zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Rusija bi mogla izaći iz CR929

Zamjenik premijera Rusije je rekao da rusko-kineski širokotrupni projekt CR929 ne ide u smjeru koji odgovara Rusiji i da bi Rusija mogla izaći iz projekta. Avion bi trebao imati 280 mjesta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: CR929

38 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A šta ćemo sad što se danas isključio sjeverni tok? Njemačka je ostala bez isporuke gasa, a znamo da su oni zavisna, a pri to jedna od najjačih ekonomija u Evropi.
Njemački ministar energetike jutros je kazao da ne može garantovati nove isporuke dok se politička situacija ne stabilizuje.
Mislim da će ovaj region to indirektno osjetiti vrlo brzo

To je i najpametnije.

Verujem da će ih Kinezi isplatiti, ne isplati im se da se projekt odugovlači u nedogled. A i Rusija verovatno nije pri resursima da nastavi razvoj. Takođe, sigurno ne bi mogli dobiti dozvolu za korišćenje u zapadnom svetu ako Rusija ostane pri projektu.

Bolje im je da plešu kako Kina svira i šute, bar će pokupiti neke mrvice.

Ako budu plesali kako Kina svira eto nama Kine do Poljske bar u geopolitičkom smislu, a ako moram da biram bolje Rusija nego Kina.

Bolje Kina nego Rusija. Bolje Rusija nego EU i Davos gerijatrijski kriminalci…
Odlični izbori

Sami su sebe osudili na Kinu, sad nek gledaju šta će.

Rusiji odgovara samo da proizvodi rakete za totalno unistenje

Nek ih sto vise proizvedu da bude mir u svijetu.

Ne verujem da im je baš interes da ih okupiraju u pravom smislu te reči, ali da na jedan ili drugi način utiču na vlade tih zemalja i u konačnom smislu postave te zemlje u neku vrstu bloka prema NATO ili USA-,o da, to im je i te kako cilj. Kratkoročno neće biti mira ali dugoročno se ide na geopolitičku preraspodjelu snaga, pa ćemo svakako imati (a već imamo), Kinu i Rusiju na spoljnim granicama a uskoro i u Evropi zemlje sa vladama pod direktnom kontrolom Kine i Rusije. I to u vrlo bliskoj budućnosti. Mislim da su evropske zemlje svojom inertnošću potcenile Rusiju i Kinu i da na neki način igraju protiv sebe. USA je to odavno primetila i kao svaka pametna zemlja deluje, nažalost u našem dvorištu.

Kina će imati Crnu Goru i Srbiju za par godina, luke Solun i Pirej su u većinskom vlasništvu Kine, Hamburg i Rotterdam su skoro na 50% vlasništva, ono što Rusija ne osvoji ratom osvojiće Kina ekonomijom. A ako malo šire sagledate celokupnu globalnu sliku sve ovo je samo opipavanje pulsa. Vidimo da NATO na Rusiju neće vojno, na Kinu neće definitivno ni vojno ni ekonomski. Pravo pitanje je gde smo tu mi? Danas se na G20 ništa ne dogovoriše, Kina ne osuđuje Rusiju, oni u svemu ovome najviše profitiraju. A što se tiče daljine Moldavije, u to se tek ne bih smeo kladiti. I Kosovo je bilo daleko pa je NATO pokazao koliko je u stvari blizu.

A to što EU iz svojih fondova pokušava da dofinansira i spreči da Crna Gora upadne u dužničko ropstvo?! Pa samo za autoput duguju Kini i mole Boga da ovi zauzvrat ne uzmu luku Bar. Na sličnu situaciju je EK upozorila i zvanični Beograd za svoje dilove sa kinezima, jer kao i Crna Gora srlja u bankrot. A ta najavljena aviolinija će tek da pokaže pravi odnos Kine prema Srbiji. Za Crnu Goru lako možete sve ovo da proverite, za Srbiju malo teže jer se netransparentno posluje. A udeo Kine u lukama, saobraćajno-logističkoj mreži i resursima kojima će raspolagati u Evropi je već sad politička tema u Evropi a i u USA

Nažalost je Endorfin u pravu. Pogledaj malo koju količinu američkih državnih obveznica drže Kinezi. Aktualno oko jedne bilijarde dolara i to iako prodaju od kolovoza 2021. naveliko (da li su Kinezi već tada znali što će se dogoditi u veljači 2022.?). Uz to dolaze još i kineska učešća u vlasništvu US banaka. Rista, kam god se okreneš i kreneš, na kraju te čeka Kinez!

Ma naravno da ima kreditnih obaveza i prema SAD-u i prema EU. Ali usporedite obim, kamate, dinamiku isplate i slične parametre pa ćete videti koliko su kineski krediti zapravo loši,ne samo po Crnu Goru, već i u regionu. Kineski ,,Pojas i put’’ i primena istog u regionu je ocjenjena od strane evropskih regulatornih tela kao trojanski konj za ulazak kineskog kapitala u Evropu mimo zakonskih okvira i mehanizama koju je EU striktno propisala koje i kontrolira svojim mehanizmima.

Uzimaju jer im niko drugi ne da pod takvim uslovima. Kina to radi strateški baš sa zemljama koje nemaju da vrate to.

Objasnio Anonymous 14:09. Otkuda srpskim penzionerima 2 puta po 100 € pred izbore? Kineski kredit pokrio sve. A kad bude trebalo da se vraća….

Pa tako kako će im zbo neplaćanja rnormnog kredita za autoput pokupiti sve državne hipoteke, od luke Bar do Aerodroma, Podgorice i železnice

Mene više zanima, da li bi u najcrnjem scenariju i eventualnom sukobu u Moldaviji nebo iznad Rumunije bilo delimično ili potpuno zatvoreno i kako bi se to odrazilo na ionako izmenjene rute

To i jesu ruske kolonije ruku na srce

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!