zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Čak 37 aviona ostalo zarobljeno u Ukrajini

Čak 37 aviona je još uvijek zarobljeno u Ukrajini i to 10 aviona Windrose, 9 Ukraine International, 8 Azur Ukraine i 3 Wizz Aira. I 7 aviona Motor Sich je u Ukrajini, no isti su mobilizirani za potrebe Ukrajinske vojske. Do sada su avione iz Ukrajine uspjeli izvući SkyUp (B737-800), Windrose (ATR72) i Wizz Air (A320).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Windrose

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Jako je tuzno kada su civilni avioni zarobljeni i uskraceni da lete. Iskreno se nadam brzom zaustavljanju ratnih sukoba, a sto se tice aviona mislim da ce svi ici u delove, jer je veliko pritanje kako je i da li je sprovedena konzervacija.

Sigurno da postoji neki valjan razlog zašto u prethodnih godinu dana nisu uspeli da izvuku pomenute avione. Prevashodno mislim da su to avioni čiji su vlasnici lizing kuće i pokriveni su osiguranjima. Sada se tu sigurno razvlači pita ko je nadležan za njih i pitanje je da li su uopšte mogli da taxiraju ukoliko su rulnice oštećene. Jer da se ja pitam ako bi morao da krijem avione dok se zemlja bombarduje to bi uradio tako što bi bili raspoređeni duž aerodroma po raznim ćoškovima van piste I rulnih staza. Dakle na zemljanim površinama prekriveni kamuflaznom mrežom. Pa šta uradimo…

Rizik još kako postoji i veoma je jednostavan: onog trenutka kada taj zrakoplov uzleti iz Kijeva, u milosti je ukrajinskih PZO sistema odnosno informiranosti njihovih posada. I moraju se moliti da su sve te posade dobile najave o njihovom prolasku, te da nitko nije nervozan tog dana i da ih neće slučajno zamijeniti za ruski zrakoplov. Turska vojska je nedavno izvukla svoja dva A-400 i vojne su posade to učinile riskirajući, no njima vojska može izdati naredbu da to učine. Civilni prijevoznik ne znam kako bi mogao narediti svojoj posadi da ode u Kijev i izvlači zrakoplov odande.

Nije problem otvoriti takvu rutu. Problem je što ne možete garantirati da je 100% čista, makar provjerili tisuću puta. Neka je 95% čista, opet ostaje onih 5% mogućnosti da nešto pođe po zlu. Većina civilnih kapetana će odbiti da ide po zrakoplov u Ukrajinu upravo radi tih 5%. Oni naprosto ne žele razmišljati što bi im se u teoriji moglo dogoditi dok putuju vlakom u Kijev, zatim tamo pripremaju zrakoplov za let i napokon lete iz Kijeva. A nitko ih ne može natjerati da to rade. Za SkyUp bih baš volio da vidim koja je posada to učinila tj. da li su bili njihovi ili su ih pronašli negdje drugdje.

Da, ukrajinski bi kapetani vjerojatno pristali na tako što i imalo bi smisla. Moguće je da je SkyUp upravo to učinio. Ali ovo što kaže Jason Bourne, nikako sa obiteljima u zrakoplov.

Da ja radim evakuaciju nebi prihvatio da moja porodica ili bilo ko koga poznajem putuje samnom. Kapetan i prvi oficir i to je to.

Wizz je evakusisao sve svoje avione, poslednji je bio HA-LWS jos prosle godine. Svi avioni lete, to se vidi na fr24

U Kijevu su od ta famozna tri ostala na kraju samo dva. Jedan je izvučen na samom početku rata, a drugom je status da je vraćen lizoru

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!