zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Povratni let za Đokovića neće platiti Emirates

Obzirom da su viza i svi dokumenti Novaka Đokovića bili potpuno ispravni Emirates neće biti odgovoran za povratni let srpskog tenisača ako će ovaj biti deportiran iz Australije. Kako je viza naknadno ukinuta od strane Australije povratni let će platiti Australija.

Sud u Melbourneu je nakon 7 sati rapsrave, donio odluku po kojoj Đoković ima pravo ulaska u Australiju, mora se pustiti u roku od 30 minuta i moraju mu se nadoknaditi svi troškovi zadržavanja. No, sada je na redu Australijski ministar imigracije koji može iskoristiti svoje pravo da protivno odluke suda Đokovića deportira prvim avionom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Emirates

330 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Australija bi svoj problem i nedoumicu rešila jednostavnim zahtevom za antidoping testom koji podrazumeva i davanje uzorka krvi gde bi se mogao proveriti nivo antitela. Prosto, jednostavno, pravedno rešenje da se utvrdi da li je Novak skoro preboleo Covid ili ne. PCR testovi znaju biti lažno pozitivni ili negativni.

Generalno, u ovom trenutku posle skoro 7 dana u Australiji znamo da Novak nema Kovid tamo te sve da je lažirao pozitivan test od 16.12, ne predstavlja pretnju za javno zdravlje Australije osim ako Covid ne dobije u samoj Australije, a sudeći po brojevima zaraženih ovih dana u Australiji potpuno je svejedno da li si vakcinisan ili nisi.

Situacija za Srbiju ne uveliko drugačija.

Htedoh napisati da je sitacija za Srbiju uveliko drugačija.

Nije jednostavno. Niko nije ni napisao da jeste, napisao sam da Novak u Australiji nema Kovid, nije ga tamo uneo, jer bi za 7 dana sigurno bio pozitivan i da se jedino tamo može zaraziti. Ok je da Australija ima karantin duži od 7 dana.

Kovid se dobija po pravilima prirode, a ne po pravilima Australije. Ako je negde karantin 7 dana ne znači da se u toj zemlji kovid može dobiti u roku od 7 dana, a u Australiji u roku od 14 dana. Virus, i bolest koju donosi ne zna u kojoj je zemlji . Ne ulazim u meritum autralijskih pravila, samo pišem da prosto medicinski Novak tamo nije doneo virus iz inostranstva.

Opet o pravilima. Sve ok što ste napisali, samo ja pišem nešto potpuno drugo. Novak, medicinski nije doneo virus sa sobom pa bilo to u skladu sa pravilima ili ne. To je prosto u skladu sa prirodom/medicinom.

Generalno bi svi koji tvrde da je PCR falsifikovan falsifikovan trebali poželjeti da on tamo kao nevakcinisan i dobije Kovid i da time dokaže koliki je prevarant. To bi mu zapečatilo karijeru. A kao nevakcinisan ima, a u slučaju da stvarno skoro nije prebolovao Kovid, jedno 50 % šanse da zakači omikron tamo u Viktoriji koja danas ima 40.000 zaraženih čini mi se.

Procurila su oba testa od 16.12.21 pod istim brojem. Jedan je pozitivan a drugi je negativan.
Još zanimljivije je da oba prolaze validaciju Instituta za javno zdravstvo Srbije, znači da su oba testa izdale institucije Srbije:
https://static.jutarnji.hr/images/slike/2022/01/11/o_23282713_1280.jpg

Sramota je jedino Jutarnjeg, koji ne proverava tačnost podataka koje objavljuje 😀

Ben Rothenberg novinar Spiegela???!!! NYT objavio bilo šta o ovome???!!! Isusa ti, koliko neistina.

On je freelance novinar. Piše ponekad i za NYT, a o ovoj jeftinoj bedastoći NYT nije napisao niti jednu jedinu riječ. Baš zato što je ozbiljan medij.

I gde mu je članak o ovoj bedastoći na NYT? Ne izmišljajte stvari.

Mnogo stvari ostaje nejasno u ovom slučaju, no vi se brijete na najobičnije bedastoće.

U pravu ste. Vi ne izmišljate. Vi se samo brijete na izmišljotine Jutarnjeg. Kod nas u kraju se kaže: Dok je ovaca biće i vune.

Zašto Vam je činjenica najveći problem? Toliko napada čim netko da informaciju i to sa navedenim izvorom. Čim vam ne paše odmah napadi i skretanje da je još netko nešto radio (i drugi su krali pa je u redu). Doduše ovakvo lažiranje testa od strane države još nismo imali.
Poznati novinar je objavio članak i dao uredno screenshotove da je test lažiran i da je tek naknadno u sustavu provjere zamjenjeno.
Ako malo razmislite logično je da je test lažiran jer vjerojatno čak ni Novak ne bi zaražen svjesno hodao po javnim okupljanjima (bar se nadam), valjda bar ne među djecom?!

Poznati novinar nije objavio nikakav članak. On nigde nije spomenuo nekakva mitska dva testa osim u lošem prevodu/ tumačenju Jutarnjeg na koji ste se vi nabrijali. On je spomenuo da mu se prilikom isčitavanja QR koda sa skeniranog dokumenta sa ekrana jednom pojavio negativan rezultat i da je u svim ostalim pokušajuma dobio pozitivan rezultat. Eto. Nema dva testa, ima hiljade očitavanja QR koda sa istog, jednog, jedinog skeniranog dokumenta sa ekrana od kojih je 1 dao neki drugi rezultat.
Što vam je bilo teško bar pročitati originalnu objavu autora na twiteru i ne pecati se na loš prevod/izmišljotinu Jutarnjeg.

