zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

IndiGo odbio primiti invalidnog dječaka

Djelatnik IndiGo-a na Ranchi aerodromu nije htio primiti tinejđera na let zato jer je bio u invalidskim kolicima, tvrdivši da je isto sigurnosni rizik. Na kraju su dječak i roditelji ostali na aerodromu. Ministar civilne avijacije je pokrenuo istragu oko slučaja.

IndiGo je vrlo brzo reagirao, duboko se ispričao dječaku i roditeljima, platio im smještaj i prehranu te ih ubacio na let idući dan. CEO IndiGo-a je ponudio dječaku kupiti i električna invalidska kolica kao kompenzaciju za neugodnost njihova blentava djelatnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: IndiGo

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mislim da ovdje treba uvesti malo više detalja: dječak, očito mentalno retardiran, po prolasku bodacheck-a i dolasku na gate bio je vrlo prestrašen te je doživio ono što su okolni putnici opisali kao “meltdown”. Navodno se malo primirio ali i dalje bio vrlo upadljiv. Tada je osoblje IndiGo odlučilo iz sigurnosnih razloga ga ne pustiti na let. Da nije bilo te jedne putnice koja je od toga napravila dramu, sve bi prošlo u redu. Fora je da ta žena uopće nije bila bukirana na tom letu već jednom drugom. Da dijete nije sjedilo u kolicima, taj slučaj ne bi ni izazvao pažnju. To se događa na aerodromima svijeta svakodnevno. Stoga osobnog sam mišljenja da je bilo zaista bolje dijete ostaviti na aerodromu gdje je na koncu i dobio liječničku pomoć nego da je za vrijeme leta doživio novi slom živaca i da je avion morao prisilno sletiti.

Izvjestaji u medijima govore o “meltdown-u” na gateu…
https://simpleflying.com/indigo-faces-backlash-for-denying-boarding-to-child-with-disability/

“Another traveler, Manisha Gupta, who was booked on a different airline to Delhi, witnessed the incident and posted about it on Facebook. According to her, by the time the child had gone through the security check and reached the gate, he became anxious and had a meltdown.”

I upravo je ta Manisha Gupta ta koja je pokrenula lavinu…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!