zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Uvođenje Schengena će u prvom redu naštetiti Puli i Rijeci

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

Ulazak u Schengen je svakako ogromna i superdobra vijest za Hrvatsku. Velik uspjeh i vrlo pozitivna stvar koje će Hrvatskoj donijeti ogromne benefite. Ovime će se bitno olakšati i ubrzati promet iz i za Hrvatsku, povećat će se broj turista, kamionski promet robe će biti veći, ali će se povećati i tranzit kroz Hrvatsku (jedna granica manje). Schengen je u Hrvatsku uveden 1.1.2023, dok se zračne luke moraju prilagoditi do 26.3.2023. kada i će i one uvesti Schengen.

No, za nas je bitno vidjeti hoće li to povećati ili smanjiti broj putnika Hrvatske. Schengen nikako neće imati utjecaja na zračne luke Zadar, Split i Dubrovnik jer su oni od granice vrlo daleko. Zadar do Pasjaka (granica sa Slovenijom) treba 3:20 sati, Split 4:30 sati, a Dubrovnik čak 6:45 sati.

Schengen će još približiti Osijek i Budimpeštu, sada se putuje samo 2:50 sati, što znači još više putnika Osijeka preko Budimpešte, a samim time manje putnika preko Beograda (2:20 sati), Tuzle (2:30) i Zagreba (2:40).

Zagreb će ovime svakako privući putnike Ljubljane i Maribora jer se sada put smanjio za 30 do 60 minuta koliko su znale biti gužve na granicama. Kada sam prošli puta išao u Ljubljanu trebalo mi je doslovce 1:15 sati za put. Zagreb je i prije Schengena preuzimao velik broj putnika Ljubljane, a sada će ih biti još i više. No, istovremeno su Budimpešta, Bratislava, Beč, Venecija, Treviso, Trst i Graz još bliže nego što su bili, pa to znači i veći odljev zagrebačkih putnika za putovanja preko tih aerodroma.

No, najviše će nastradati Pula. Naime, sada je put do Venecija, Trevisa, Trsta i Ljubljane još bliži i brži. Iz Pule do Venecije treba samo 2:50 sati, a do Trsta tek 1:20 sati. Pula neće privući putnike iz ovih destinacija, ali će pulski putnici i te kako više koristiti ove talijanske zračne luke. I Rijeka će tima bitno izgubiti jer je i ona vrlo blizu Italiji. Iz Rijeke do Trsta treba tek 1:15 sati, a do Venecije 2:45 sati. Ove dvije zračne luke će zbog Schengena sigurno izgubiti putnike i biti će najveći gubitnici.

28 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Da Šengen nikako nije dobar za Rijeku, Pulu i Osijek. Zagreb će na tome profitirati.

Malo mi je nategnuta vaša prognoza. Granica izmedu Slovenije i Hrvatske nije ni prije predstavljala bauk tako da su putnici iz Istre i Kvarnera redovito koristili talijanske zračne luke. Na kraju krajeva, ljudi su uredno iz Dalmacije putovali do Venecije, Beča ili Budimpešte kako bi mogli negdje otputovati tako da ne vjerujem da će takav broj putnika od ove godine biti toliko veći da će naštetiti Rijeci ili Puli u bilo kojem obliku.

Putnik iz Ljubljane bi se mogao jako razocarati kad na putu prema Zagrebu prvo zastane u kolonu gdje se placa onaj dio autoceste od Bregane do Zagreba, a onda na kolaps na Zagrebackoj obilaznici u spici sezone. Prije je granica bila neki “filter” a sad ce biti zanimljivo vidjeti onakav broj vozila na tom dijelu ceste u spici sezone. Sto se ovog drugog tice, mozda jedan jako mali postotak izgube Pula i Rijeka, al to je stvarno zanemariva brojka. Turist koji leti iz Venecije, Trsta ili Trevisa prvenstveno gleda cijenu leta, a sat vremena cekanja na granici ga nikad nije odvratio od letenja iz tih aerodroma.

O bože, da li se stvarno prelazi na vinjete? Pa to će biti neuporedivo značajnije od šengena kad je opterećenost saobraćaja u pitanju. Neće trebati ni kapice ni sun protection…

Ne, Hrvatska ne prelazi na vinjete. Prelazi se na prepaid i postpaid sustav naplat bez zaustavljanja ali će se i dalje plaćati po kilometru.