Ne može se desiti “slučajno” da se prilikom iscitavanja QR koda i provjere iščita “krivi” rezultat. Em što je to tehnički nemoguće jer i QR kod kao i sam podatak imaju checksum, em bi još gore bilo da to daje službena institucija jedne države (malo smo negativni malo pozitivni – tko bi vjerovao takvoj instituciji i državi?!?!)
Ovo znači da je taj podatak “negativan” bio u bazi podataka te institucije i netko ga je naknadno izmjenio kad je nastao interes javnosti.

I to se desilo upravo u 1 minut između prvog i drugog Rothenbergovog očitavanja QR coda. Baš zanimljivo.

Rothenberg je twit sa negativnim očitavanjem objavio juče u 1406 a twit sa pozitivnim očitavanjem u 1413 istog dana. Znači, stigao je da skenira prvi put, da napiše twit, da se međuvremenu angažuje cije srpska mašinerija da to falsifikuke u 5 minuta, da bi on to ponovo skenirao u 1412 i u 1413 objavio twit. Opa, baš su brzi u Srbiji. Zeznu svijet za nepunih 5 minuta. 🤣🤣🤣

To se zove držite lopova. Iza toga je prljava politika u Australiji. Nema Nole veze sa tim. To je sve pušteno da se pokuša diskreditacija Noleta

Ne mijenja kod informaciju, kod je samo link na nesto, a tamo je u sustavu info promijenjena

Kako se vi blamirate, da lu vas je stid tolike količine gluposti koju ste izvalili vezano za Novakovu situaciju posljednjih dana? I vidim ne posustajte, nekada je pametnije nešto prešutiti, bar ljudi neće znati koliko ste plitki.

Jeste li razmisliti da postoji mogućnost da se Nole dva puta testirao namjerno i da su rezultati bili takvi. Kako to da niko živ ne spominje Nadala koji je bio pozitivan 20.12 a upao u Australiju 32.12 prije isteka karantina od 24 dana. Nikog živog to ne interesuje. Pa i pticama je jasno da je Nole žrtva političke kampanje u Australiji. Izbori im se bliže a popularnost premijera na minimumu.

31.12

Karantin 14 dana

Tako je, dok je ***** biće i vune, **** ta polja popunite sami, kako Vam paše

https://www.marca.com/en/tennis/australian-open/2022/01/11/61dd41e046163ff4508b4610.html

Pa Marca je objavila upravo sve ono što sam upravo napisao gore i potpuno drugačije od Jutarnjeg lista. U tome i jeste kvaka.

Definitivno a vi ste ovca u ovom slučaju jer očigledno niste pročitali samu objavu Rotenberga i veze ovo nema sa dva testa nego o različitim očitavanjima bar koda. Kakve veze tu država ima a tek Đoković?

Evo meni lično se to desilo preko 50 puta i imao sam problema sa time.

To trebate pitati Rotenberga jer se to desilo njemu, a Marca, Jutarnji i vi sa njima ste ispali samo smiješni optužujući državu i Novaka. Baš vas je simpatično čitati ovih dana kako izvaljujete nonsense.

Niste optužili ali ste potrčali reći da je to sramota za Srbiju i pitali se zašto će ovakve laži Novaku Đokoviću. Pa da ja vas sad pitam, je li vas sramota brzopletosti i zašto će vam laži neprovjerene od nekog anonimusa sa foruma ili neprovjerenih novinarskih patki?

Krivi i Srbija i Nole a Australijanci nevini. Nemojte biti naivni. To je sve medijski spin na koji su mnogi nasjeli a sve radi diskreditacije Noleta i da mu se onemogući osvajanje AO

Fućka mi se za Đokovićevo antivakersko ponašanje i propagandu. Mislim da se do sada 100x trebao vakcinksati kao i sav normalan svijet. Takvo moje mišljenje me ne sprečava da želim istinite informacije, a ne nabrijane glasine a kad neko trijumfalno napiše o postojanju dva testa onda reagujem samo na tu bedastoću. I sam Jutarnji je tokom dana menjao tekst u skladu sa stvarnom twiter postom Rothenberga. Jedino ih naslov zeza još.

Samo pogledajte kako izgleda scan dokumenta gde je QR kod sa kojeg je Rothenberg prilikom jednom od stotina očitavanja dobio nešto drugačije.

Nikakvo vrijeđanje neće promijeniti činjenice. Ovo je velika sramota za Đokovića a i za zemlju koja izdaje takve potvrde.
Zaista je cringe gledati to idoliziranje svega srpskog po komentarima, stvaranje mitova i ignoriranje činjenica i logike. Mitinzi, proglašavanje Novaka Isusom itd.
Na kraju po običaju od svih mitova ispadne teška sramota.

Koliko sam ja čitao, nije znao da je pozitivan jer test nije bio tj rezultati nisu došli. Ali nek ste vi savjesni a nek Nole nije.

