zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

OTKAZIVANJA: Pegasus neće više letjeti Istanbul-Podgorica

Iako je još jučer djelovalo da će Pegasus letjeti liniju Podgorica-Istanbul tri tjedna leta, to se ipak neće desiti i kompanija ukida letove na ovoj liniji od 16.4, tj. zadnji let na ovoj liniji će biti 15.4. Ovo je, kako smo jučer pisali, produkt ukidanja prethodne i nezakonite odluke Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore koja je dozvolila neograničen promet između Crne Gore i Turske. Air Montenegro se na isto požalio novoj vlasti i tražio zaštitu, što je nova vlast i promptno učinila. Pegasus je isplatio Air Monenegru odštetu od oko 400.000 EUR (10 EUR po putniku) što ne pokriva gubitak koji je Air Montenegro imao ovakvom liberalnom politikom prethodne vlasti.

Ostaje za vidjeti hoće li se isto reflektirati i na broj letova Turkish Airlinesa. Pegasus i dalje leti dva leta na liniji Izmir-Podgorica i Ankara-Podgorica.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Pegasus

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

CG od 2020. srlja u komunizam. Država je preuzela Železnicu, trajekt, Luku, sada eliminiše konkurenciju štiteci Montenegro, koji nema ni dovoljno aviona za letove prema IST/SAW. Pegasus je dnevno slao A321/321neo na liniji SAW-TGD, a Monetegro će leteti 2-3 puta sedmično sa duplo manjim avionom. Koja je tu logika? Osim da će izgubiti par desetina hiljada turista tokom godine, i putnici će plaćati enormno skupe karte.

Pa čekajte, i vlast koja je liberalizovala letove između CG i Turske, kao i vlast koja to sad stavlja ad acta, su vlasti posle 2020. Hoćete da kažete da je pre 2020. tržište tih letova bilo slobodno? Mislim da niste u pravu.

Kako çemo iz Crne Gore za Baku, Moskva, Dubai, Doha, Tbilisi. Bodrum Antalia itd. Jel çe Montenegro da otvara linije ili Drzava namerava da stavi narod u karantin ili je drzavna strategija Crne Gore da se Tirana razvija ( Albania ima vişe domaçih aviokompanija pa ne limitira strane kompanije).
Zalosno zalosno

Znači Pegasus je isplatio odštetu AirMontenegru zato što je netko drugi donio odluku da oni mogu letjeti?

Pa to nema nikakve logike. Nek odštetu isplaćuje onaj koji je kriv za odluku,a to sigurno nije Pegasus. Tko će Pegasusu isplatiti odštetu što je izgubio vrijeme na liniji koju nije smio razvijati i koja će sada biti ukinuta?

Niko, kuma donela, kuma pojela. Ko će isplatiti evropskim kompanijama odštetu što ne lete za Rusiju? Niko. Političke odluke u pravcu zabrana, embarga, sankcija, kvota, ograničenja uvek izazivaju štetu koju mora da podnese fizičko ili pravno lice, to vam je tako. Rizik poslovanja u uslovima sve manje liberalne ekonomije…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!