zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Reakcije na zabranu letova Southwinda

Zabrana letova turskog avioprevoznika Southwind Airlines iznad zemalja Evropske unije neće dovesti do nestašice letova iz Rusije za Tursku i Egipat, a ne očekuje se ni značajno povećanje cena avio karata, kaže Dmitrij Gorin, potpredsjednik Ruskog saveza putničke industrije (RST). Kako je napomenuo ekspert, Federalna agencija za vazdušni saobraćaj je do početka IV meseca odobrila dovoljno kvota za inostrani avio-prevoz, tako da odgađanja ili otkazivanje pojedinačnih letova ne mogu značajno da zakomplikuju situaciju.

„Lider predstojeće turističke sezone, naravno, biće Turska. Prošle godine je kvota dozvoljenih letova bila 1.250 letova nedeljno u špicu sezone, iako je u stvarnosti iskorišćeno 1.100 letova. Pet turskih i 11 ruskih aviokompanija lete na relaciji između 22 grada Ruske Federacije do pet gradova u Turskoj. Aviokompanije mogu obavljati letove duž posebnog koridora kroz vazdušni prostor Rusije, Kazahstana, Gruzije i dalje preko Crnog mora do Turske”, rekao je Gorin. Stručnjak je podsetio da je već pronađeno rešenje za prevoz turista u Egipat od strane turoperatora. “Southwind Airlines će prevoziti turiste iz Moskve u Hurgadu i Šarm el Šeik uz jednosatno tehničko sletanje u Antaliji. Vreme letova se povećava, ali ne očekujemo značajnu promenu cena, jer je konkurencija na tržištu avio-prevoza prilično velika, što ne dozvoljava povećanje cena”, dodao je potpredsjednik PCT-a.

Kako je Turizm Guncel ranije objavio, Evropska unija je 29.3. uvela zabranu letova kroz Evropu turske aviokompaniji Southwind Airlines zbog sumnje da Rusi imaju stvarnu vlasničku kontrolu nad tim avioprevoznikom.

dopisnik: Dejan Radojević (Moskva), foto: Southwind

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!