QR kod ne može dati 2 različita očitanja jer ima checksum. A sadržaj o testu koji se nalazi u kodu također ima checksum. Apsolutno nemoguće da je dao “krivi” podatak zbog nečitljivosti – ili je čitljiv i ispravan ili je nečitljiv i ne daje nikakav rezultat.

Pročitajte najnoviji članak ma Spiegel od ovo popodne. S obzirom da se razumete u IT po svemu sudeći o kojem digitalnom time stamp se tamo piše?

Ne znam na koji članak mislite, ali digital timestamp je potuno 10ti pojam u ovoj cijeloj priči. Ne bi znao u kojem kontekstu to spominju jer ne mogu naći takav članak.

Novine u EU nikako nisu senzacionalističke!

Ne verujete da bi jedan novinar falsifikovao dokumenat? A verujete da bi jedan Novak falsifikovao svoj dokumenat? Žalosno je zaista da više verujete jednom piskaralu pa makar kako se on zvao i gde radio, taj nije Novaku ni do kolena.
Lepo je novinare opisao Fra Bože Radoš , poslušajte ga ponovo, možda će vam biti jasnije

Falsifikovao nije sigurno. A to da li je šetao dok je trebao biti u izolaciji, to neka se bave nadležne službe i ako treba neka snosi odgovarajuće sankcije. Ima i većih faca koje nisu poštovale lockdown, Britanski premijer nepostuje zakon koji je on doneo u svom parlamentu , pa nisam primetio da ste opleli o njemu da je ovakav ili onakav. A tek Nadal koji je bio pozitivan 20.12 a upao u Australiju 32.12 , samo mali broj medija piše o tome, zato što on nije u planu za linč, već je Novak na tapetu jer njega treba lincovati.

Jedva ste dočekali, izgleda.
Možda je broj pod kojim se vodi testirani jedinstven za svakog (uvek se vodi pod tim brojem), pa bi bilo logično da ima pozitivan i negativan, nekoliko dana docnije.

Jeste li vi ta oba testa držali u rukama ili pišete rekla kazala, pa u foto shopu se da napraviti stogod mašta poželi?

Eh ti novinari, na sve su spremni i preko leševa će ići da bi postigli tiraž ili gledanost. Novinari što napišu odmah pola u vodu baci

PCR тест узет у 1, завршен у 8 увече је испоручен после поноћи.

Evo vec se pojavio isti broj testa gdje je imao negativan rezultat.
Sad više nije samo Novak u pitanju nego i srpsko zdravstvo koje isporučuje takve lažne dokumente po potrebi.

Znam da ne volite da se stavljaju linkovi, pa neću staviti, ali ovo je dio članka sa Jutarnjeg lista, ako je ovo istina, kokice u ruke, i pratiti daljini razvoj ove komedije, ovo počinje ličiti na turske sapunice 🙂

“Kako odmiču dani i sati, tako je cijela vrlo mutna priča oko Novaka Đokovića i njegovog pokušaja ulaska, pa onemogućavanja, a zatim ipak ulaska u Australiju (zasad) sve zamućenija. Štoviše, sve je ispunjenija muljažama ili barem ozbiljnim sumnjama u takvo što od srpskog tenisača.

Sada je osvanuo vrlo nepovoljan dokument, točnije dva, koja istražuju australske vlasti, a koje je s preslikom objavio Ben Rothenberg, novinar New York Timesa i Spiegela. Objavljena su naime 2 rezultata jednog te istog PCR testa koji je Novak Đoković obavio u Beogradu 16. prosinca 2021. Na jednom, prvotno objavljenom piše vrlo jasno da je test – negativan!

To bi značilo da Đoković nije bio zaražen prošlog mjeseca, a to nadalje znači ne samo da je lagao u dokumentu kojim traži australsku vizu, već u tom slučaju nema temelja za nikakvu “medicinsko izuzeće” od necijepljenja. Međutim, osvanuo je jako brzo i novi dokument odnosno rezultat PCR testa. S istim datumom, istom brojem šifre i od iste institucije (Institut za javno zdravstvo Srbije), ali sada je na PCR testu napisano da je – pozitivan! Najblaže rečeno, jako, jako sumnjivo.”

Nek su U HR svi ažurni i tačni. EU je to

Preistinski prepuno prestrašno. Ajme majko.

Stoji.
Niste u krivu. 😂

Od ‘Nije ti ovo Balkan, ovde se znaju pravila’ do ‘Kme, ali mogao je tako zaražen ubiti neku bakicu’ u 24h.
Zaista epski Alene, čuj mene Markuse.

O kome pišete Alene? O Nadalu koji je prekršio propise o 14 dana izolacije ili o Đokoviću koji je prekršio propise o 14 dana izolacije?

Dobro. Da znamo bar. Postupak Nadala koji je to uradio ispod radara pravdate naravno?

Više ljudi vam je to ovde napisalo. Baš kao i za Đokovića. Za jednog znate, za jednog još ne znate.

Točno.

Da, zaista je prepuno previše prezabrinut za bakice pa nije primjetio Nadala koji hoda naokolo i širi virus

Volio bi Alen da se Nole vraća, al ne vraća se.

Ouuuu, što će ovdje biti komentara…

Evo objavljen i PCR test koji je dao kao dokaz za izuzeće, a koji pokazuje da je Đoković namjerno zaražen danima išao na razne manifestacije.
https://twitter.com/BenRothenberg/status/1480448426332413953

Ovo mnogo govori kakav je čovjek. čak i da na stranu stavimo sve zavjere koje šire on, žena i otac.

