zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Omrikon neće bitno unazaditi aviopromet

Omikron soj Covid-19 virusa neće bitno unazaditi aviopromet. Ovaj soj virusa je zarazniji, ali slabiji, posljedice oboljenja su bitno manje (kao jača prehlada), daleko je manje umrlih od njega. Iskreno ovaj soj je na razini prosječne gripe.

Zrakoplovstvo je u panici reagiralo, zatvorile su se linije prema Africi, uvele restrikcije i zabrane  u putovanjima (karantena, obveza nekoliko PCR testova prije i po dolasku, zabrane putovanja), no isto je kratkog vijeka. Niz kompanija je već obnovio letove prema Africi, vrlo skoro će se planeta ponovo otvoriti zbog slabe ugroze ovog soja virusa. Konačno, govorimo o južnom dijelu Afrike, koji i ovako ima vrlo malo putnika prema Europi i ostatku planete.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: South African

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Evidentno je virus sve slabiji i slabiji. To ce imat jos jednu mutaciju tijekom zime koja ce biti jos slabija i do ljeta je, napokon, to gotovo. Hvala bogu vise.

Cijenim vas entuzijazam i realno gledanje na medicinski dio pandemije, ali nemojte zaboraviti onaj politički dio koji ce odlučiti kada i kako p(l)andemija završava. A tu se kraja ne vidi, čak štoviše – eskalacija je vidljiva! I molim Boga da ste u pravu!!!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!