zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Novi direktor Aerodroma Crne Gore ipak diže kredit

Najnoviji v.d. direktor Aerodroma Crne Gore Ognjen Jovović, postupio je pragmatično, suprotno od svoje prethodnice. I dok je njegova prethodnica Ana Lončarević odbila dizati kredite za funkcioniranje aerodrome dok god aerodrom ima novaca po sudskim presudama i zablokiranim u Centralnoj banci Crne Gore, te je prozvala državu, a onda par dana kasnije podnijela ostavku, direktor Jovović je učinio upravo to. Pregovara sa bankama oko kredita koji bi premostili probleme sa likvidnošću. Jovović kaže da Aerodromima treba 5 milijuna EUR.

Jovović kaže da mu je potrebno 1,1 milijun EUR mjesečno za preživljavanje od čega je 600.000 za plaće. No, aerodrom je u prva četiri mjeseca uprihodio samo 1,6 milijuna EUR, tri puta manje od potrebnog. Aerodromi u presudama protiv Montenegro Airlinesa imaju 9,4 milijuna EUR, koje država, usprkos presudama, odbija isplatiti, te istim krši pravnu proceduru i zakone. Aerodromi imaju blokirano u Centralnoj banci Crne Gore 3 milijuna EUR depozita koje su imali u Atlas Banci, a koja nije htjela isplatiti novac po dovršetku oročenja.

Jovović kaže da ako će krediti biti preskupi ili ih neće moći dobiti, onda će sa dobavljačima prolongirati plaćanje obveza, jer se nada da će od VII. mjeseca poslovanje Aerodroma postati pozitivno, obzirom na najave kompanija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!