Kako ima velike šanse umreti ako ste rekli da je Covid ustvari malo jača prehlada?
Da ne kažem hunjavica 😀

Evo sad omikrom postade smrtonosna bolest. Na ostalim raspravama bio je samo bezazlena hunjavica. 🙃

Onda da li se treba vakcinisati protiv omikrona kako kaže Australika ili ne treba?

Aha. 😇

Poštovani gosp. Šćuriću, krucijalno pitanje je što će država Srbija napraviti nakon ovoga.

Lako za Đokovića, ovo puno više govori o R.S.
Da li je itko iz vlasti postavio pitanje o poštovanju donesenih mjera za zaražene COVIDOM, a samim tim, i kazne za Đokovića?

Ili su kazne i svve ostale mjere predviđene samo za malog Stevicu i Jovana?

Citiram:

“Đoković je na testiranje u Institut za javno zdravlje Srbije došao u četvrtak, 16. prosinca, a bris mu je uzet u 13.05 sati. O pozitivnom je rezultatu obaviješten istog dana navečer: na laboratorijskom nalazu piše da je izdan u 20.19 sati.

U istom danu i u sljedeća dva dana, Đoković je sudjelovao na najmanje četiri javna događaja i susretao se s desecima ljudi.

U četvrtak je u zgusnutom dnevnom rasporedu sa suprugom Jelenom posjetio Poštansko-telegrafsko-telefonski muzej u Beogradu, rukovao se sa čelnim ljudima Pošte Srbije i svjedočio predstavljanju poštanske marke sa svojim portretom. Zatim je navečer pronašao i vremena za sudjelovanje na panelu “Putem šampiona” koji je organizirala njegova fondacija.

U subotu, 18. prosinca, Đoković je spremno odradio intervju i fotosession za L’Équipe, čiji su mu predstavnici u Beograd došli dodijeliti trofej za najboljeg sportaša godine.

Ni na jednom od tih događaja Đoković, koji je znao da je pozitivan na covid-19, nije nosio masku. Simptome bolesti očito nije imao, ali nitko nije mogao znati da je Đoković pozitivan, jer o tome na njegovim društvenim mrežama nije bilo ni slova.

Negativan test na covid-19 dobio je 22. prosinca u 16.15 sati, šest dana nakon pozitivnog testa i početka “karantene” koja to zapravo nije bila.”

Testove je Srbija vjerojatno lažirala za potrebe tog izuzeća, no u jednom i drugom slučaju ostaje trajna sramota.
A i kako se ono kaže – sad znamo kakav je kao čovjek.

Vjerojatno ste u pravu.

Ali, kako sada (mislim na vlast Srbije), odgovoriti na pitanje nekog “malog” Srbina, zašto on može zašto ja ne?
Teški autogol za Srbiju, plus, lako se može postaviti pitanje važenja covid potvrda izdanih u Srbiji, a ako se to desi, evo generalnog sra***nja za Srbiju..

Sad znamo i kakav ste vi čovek.

Cool down meni a on kada podbada ništa Alene?

Lako za RS, nego kad će Zdravko i Zoki u zatvor?

Da, Zoki će čim se vrati, morao je da skoči do BiH da obavi neki posao, eto ga nazad za par dana.

Čim ih Bih Izruče, u čemu je tu problem?
Republika Hrvatska je oko nih odradila svoj dio posla, osuđeni su, pobjegli su u drugu državu, tražilo se izručenje…. Sve po P.S.u-s.
A Srbija je napravila što?
Ili će napraviti što?
Ne vjerujem da shvaćate razliku, ali nema veze, vama su vjerojatno i oni sa čekićima i na bageru patriote.

Kakva je to država kojoj iz pravosuđa cure informacije, pa tako kriminalci dan pre objavljivanja presude odluče da skoknu do BiH?

Aha, i zbog toga se sad krivično gone osječki suci, zbog toga što je on otišao za svaki slučaj?

Neće biti Alene 😀

Kakva je da je, ipak je puno sređenija od one koja radi u suradnji sa paravojskom ćevape od konkurencije

Ne pišite neistine. Gospodin Đokovic je na intervju sa L’Équipe nosio masku što je potvrdio i sam časopis. Skinuo je masku tokom fotografisanja.

A gdje sam ja napisao da se mogu kršiti pravila samoizolacije??? Samo sam odgovorio na napisanu neistinu da je Đoković bio bez maske na inervju sa francuskim časopisom. Samo čitajte lijepo što je napisano.

Mogao je imati ne 1 nego 101 masku, ako je bio na intervjuu sa nekim, nije bio u samoizolaciji, pa to su osnove logike, mislim da to i nije baš to tako teško za shvatiti.

Nosio je masku?
Želite reći da nema više obaveze samoizolacije za oboljele od covida?

Pa jeli nosio masku na intervju ili nije? Nisam uspio da nađem odgovor u vašim tekstovima?

Na osnovu čega tvrsite da je kršio samoizolaciju. Imate njegov PCR test od 17. ili 18. decembra? Da li je moguće da ste vi jedan dan imali covid, i da je on jednog dana prestao? Iz sudske dokumentacije je vidljivo da je Đoković pored rezultata PCR testova posao i analize krvi koji pokazuje visok nivo antitjela.

Zakoni su različiti po zemljama, negdje je pet, negdje 14 dana.

