zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Alaska otkazala 30 A320

Alaska Airlines je otkazala narudžbu za 30 Airbusa A320neo. Istim Alaska nema ni jedan A320 u floti. Istovremeno kompanija je naručila dodatne Boeinge 737MAX.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Alaska

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovdje politike ima i to barem malo.Nisu privatne firme imune na takve pritiske, i i sigurno su dobili dobru cijenu.Boeing sada prodaje 737 Max ispod cijene samo da proda.Moram priznati vrlo hrabro od njih ali još jedan sumnjivi pad sa 737 Max i mogu staviti ključ u bravu.

Niste me razumijeli.Te dvije stvari nisu povezane.To što se 737 Max prodaje ispod cijene je povezano sa problemima koje ima ne mislim da politika ima utjecaja na to ali svakako ima na to na američke kompanije malo “pogura” sa kojom naruđbom 737 Max.Ne bi me iznenadlo da United ili American naruče veili broj 737 Max pa čak ni Delta nije isključena koja još uvijek ima veliki broj 737.Kompanije će dobiti avion na velikom popustu a država će im to već kompenzirati tko zna kako.Komapanije nije briga na čemu lete samo im je bitno da imaju proft of toga i to što veći.Nije tajna na Delta ima poseban tretman kod Airbusa jer im je jako bitna za američkom držište.Nije da Delta nešto posebno voli Airbus ali voli cijene koje dobiva od njih i to im je jedino bitno.

politika ili potreba?

Mislite da i kod njih nema politike u smisku da se uzme američki avion a ne evropski

Alaska je u Seattle-u za razliku od Delte i Americana. United-a je malo drugaciji obzirom da je sediste Boeinga je u Cikagu.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!