Očitavanja će biti preko portala koji će biti između svih čvorova i na ulazima u autocestu. Svaki automobil će se očitavati preko uređaja sličnih današnjim uređajima za ENC i preko tablica. U svakom slučaju ukidaju se ovakve naplatne kućice i uvodi se portalna naplata i praćenje bez zaustavljanja automobila.

imate u teksasu. dođe na kućnu adresu račun. nije šala.

Ide nova vrsta ENC a sa prepoznavanjem tablica
Bez zaustavljanja se se registri putem GPS a Morat će postojati uređaj u autu.

Tehnički taj sistem očitavanja tablica već funkcionira u npr Mađarskoj i Sloveniji. Razlika je što isti taj sustav kod njih prepozna tablicu te šalje kaznu ako niste kupili vinjetu, a kod nas će naplaćivati dionicu gdje ste ušli i izasli. Samo prepoznavanje tablice radi isto, tj tehnika je ista.

To je isto kao vinjeta samo što naplata nije fiksna već varijabilna. Isti je postupak. Kao i za vinjetu, moraćete da zastanete da kupite pre granice ili neposredno posle (mađarska vinjeta može da se kupi u Beogradu, verovatno će moći i taj hrvatski sistem) i, kao i za vinjetu, rade očitavanje tablice. E sad, očitavanje vinjete je fakultativno, nekad će vas zaustaviti da provere, nekad će vas usmeriti da prođete kroz deo autoputa gde su senzori, a ovde će očitavanje biti obavezno tako da nažalost naplatne kućice u nekoj formi ostaju ali putovanje će biti kraće. Npr. od hrvatske granice do Rovinja imate čak 4 plaćanja i još više zaustavljanja: ulaz granica, izlaz Zagreb, ulaz Lučko izlaz Rijeka, pa Učka pa Ipsilon Kanfanar, katastrofa. Ovako ćete imati ulaz granica, izlaz Kanfanar i to je to (uz prethodno rešavanje tog taga ili šta će već biti).

Vjerujte mi da je bilo dosta putnika iz Dalmacije na letovima iz Beča, Venecije ili Budimepešte. Naravno, prije par godina kada Ryanair nije imalo letove iz Zagreba i u zimskom redu letenja kada su linije iz Zadra, Splita i Dubrovnika jako rijetke ili preskupe.

A gdje će biti ulaz i izlaz za generalnu avijaciju, koja ide premaBosni i dalje. Do sads se to moglo obaviti u Mariboru ili Portorožu. Kako će biti dalje.

Do sada su mali avioni, generalne avijacije kad krene prema jugu, Bosna, Srbija i dalje sa svog domicilnog aerodroma i pravi izlaznu carinu na južnim dijelovima šengena, najčešće Portorožu ili Mariboru. I odatle ide recimo za Bihać. To su manji aerodromi, bez puno prometa i bili su idealni za te stvari. Tako i u povratku.

Sad kad je hrvatska ušla u šengen možda bi Rijeka ili Osjek mogli biti izlazni uzlazni aerodromi, jer imaju manji broj putnika, operacija, a osposobljeni su za to. Mogu povećati promet, a i zaraditi nešta. Jer navećim aerodromima najčešće ne dozvoljavaju to. Kao Ljubljana, sutra i Zagreb jer zbog broja operacija nemaju prostora za njih.

Iz iskustva.
Ultra laki avion, kojo ima 450 kg poleti iz okoline minhena, stugratda a da ne govorim sa sjevera europe, sa svojim doletom goriva koje ima dobaci do Wiener Neu Stadt, oni malo veći do Maribora ili Portoroža. Tu dopune gorivo, obave carinu i i ostalo, te produži. Ma većini velikih aerodroma u evropi je jako teško sletjeti sa GA ili ULA zbog gužvi, restrikcija /(transporteri, i sl.skupe uređaje), a na tim manjim aerodromima to nije obavezno. Zato su Maribor i Portorož slovili kao ulaznio izlazni aerodromi za šengem. .sad kad hrvatska uđe u aero šengrn postavit će se to pitanje. Ako razumijete o čemu pišem OK, ako ne nikom ništa.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!