Zašto širite laži da je danima išao na razne manifestacije?
16.12. u 13h je uzet uzorak a rezultati su dostavljeni tek 17.12, kao i svima ostalima u Srbiji. Znam iz iskustva sa sinom koji je rezultat PCR testa dobio tek sutradan.
A Novak se pojavljivao u javnosti 16 i 17.12, dakle dok nije dobio rezultat da je pozitivan. Od 17.12- 04.01. se nije pojavljivao u javnosti.

Da, Đoković mora čekati rezultate isto kao i Vaš sin.

Znači Australija više nije problem? Hajde bar nešto, korak po korak. 🤣

jel iko od vas pomislio da je ovaj nalaz laziran? odakle mekom noletrova zdravstvena dokumentacija.

Evo pojavio se prvi dokaz da je test lažiran – postoji test pod istim brojem gdje piše da je negativan.

Ah, zluradosti….
Svaki testirani pacijent ima svoj sertifikat. Evo, moj ima sve nalaze i sve podatke o vakcinaciji.
Da li ste ispitali da li je QR kod jedinstven za svakog pacijenta, a ne da se menja kod svakog testiranja ili vakcine?
Ako jeste, onda ste se „ispalili” u svojoj zluradosti. A ako nije, ispričavam vam se.

Kad je netko pozitivan, ne ostaje to vječno, pobogu. Slijedeći je test negativan, a QR kod je isti, zamislite!

“Đokovićeve navijačice mažu se uljem i slave”

Kad već moramo gledati ovu new kardashian sagu, bar tuitamo iskoči dobar naslov 🙂

Nema sta da se pitate. Krivo mu je sto je Djokovic pobedio na sudu pa ne zna kako drugacije svoju tugu i gnev da izrazi.

Alene,nažalost niste u pravu.Pozdrav.

Ja govorim protiv njega.
Postoje 2 Đokovića.
Đoković tenisać,i njemu kojem kapa do poda, mislim da o njemu kao prvom reketu svijeta ne treba nikakavv komentar.

Ali postoji i Đoković, koji zna da je zaražen, i šeće se po Srbiji, i širi zarazu, pa čak i među djecom.
Jadno, bolesno, dno dna.

Da, niko normalan….

Oh,ne!Evo ga opet!Koliko zlobe se skriva u tebi,čovječe!A kako bi bilo da konačno javno poližeš sve što si sa tom temom ovdje napisao?

Zaista Alene?

A hejteri?

Ma da nema, opšte poznato. Evo ni ovde, samo se meni priviđa..

haha… ma briga mene za njega, samo iskaču sad ti naslovi kao iz paštete. A ovaj je bio baš zanimljiv.

Emirates cist, Dokovic cist, a mediji kod nas svrsavaju na Australiju kao uređenu drzavu.

Jasno ko dan da nije. Samo ko ne želi to ne vidi. Osnovna ljudska prava ugrožena. Ispadosmo oaza slobode…

Sorry pajdo, ali Super portak je u pravu. Pogledaj najnovije izjave australskih političara koji otvoreno izjavljuju da nema veze što sud odluči, oni neće priznati tu odluku te će Djokovića svejedno deportirati!

Dokaz da je to licno i politicki usresredjeno na Novaka i nema veze sa “propustima u vizi” sto je jasno i nedvosmisleno i njihov sud utvrdio.

Ne bih rekao da je to osobno protiv Djokovića. Mislim da se tu radi o nekim političkim obračunima unutar same Australije i to se sada prelama preko njegovih ledja!

Gosp. Foglar

Griješite.
Njihove izjave bi bile upitne, kada ne bi imale uporište u zakonu.
Taj zakon nije donesen jučer, da li je dobar ili ne, o tome bi se dalo razovarati, ali činjenica je da postoji.
Prema tome….

Jedina istanca koja tumači zakon, ali i njegovo sprovođenje je sudska instanca vlasti. Tako da je vrlo moguće da izvršna vlast nije znala ili nije htjela da sprovede zakon kako je to zakonodavac zamislio. Zato je sud i poništio protivzakomitu odluku.

Niste shvatili,
Bez obzira na odluku suda, ministar ima zakonsko pravo da donese odluku da se Đoković odmah danas deportira iz Australije.

Slušajte, Vlada Australike ima zakonsko pravo da objavi sankcije Srbiji zbog Đokovića jer je spoljna politika u njihovoj nadležnosti. To niko ne dovodi u pitanje, ali da bi se nadležnosti pravilno izvršavale one moraju da budu ne samo legalne, već o legitimne. I nacisti sa satelitima su holokaust počinili u skladu sa zakonima zemlje u kojoj su živjeli.

Vlada Australije ima pravo puno toga,isto kao i svaka druga vlada…
Međutim, vlada Australije je preozbiljna da bi pitanje jednog tenisača, pa makar bio on i prvi reket svijeta, dizala na nivo nekakve nacionalne ugroze i svjetske zavjere, vjerojatno su zato i puno ispred ovih naših banana-država, koji da skrenu pažnju sa pravih problema u državi, dižu tenzije na ovakvim i sličnim temama….
Bolje da se narod zabavlja ovako, nego da vlada mora odgovarati na neka neugodna pitanja.

