zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Još jedno lažno slijetanje u nuždi Pegasusa

Pegasusov avion iz Maroka do Turske je imao slijetanje iz nužde u Barceloni. Naime, jednoj trudnici na letu je puknuo vodenjak. Po slijetanju 28 putnika je pokušalo pobjeći iz aviona uključujući i trudnicu. 14 ih je u tome i uspjelo, a španjolska policija ih traži. Policija je uhapsila trudnicu jer je glumila da joj je puknuo vodenjak. Putnica je trudna, ali nije rađala. Sličan incident se desio i prošle godine na letu iz Casablanke za Istanbul kada je 21 osoba pokušala pobjeći.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Pegasus

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Genijalno

Ne razumijem kako mogu pobjeći iz aviona, je li postoji osoblje na letu?

Postoji njih 4-5, kako mogu protiv 28?

“Pobeći iz aviona” je izraz koji daje više pitanja nego odgovora. Da li su pokušali da pobegnu dok je avion bio parkiran i zatvorenih vrata, ili kada je otvorio vrata a osoblje spolja prikačilo stepenice, ili kada je otvorio vrata na vazdušnom mostu? Ovo su tri scenarija koja se veoma razlikuju po teoretskoj i praktičnoj izvodljivosti.

Pa dalje, ako su nekako i pobegli iz aviona, gde su dalje išli? Trčali prema ogradi aerodroma da je preskoče? Trčali kroz terminal da izađu na regularan izlaz (sve sa pasoškom kontrolom usput i masom policije u zgradi)? Trčali na neko treće mesto?

Bilo bi dobro kada bi autor davao link prema izvoru ovakvih vesti, da možemo da vidimo šta se zaista dogodilo. Ako mu je izvor neki insajder, onda bi trebalo da traži pojašnjenja i da ne pušta vest dok ne dobije malo više detalja ili makar moguće odgovore na neka od pitanja.

Kad se dogodi emergency landing onda je avion najčešće na stajanci i čeka neku od službi, u ovom slučaju to bi bila hitna i dodatno osoblje zračne luke da se spoje stepenice za izlaz i sl. Dakle to je sve samo ne 4-5 njih. Upstalom na svakoj zračnoj postoji značajan broj policajaca koji bi sigurno bili prisutni u ovakvoj situaciji.

Eto pa bi sada volio dodatno pojašnjenje ili uopće teoriju kako se to može “pobjeći” u toj situaciji? Jel trudnica bila na vrhu napada na osoblje ili?

Znači napali su osoblje, savladali to osoblje i istrčali na stajanku/pistu i gdje su završili?

Po bogu dragome jel se može saznati neka informacija ili se igramo pogađalice? Ili ako ne znate baš nikakav detalj čemu uopće ovakav “članak”???

U pravu ste. Vidim da vodeći svetski mediji koji su ovo preneli ne nude ništa više od detalja ili objašnjenja, tako da nam ostaje samo da nagađamo kako i kuda se može pobeći iz parkiranog aviona.

Pa trazi druze,zlonamerni inspektore Radisa.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!