zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

O’Leary napao Boeing

Michael O’Leary, CEO Ryanaira, je kritizirao Boeing. O’Leary je rekao da Boeing opako kasni sa isporukama. No, glavna kritika je išla na kontrolu kvaliteta koja je, po O’Leary tragična u Boeingu. Stoga O’Leary nije iznenađen da je otpao panel fiksiranih vrata na Alaski. Ryanair je jadan od najvećih naručioca Boeingovih aviona.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Ryanair

42 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nek se slično desi na 737 800 Max i Ryanair je U velikim problemima

A to je ta mantra o nižim troškovima unificiranjem flote… Sva jaja u jednoj košari…

Čini se da je Airbus opasno odmakao Boeing-u, a svaki monopol opet vodi u probleme. Šta bi se po vama Alene moglo desiti u sledećih 20-25 god tržištu proizvođača aviona.

Jasno da Boeing neće propasti ali hoće li uhvatiti korak? Imaju li Kinezi potencijala da polete po Evropi i uzmu globalno 5-10% tržišta. Jasno da se stvari u avijaciji jako sporo mjenjaju ali činjenica je sve sem Boeinga i Airbusa statistička greška.

Koliko Embraer ima udjela u putničkom saobraćaju globalno? Bilo bi zanimljivo potražiti podatke ako postoje koliko koji proizvođač ima raspoloživih sjedišta trenutno globalno.

Hvala

Neće Boeing propasti ali mogla bi matična im država, ma koliko to “nemoguće” zvuči…

Mislim da će doći do saradnje Kine i Rusije po pitanju avijacije. Kinezi će čekati dok Rusi istestiraju svoju tehnologiju (motore i sve ostalo) pa kad budu sigurni da je to to, onda će uplivati sa svojim kapitalom i podići proizvodnju komponenti na sasvom novi nivo koji će već roditi trećeg značajnog igrača, Kineski avioni sa Ruskim motorima. I neće ići na zapadna tržišta, ali tada ove zemlje koje su siromašne, neće više bito siromašne, pa će moći kreirati značajnu tražnju za avionima “trećeg igrača” (u suštini dva dodatna igrača u kooperaciji). Meni sve moriše na takav scenario.

To će biti kao sa kineskom auto industrijom. Svi smo se smejali šta su pravili pre 20g a sada se svima tresu gaće od toga šta rade i kako grabe napred na tom polju.

Ovaj događaj izravno je povezan s vašim nedavnim člankom pod naslovom ” Kako smo ovo dozvolili?” Sve ste lijepo opisali pod točkom četiri. I kao što tamo napisah u komentaru, profit je postao bog na zapadu. Korporacije mu se revno klanjaju. I taj bog kriv je i za ova otpala vrata.
A O’Leary je čovjek iz istog telefonskog imenika kao i manageri Boeinga…

Bas tako!

Jako mi se dodpada ova fraza u zadnjoj rečenici. Točno oslikava situaciju, ne samo u avijaciji već nakaradnu globalističku. Da je kojim slučajem O Leary CEO Boinga, ispadale bi puno veće stvari od vrata.

Dobra politika. Kao najveći kupac Boeinga, dobit će mali “popust” u cijeni

Meni se čini kad da je on “odšrafio ta vrata” da bi u budućnosti mogao izboksovati veći popust…

Koliko puta pokušavam dati na znanje problem kvalitete putovanja Ryanairovih putovanja. Idu samo na profit a udobnost je doslovce na nuli. Prastara sjedala i izuzetno neudobna samo zato da bi stisnuli čim veći broj putnika.

Pa sjedala su novija u vecini njihovih aviona nego na primjer u Croatia Airlinesu.

Svako trazi svoje trziste, i stvar je cene, ponude i potraznje. Kada idete na posao imate opcije da idete pesice, koristite gradski saobracaj, taxi, limuzina ili vlastiti automobil (gde i tu imate varijacije od Yuga do Rols Royce-a sa soferom)

Isti model mozete prebaciti na avio industriju

E, ali zato se Boeing moze pohvaliti visokim sa postotkom inkluzivnosti u firmi, i jos ce ga povecati!Mislim da je i to vrlo bitan faktor prilikom odabira aviona, a i za samu sigurnost putnika i posade tokom leta!

Svejedno neće prestati naručivati avione od Boeing-a. Ovo će samo koristiti da traži (i dobije) još veće popuste.

Upravo tako. Ne laje kera sela radi, nego sebe radi. 🙂

Možda je glupo pitanje, ali zašto se Ryan, nakon svega, ne prebaci na Airbus?
Još duže čekanje na isporuku? Viša cijena?

Jednostavan razlog – zbog pilota. Tko je 737 pilot u Europi nema puno izbora nego da leti Ryanairom.

Sve zajedno u EU kada saberete, ni blizu nisu kao FR sa B737.

Zato sto airbus ne zeli raditi s ryanairom.

Nekad davno kad je ryan prvi puta narucivao nove avione, sve ponude koje su dobili, od jednih i drugih su slali konkurenciji, da bi se ogrebali za par dolara, i onda je boeing dobio posao. Od tad airbus im je porucio da njihove avione mogu kupiti samo po list priceu.

Proguglajte, to je bilo tam9 kasnih devedesetih, i ta izjava datira jos od onda, makar i nedavno kad je ryanair htio kupiti max 10 za sicu, pa ih je boeing otkantao, bilo je prica di je oleary rekao da ce preci na airbus, a reakcija airbusa je bila da zna kakvu cijenu kod njih moze ocekivati.

Suma simarum, ja isto sumljam da airbus s njima nebi poslovao, ali s obzirom na airbusov orderbook, nebi im se zurilo prodat za sicu, za sto pak sumljam da bi oleary olako odrijesio kesu.

Boeing je pak, nakon fijaska s maxom trebao dobru prodaju, a tu se ryanair najvise okoristio, em od kompenzacija, em od vece mogucnosti pregovaranja za sljedece narudzbe.
Tako ce isto i sada nakon, ovog novog boingovog fijaska, pokusati dobiti sto bolje kompenzacije, i zato ga sad slusamo kako laje na boeing.

Nadalje, ni jedan ULCC nema dual source flotu pa tako nece ni ryanair, jedino sto mogu promjenit cijelu flotu, a to se za ove generacije nece dogodit, jer su vec pretplaceni na max, pa mozda tek za 15-20 god kad dodje neka nova generacija……

Upravo tako!

Neće Ryanair nikamo. Sve ovo je samo koristan alat O`Learyu da dodatne popuste i snižavanje cijena.

Ma naravno. I kompenzacije.

Što sad? Dobija nove avione za fragment nekadašnje kataloške cijene.

Možda je i to jedan od uzroka pada kvalitete.
Ne može dobro i jeftino.

Learry je jedna budaletina

Savršena prilika da traži još popusta.

Za njih će tražiti credit note 🤣😂

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!