Vlada Australije, a posebno njen premijer su pokazali kako je glupost univerzalna kategorija i nije vezana samo za naše balkanske državice. Tenziju nije dizao niko do njih kontraverznim i protivzakonitim postupcima. Mogli su pre pola godine napisati da se ne može ući bez vakcine, odbiti izdati vizu i mirna Bosna, pardon Australija. Đoković ne bi tamo ni otputovao i sve ok

Piše u odluci australijskog federalnog suda.

Naravno da sam pročitao. Svi sudski dokumenti su odmah objavljeni. Ja našao link na njih prije nekoliko dana na BBC.

Haman. DA…našao sam link ka mjestu gdje sud redovno objavljuje i updejtuje sve dokumente vezane za slučaj skoro u real time.

Pogledajte malo pažljivije. U Naredbi od 10. januara Sud u prvom stavu poništava (squash) kancelaciju Đokovićeve vize. Nadam se da ne tvrdite da je Sud poništio zakonitu odluku jer upravo i samo Sud odlučuje šta je zakonito, a šta nije.

Posao i nadležnost Suda je da tumači i brani zakon. Kada sud poništi neku odluku onda on to radi samo zato jer je ona protivzakonita i ni zbog čeg drugog. Posao australijskog federalnog suda je da štiti primjenu federalnih zakona i propisa i da naloži ispravku nezakonktih postupaka. Sud je naložio poništenje protivzakonite odluke australijskih federalnih vlasti. To su valjda danas saznali svi osim vas.

Sve navedeno je uzrok nezakonitosti jer zakon i propisu regulišu ne samo materiju već i proceduru. Stoga ako postupak nije sproveden po propisima on je protivpravan i protivzakonit. Ako je opravdanost zahtjeva bila neopravdana ona je bila nezakonita jer zakon nalaže da opravdanost odluke bude opravdana. A nepravilno ustanovljeno činjenično stanje ili suđenje o materiji upravo jesu srž protivzakonitosti.

Naravno. Jer zakon, pored ostalog uređuje materiju. Ako je npr. materija pitanje imigracije, onda Zakon o imigraciji plus ostali relevantni propisi u tok oblasti uređuju tu materiju. I vi ocenjujete i materiju i proceduru i opravdanost i pravilno ocenjivanje činjenica na osnovu Zakona o imigraciji i relevantnih propisa, a ne na osnovu slobodne volje.

Ma treba njega deportirati, pa zašto bi se narod u Sidneyu, Melbourneu radi stotinjak slučajeva stavljao u karantenu, a Đokovića pustili bez cjepljenja?? Trebaju ga deportirati i pokazati da su ozbiljna država i da je za sve zakon isti, a ne ko u nas…

Jasno ka dan da jeste, dokaz je danasnja odluka. Ali politika je “politika”. Posteni ljudi se trude, kao taj sudac Kelly. Ali sve se moze kada drzis uzde! I nemas obraza, i boli te k…c za sva pravila. I kada drzis medije (Rupert Murdok) I kada je vazno samo da “zadovoljis” gazdu (SAD) i kada ti nije u interesu nista drugo. Sve moze da se promeni. A to da li su druge drzave “uredjene”, hmmm, mislim i tamo je uredjenje kako nalaze situacija. Na papiru u redu sve dok ne dodje do ozbiljnog slucaja

Mislim da nema veze lično sa Novakom. On im se jednostavno namestio kao pogodan pokazni objekat, zbog svojih stavova. E sada kako to da tako često neko sa ovih prostora uspe da upadne u takve probleme, je druga diskusija.

Ono gde svi mi treba malo da razmislimo, je šta se dešava godinama sa onim migrantima u onom hotelu? Novak je uspeo da se spase, oni ostaju tamo. Šta će sutra biti kada neki običan čovek upadne u takvu situaciju?
Ljudi nevezano za vakcinu, svi smo u problemu.

Ima veze s Novakom, kao sto kazes , on im se namestio, a oni pokusali da iskoriste situaciju. Verujem da niko od ostalih vruhunskih tenisera se ne bi pomirio u slicnoj situaciji i odleprsao.

Evo, dobila i ova saga epilog. Ovde su nam danima ispirani mozgovi kako Australija samo striktno sprovodi svoje zakone i pravila, a u prvih nekoliko rečenica podneska vlade sudu piše da oni u stvari nemaju nikakva čvrsta pravila za ulazak stranaca i da često odlučio diskreciono.

Komedija.

Obavestite se malo. Koriste diskreciona prava. Stotine bogataša i poznatih je ulazilo bez vakcinacije.

Posle ovoga ništa više nije isto.

Ne morate gledati u kristalnu kuglu dovoljno je da pročitate kako je u Australiju ušao Dilan Efron i možda vam bude jasnije to što je napisao Super Portak.

Da naravno, imate izvještaj o tome i svjedočenje agenta migracionog koji ga je pustio da uđe u Australiju, btw ist taj agent je Đokoviću poništio vizu.

To je jedan, do tih stotinu, fali ih još jako puno 🙂

Pročitajte podnesak države Australije na sudu gdje to lijepo piše i bukvalno da Australija nema strikna pravila ulaska stranaca i da često koristi diskreciono pravo.

Ok. Hoćete da citiram tačno šta je Australija u podnesku napisala da primjenjuje od pravila za ulazak stranaca. Sad ispada da vi znate bolje od Vlade Australije . Nike nego.

