zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Air Transat povećao Zagreb za 41%

Air Transat je ove godine povećao broj frekvencija na liniji Toronto-Zagreb (tri leta više nego 2022. ili povećanje od 7%), a idućeg ljeta će broj frekvencija povećati daleko više. Kompanija će sa letovima iduće godine krenuti već 4.5. kada će operirati jedan let tjedno (subotom), da bi od 13.6. povećala broj letova na dva tjedno. Već od 18.6. kompanija će letjeti tri tjedna leta, a od 23.6. i četiri tjedna leta (utorak, četvrtak, subota i nedjelja). Ovo je prvi puta da će kompanija letjeti četiri tjedna leta iz Zagreba, obzirom da je do sada liniju 2019. i 2023. letio tri puta tjedno. Sa četiri leta tjedno Air Transat će liniju operirati sve do 26.9. kada ju smanjuje na dva leta tjedno do 6.10. Air Transat će liniju za Zagreb operirati sa Airbusom A330-200 (345 sjedala).

Kompanija je 2023. ostvarila 49 letova u jednom smjeru, no sada će imati čak 69 letova u jednom smjeru, što znači povećanje od čak 41%. U oba smjera Air Transat će nuditi za/iz Zagreba čak 47.610 sjedala idućeg ljeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Transat

29 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Vrlo dobro, al će kasnit u odlasku 🤣

Početkom 9.mjeseca dolazila je rodbina iz Calgaryja preko Toronta sa Transatom i avion je bio popunjen 80%..što je sasvim ok i još je bilo u tjednu..i još sletio 45 min prije vremena…super

Bravo za Zagreb

ZAG IX/2023: 370.845 pax = 105,9% vs IX/2019

Pa nije bio kada sam napisao komentar.

Nije jer bih ga video, pa nisam debil. Editovali ste vreme na clanku.

Lepo, znamo svi da imate mogucnost da izmenite u koliko sati je objavljen clanak. I to redovno radite kada objavljujete clanke u sred dana.

Svaka cast !!! Ja sam htio ici sa njima za Toronto ovu godinu u 6 mjesecu i sve bilo popunjeno. Tako da ce ove dodatne linije svakako dobro doci takvima kao ja koji malo kasne sa rezervacijama,hahaha. Same pohvale aviokompaniji da su odlucili povecati broj letova!!

Daj boze, daleko je leto

Znači ništa od Koreana, AC i Emirates ni sljedeće godine?

Pa rekli ste da se interkontinentalni letovi sada definisu.

Pa, nema nista od Koreana, AC i Emirates sljedece godine, logican zakljucak.

Objave za ljetni red letenja mogu se očekivati sve do kraja siječnja 2024.

To nije bitno za Zagreb jer nikakvi longhaul letovi nece biti objavljeni za ovaj grad.

Nedovno je poroidicna prijateljica putovala iz Toronta za Split i nazad. Air Transat je bila jedna od opcija, ali su konekcije za Split i iz Splita losije sa dugim cekanjem narocito u povratku i preterano skupe, jer letovi nisu vezani na Transat, nego su kupuju zasebne karte.

Krajnaj kombinacija je bio AC do Beca koji se vezao na OU let za Split a provratak preko Copenhagen-a.

Obzirom da se radilo o starijoj osobi koja je relativno mobilna, zbog godina je i dalje zakazana pratnja (wheelchair). Osoba je bila puna hvale za osoblje OU-a na letu za Copenhagen i za osoblje Splitskog aerodroma. Kazu da su bili kao profesionalni, ljubazni ne nametljivi a uvek spremi da ti pruze punu pomoc. Zasluzili su cistu desetku.

Ako neko sa Splitskog aerodroma ili OU leta iz Splita za Copenhagen sredinom prosle nedelje cita obvaj clanak, imate licno hvala i u moje ime.

Za razliku osoblje aerodroma u Torontu je dobilo 0 na neljubasznosti, drskosti i da ne navodim detalje.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!