zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

UKRAJINA UPDATE 26

Nakon što su brojni EU prijevoznici prekinuli lizing sa ruskim lezorom GTLK sada je i turski SkyExpress prekinuo lizing sa njima.

Aeroflotove dionice su od početka okupacije Ukrajine pale 6,50 na 31,20 rublji (sa 0,92 na 0,48 USD) po dionici. Kako bi došao do toliko potrebnog novca Aeroflot će izbaciti 5,4 milijardi dionica po 34,29 rublji (0,52 USD). Kompanija bi na ovaj način trebala pribaviti 2,82 milijardi USD kapitala.

Istovremeno Aeroflot je povukao svoje depozite na Frankfurtskoj burzi. Ovo je učinjeno temeljem odluke Ruskog parlamenta o zabrani poslovanja ruskih kompanija na zapadnim burzama.

Aeroflot je prije dva mjeseca ukinuo letove za Indiju, a par dana kasnije i Air India je ukinula letove Delhi-Moskva. No, sada se Aeroflot vratio na liniju sa dva tjedna leta. Aeroflot na liniji koristi A330-300 koje je nedavno kupio od lezora.

Rusija ima samo 19% prodanih međunarodnih aviokarata nakon okupacije Ukrajine u usporedbi sa istim periodom 2019. Booking letova je pao na samo 15%.

EASA je objavila 20 sigurnosnih problema koji su vezani uz Rusko-ukrajinski rat. EASA smatra da ruski avioni ne mogu više zadovoljavati EASA standarde.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroflot

17 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ima li neke procene koliki su dodatni troškovi zapadnim kompanijama zbog izbegavanja ruskog vazdušnog prostora na letu za Aziju? Koliki su gubici zapadnih lizora zbog zaplenjenih aviona?

Da ste pristrani to svi već znaju, ne morate to pokazivati u baš svakom postu. Čovjek vas je pitao jednu stvar (vas kao stručnjaka), zašto jednostavno ne odgovoriti na to pitanje i to je to? P.S. Preživjet će i Zapad i Rusija, s time da su Rusi malo više navikli na teška vremena od razmaženih Zapadnjaka.

Koji to točno Rusi? Ovi 60+ godina ili ovi od 20-30 godina čije je djetinjstvo prošlo/prolazilo u doba interneta, zapadnih tehnologija, zapadnih medija, kompanija i slično. Da budemo jasni, isto mislim i za zapadne generacije, ali je iritantan taj narativ kako su rusi navikli na teška vremena. Teško itko više može naviknuti se na teška vremena kad je danas panika ako pukne wlan na sat vremena.

Da. Vi ste veoma veoma prostrani. Uopšte ne uvažava te argumente druge strane. Čak šta više redovno ih brinete.

”No, Europa i SAD će preživjeti. Ne vidim tu neki problem.”

Vi nećete vidjeti problem niti kad cijena litre goriva bude 25,00kn (a sve nekako ide prema tome), kad kućne potrepštine odu još 30-40% gore, kad cijena automobila bilo novih ili polovnih ode još xy % gore (da li je normalno da ja danas za svojeg Passata kojeg sam 2019.g platio malo ispod 17.000€ mogu dobiti bez problema 18.500-19k€?????)……. i dalje ćete ponavljati da ne vidite problem, što ne znači da ga nema……

I sad ćete sigurno postaviti protupitanje; Što je trebalo učiniti i kako reagirati nakon napada na Ukrajinu od strane Rusa??? Odgovor je; 24.02. gotovo ništa i nikako osim ovog što se sada radi. Ali se ipak puno prije trebalo raditi na tome da do toga rata ne dođe i ne gurati Rusima prst u oko ako imaju nercionalni strah od NATO-a blizu svojih granica….. Na kraju, Amerika da ima jednu Bjelorusiju sa Lukašenkom blizu Illinoisa, sumnjam da bi sjedila skrštenih ruku…… Nego bi već odavno ”uvela demokraciju”…..

Ok, jednom kad skinete ružičasta oćala onda možemo smisleno diskutirati. Ovako, nema smisla da ja sada trošim vrijeme na repliku i osporavanje besmisleih primjera sa Mercedesima, Kubama, janjcima i sl…..

A NATO nije primio Švedsku i Finsku zato jer su te države tako odlučile, a ne zato jer nije htio ”čačkati mečku” sa Rusijom….

Amerika ima Kubu, koja je htjela nuklearke na svom podrucju – i nije ju direktno napao. Za neobrzovane – pogledajte udaljenost Kuba – SAD.

Rusija je pak s druge strane direktno uletila s vojskom u drzavu koja se svojevoljno nuklearno razoruzala uz garancije da ce njene granice biti postovane – izmedju ostalog i od same te Rusije.

I uopce ne vidim razlog zasto g. Alen ne bi bio pristran u komentarima. Zamislite strahote, navija za to da zracni promet u EU i SAD opstane, unatco Rusiji, kako li se samo usudi. Smijesni ste.

”I uopce ne vidim razlog zasto g. Alen ne bi bio pristran u komentarima. Zamislite strahote, navija za to da zracni promet u EU i SAD opstane, unatco Rusiji, kako li se samo usudi. Smijesni ste.”

A gdje sam ja to napisao??? Pronađite!

Ja sam napisao i ide mi na živce bagateliziranje i minoriziranje problema s kojima se već susrećemo od početka rata u Ukrajini.

Mene živo briga hoće li Aeroflot propasti ili će opstati, ali me itekako briga da li gorivo plaćam 9kn ili 15kn ili sutra 18kn…. S te strane mi djeluju smiješno (da budem korektan) autorove opaske da nećemo imati za Mercedes E klasu nego samo C klasu…..

Aeroflot ce najvise nastradati u ovim sankcijama.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!