Ovde ste u krivu. Masa medija je objavila izuzetke. I Nadal je izuzetak

Bio je pozitivan 20.12. a slikao se na terenu u Melburnu 31.12.

Niste čuli za teniski turnir koji je Nadal osvojio u Australiji? Puno prestrašno.

Nadal je manje od 14 dana nakon što je testiran pozitivno na Covid došao u Australiju i igrao turnir na kojem je pobjedio. Nadam se da tu nema ništa nejasno.

Znamo šta je Australija imala kao primkedbu jer su bas sva dokumenta i transkripti objavljeni.

Imate u sudskim dokumentima. Poslao sam link negdje gore.

Agent koji je pustio teniserku iz Ceske nije znao pravila, a ovaj Novakov je znao, ili je u medjuvermenu stigao neki update pravilia, ili je u njenom pasosu bilo nesto “opipljivo” ($). Ovo je vic, da ne bude zabune. Kada im je natrcao Novax, onda su se i nje “setili” (doslednost! “naknadna pamet”). Ima i funkcioner iz organizacije (sa istim papirima) koji se provukao bez galame – seo u avion i odleteo. (Prema pisanju UK stampe, ima jos igraca sa istim papirima koji tek treba da stignu na turnir!!). Dakle, jasno je da “su svi jednaki, samo su neki (Novax) jednakiji” – po politickoj prilici & potrebi. Ali ni sud nije poslednji autoritet! Ima i misnistar svoja, ministrarska, prava & ovlascenja – saga se nastavlja. BTW, Novax putuje sa diplomatskim pasosem Srbije – ali to nikom tamo nista ne znaci! A zna se (ili bi trealo da se zna) da poslotje medjunarodne konvencije o postupanju sa takvim putnicima…

A zašto Novak ima diplomatski pasoš Srbije?
Zato jer je vrhunsku tenisač?

Ima više vrhunskih sportista koji imaju diplomatski pasoš Srbije, a razlog je taj što jedan vrhunski sportista neuporedivo više predstavlja Srbiju u svetu nego bilo koji ambasador ili drugi diplomatski radnici.
I to daju mnoge države svojim znamenitim građanima.
To vam je isto kad bi pitali zašto neki građanin Srbije ili Hrvatske može biti Počasni konzul Tajlanda ili Austrije. Lično poznajem Počasnog konzula Austrije u Novom Sadu, biznismen koji ima dobre poslovne veze sa uglednim Austrijskim firmama, pa mu je Austrija poverila da obavlja konzularne poslove u Novom Sadu, otvoren je konzulat u okviru poslovne zgrade njegovog preduzeća gde je on počasni konzul.

Mislio sam na razloge dobijanja zvanja Počasnog konzula i diplomatskog pasoša. A razlozi su da je neka ličnost izuzetno vredna za međunarodne odnose. Kao što počasni konzul nije školovani ni aktivni diplomata, a opet obavlja diplomatske dužnosti, tako ni izuzetni svetski priznati sportisti nisu profesionalne diplomate, ali zato jako dobro predstavljaju svoju zemlju svugde u svetu. Kad se u inostranstvu sretnem s novim ljudima čim kažem da sam iz Srbije, odmah krene priča o Djokoviću, ranije o Piksiju i drugim svetski poznatim ličnostima iz Srbije. Eto zato se takvim osobama daju diplomatski pasoši!

Jel znate koliko u Hrvatskoj ima diplomatskih pasoša? 1.500. I svi su diplomate jel? Srbija, sa znatno više stanovnika ih ima 2.000.

Naravno, svaka država ima zakon kojim se propisuje ko može da dobije diplomatski pasoš. Vidim na netu da su u hrvatskoj, mimio regulativa, diplomatske pasoše dobili i neki članovi Sabora kao i bivši gradonačelnik Zagreba kao i članovi njihovih porodica.

“Pravilniku o diplomatskim i službenim putovnicama pravo imaju, neovisno o svrsi putovanja, predsjednik države, Sabora, Vlade, ministri. Svima ostalima, a među njima je uz saborske zastupnike nabrojeno još 35 kategorija, poput guvernera HNB-a, suci Ustavnog suda, djelatnici osiguranja, ali i gradonačelnik Zagreba (drugi gradonačelnici nemaju to pravo) i njihove obitelji – diplomatska se putovnica izdaje samo za potrebe određenog službenog putovanja.”

Možda što je najbolji sportista na svetu godinama?

Komedijom sam nazvao vaše višednevno insistiranje da mora da je Djoković nešto pogriješio čim su mu ukinuli vizu. Evo, sud je odlučio da je pogriješila Australija a ne Đoković, a Australija na sudu potvrdila i priznala da ona u stvari i nema neka utvrđena pravila ulaska u zemlju.

Naravno. Ne znam samo gde je sad autor da potrdi kako nije bio u pravu ” da je Djokovic nesto pogresio”.

Mozda autor zna bolje nego australijski sudija. Ko zna.

Sud se je držao zakona, na njemu nije da dokazuje da li je potvrda o oboljenu od Covida valjana ili ne.

Politika…. pa politika je indirektno pljunula Srbiji u lice, odnosno, ne srbiji kao Srbiji, nego Srbiji kao pravnoj državi, i rekla što misli o njoj kao o pravnoj državi…

Australija ima jedna od najrigoroznijih pravila o ulasku, pa svoje građane nisu puštali mjesecima da se vrate,
I sada, pojavi se Đoković, sa potvrdom da je prebolio Coronu, a čitavo to vrijeme se šetao po Srbiji… Kao političari, na njihovom mjestu, Vi bi napravili što?

