Tako je, upravo zbog nedostatka cargo prostora. Iz SRB ka BUD i ostalum EU habovima ide par hiljada tona godisnje upravo zato . Tako i iz HR , BiH itd.

Dosta carga iz regije gravitira BUD koja je 2023. imala 201.306 t a za ovu godinu ocekuju cca 250.000 t osim specijalnog tereta sto ste naveli sve ostalo je u regiji vrlo skromno.

Kako je BUD ostvario pet puta veci cargo of svih zracnih Luka Ex-Yu ukupno??! 😳

Beograd ove godine ima znacajno vise carga. Evo upravo sada je na BEG-u EgyptAir Cargo.

Cargi je na BGD tajna od državne važnosti. Upravo zato su vojne liferacije prebačene iz Niša.
Veliki je izvoz oružja i to se mora prikriti. Zna se 95% izvoza, ali onaj ostatak je tajna

Niste u pravu. Svo oruzje koje Srbija uvozi se doprema na Batajnicu, tamo slecu cargo avioni koji ga donose.

Oruzje koje Srbija izvozi se otprema sa beogradskog aerodroma, a letovi u 95% slucajeva nisu tajni. Tako je danas Air Cairo leteo iz Beograda radi izvoza oruzja, kao sto redovno dolecu raznorazne ukrajinske kompanije sa prastarim Antonovima.

Kada je u pitanju tajni let za izvoz oruzja, sto je prilicno retko, tada avion gasi transponder, let se obavlja duboko po noci i nema ga na FR24.

Danas zaposleni u sortirnici obustavili rad na sat vremena! Stigle crkavice od Menziesa! I o tome aerodrom ne piše!

Ići će oko 900 tona humanitarne pomoći za Gazu. Ide voda, medicinska oprema -ljekovi infuzije i sl, te šatori i oprema za kampovanje koje Srbija proizvodi.

Napokon jedan članak o cargu.

Korean i Emirates su najveci svetski prevoznici?! O moj Boze!!!

Alene,znate li možda zašto Dhl ne šalje B757 u Zagreb? Sve su prebacili na 737 prije je gotovo stalno dolazio.

Sada je 757 prebacen za Beograd. Leti svakodnevno.

Do prije dva tjedna je tamo isto redovno letio 737.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!