U takvim državama možete pobediti samo ako imate novca i ako ste zaista u pravu. Zamislite onog jadnika koji DEVET GODINA čeka na odluku u hotelu u kojem je bio Novak.

Tako je.

Pa da Novak nije imao 500.000$, tako se bar piše da koštaju advokati i suđenje, isto bi ga stavili na prvi avion nazad, kao i češka teniserka Voracova kojoj su oduzeli vizu i kojoj se nije bacao silan novac na žalbu, advokate i suđenja pa je sama napustila Australiju. Dakle pravna država postoji ako imate novaca, ako nemate onda ide po sistemu Ko je jači taj i tlači!

Bilo bi lepo da, nakon ovog iskustva, Novak „poradi“ na tome da i gradjani Srbije konacno krenu napred i zapocnu gradnju sistema u kome bi jedan covek mogao na sudu da dokae da je drzava napravila gresku….BTW, g. Ministar nema neki odredjeni rok do donosenja resenja o deportaciji, tako da Novaz moze biti “ispracen” do aviona (tj. uhapsen) i u toku meca! Bizarno, a za uzvrat Srbija ce proterati kengure iz zoo vrta :))

Nole ostaje u Australiji. U povratku će imati nešto veći prtljag. Moraće ponijeti i pehar

I pola miliona dolara posto “ozbiljna” drzava krsi svoje propise.

Da

Na odstetu za maltretiranje Djokovica.

Najmanje toliko.

Jeste, pola milona dolara.

Pa zar nije bilo ovde informacija da “nesto sigurno nije bilo u redu” posto je Australija “ozbiljna” drzava?

Dokazano da je sve bilo u redu i da je ovo samo izivljavanje nad najboljim teniserom na svetu. Ko ono rece da nije licno i politicki? Ako nije pravno, a vidimo da nije, nista drugo ne preostaje postovana gospodo.

Sada će “internet poznavaoci svega i svačega” da nam objasne šta se ustvari desilo, imamo jednog dežurnog ovde on sve zna.

A da je sud doneo odluku da se deportuje onda bi bilo kako je Australija pravna drzava i mora da postuje odluku svog sudstva, jel?

🤣

Ovako ako se bude islo protiv odluke suda opet ce Australija sa izmisljenim razlozima porazenog premijera opet biti pravna drzava?

Smehotres.

Čovek je iz EU i on je pripadnik civilizovanog sveta.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂
Aj bar nekad preskočite.

Potpisujem 🙂

Evo posto ne verujete koliko je Australija “pravna” drzava a realnost vas u tome svakodnevno demantuje:

B92
“Kako prenosi Oliver Braun, novinar Telegrafa, u ovim momentima policija šalje svoje ljude u sud u Melburnu gde se nalazi Novak Đoković.
Australijska federalna policija je stigla po Novaka Đokovića sa namerom da ga uhapse, opet mu ukinu vizu i deportuju nazad u Srbiju.”

Nije dio procedure. Diskreciono pravo ministra nije dio procedure, zato se i zove diskreciono pravo.

Naravno da nije deo procedure vec diskreciono pravo koje je tamo jace i od sudstva.

O tome da je B92 govorio istinu pise i Politika od najblizeg izvora Djokovicu:

“Ђорђе Ђоковић, брат Новака Ђоковића, рекао је да последња информација да аустралијске власти желе поново да затворе најбољег тенисера света. „Последња информација је да хоће да га затворе. Тренутно се консултујемо са адвокатима и пи-ар службом. Новак је са својим адвокатима у просторијама где је било суђење. Он тренутно размишља о својим опцијама.”

Ne, varate se.
Zakonski, imaju ipravo.

A Vi imate negativno mišljenje o B92?Vaša stvar.Ono,baš ih dobro poznajete?Dajte,malo se skulirajte i bolje se informirajte.

Srbija da je pravna država, čim sleti u Beograd, odmah bi ga poslala u zatvor (pritvor), da odgovori na par pitanja zašto je širio zarazu po Srbiji, nakon što je saznao da je pozitivvan.

Ovako, još će mu prirediti doček, i dignuti spomenik.

I naravno, usput pozivati građane da se drže svih propisanih mjera, 🙂

Naravno…. mislim da će se to desiti u isto vrijeme kada će i kod nas HDZ postati stranka bez lopova

Vi nikako da uskladite svoje stavove. Napišete članak o urušavanju kredibiliteta institucija zbog pandemije, a onda potrošite toliko vremena braneći Australijske institucije kao nepogrešive i besprijekornog kredibiliteta. Mišljenje ste promijenili samo jer je u pitanju gospodin Đoković.

Sve se vise autor upetljava u svoje pogresne izjave dok ga stvarnost konstantno demantuje.

Kako sad samo smesno zvuce sve one izjave da je Djokovic dobio izuzece zbog glutena 🤣🤣🤣 sto su nam ovde nabacivali ili kako Djokovic “mora da je negde pogresio oko vize” 😉

Ovo postaje licno!

Da, zbilja smiješno sada to zvuci, u odnosu na surovu stvarnost ja je znao da je pozitivan i šetao i dalje okolo po Srbiji.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!