zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO: ZL Dubrovnik 15.095 putnika u I. mjesecu

Zračna luka Dubrovnik je u I. mjesecu ostvarila 15.095 putnika (14.269 u I/2023). Ovo je 57,4% putnika iz istog mjeseca 2019. (26.323), odnosno na razini 2016. godine. Dubrovnik je imao 264 operacije (282 u I/2023, 410 u I/2019) i ostvario je 0,6 tona carga (1,2 tonu u I/2023 i 7,6 tona u I/2019).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Dubrovnik

40 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Očekivan rezultat. Efekt Game of trons-a sve više slabi, tako da se Dubrovnik vraća u svoje okvire, do neke buduće poznate serije…

Pa to 43% manje od Niša!!!!!

Treba radit na zimskim mjesecima (studeni-veljača) da barem imaju 40-50.000 putnika, to treba biti prioritet menadžmentu.
Sljedeći zimski mjeseci bi mogli i trebali po najavama ostvarit dobre brojke.

Ako ostane Freebird plus joše neke kompanije s kojima se pregovara to će biti jako dobro, puno bolje od sadašnjeg stanja.
Zar nije Ryanair najavio samo 3 linije zimske, Dublin, Beč i London?

Sramota

Zasto idalje poredite sa 2019. godinom?

Stvarno loše! I Tivat ima bolje rezultate u prvom mjesecu. Moram priznat da je doveđenja Ryana bio vrhunski potez kad se uzme u obzir cijela situacija, od otkazivanja linija wizz air te “mirovanja” ostalih kao Easy jet ili Croatia

Užasan rezultat Dubrovnika.

Zašto je objavite rast Zagreba?

Mislio sam napisati “zašto NE objavite rast Zagreba” , isprika, typo

A vjerojatno misli na broj putnika u Zagrebu koji je veći za 13% u odnosu na 2023.g. Dobar početak godine.

Čovjek pita zašto ne objavite rast Zagreba. Slažem se da je užasan rezultat, ali očekivan s obzirom da su više manje svi odustali od DBV zimi, osim OU koja mora letjeti i TK koji otkaže svaki drugi let. Baš me zanima kako će FR reagirati na svojim najavljenim zimskim linijama kada vidi užasan load factor na koji je skroz nenaviknut i koji nikad i nigdje ne tolerira.

Nadam se da ste u pravu, ali i dalje sam jako skeptičan. jednostavno ne vidim potencijal. 11. i 12. mjesec još i imaju nekog mjesta za napredak, ali 1. i 2. mjesec su po meni beznadežni.

Malo trziste zimi

Lapsus, zasto ne objavljujete rast Zagreba

Hrvatsko zrakoplovstvo se opako razvija!

Da, žalosno je stanje zimskih mjeseci svugdje osim u Zagrebu. Hrvatska realnost, pretvoreni smo u kupalište Europljana.

Nije to samo hrvatska realnost. Pogledajte Grčku, Italiju, obalni dio Španjolske, Tunis, … Zimi tu leti samo domicilno stanovništvo (uz mali izuzetak Španjolske sa penzićima koji tamo oko Malage, Valencije i Alicante-a zime).

Ne znam za ostale zemlje koje ste nabrojali, ali bio sam u Španjolskoj više puta zimi, Barcelona, Alicante, Malaga, Sevilla, Jerez, Cadiz, svugdje ima sto puta više života nego na Jadranu.

Barcelona je cjelogodišnji cilj, kao i Sevilla. Alicante i Malaga su “hot spot” njemačkih penzića koji tamo zime jer im je jeftinije nego kod kuće (interesantno je da je Kreta počela sa programima za njemačke i austrijske penziće). Cadiz je glavna luka za Kanare i stoga je i zimi vrlo živo. Za Jerez ne znam jer tamo nikada nisam bio zimi. U Španjolskoj sa našom obalom možete uspoređivati Ibizu, Menorcu, obaju južno od Jereza (Novo Sancti Petri), …

Pa dobro, nije sad važno koja mjesta možete uspoređivati s našim uspavanom obalom, poanta je da na Mediteranu postoji mnogo destinacija koje su i zimi itekako žive. Kad to uzmemo u obzir, i još k tome da te destinacije imaju mnogo povoljniju klimu zimi, onda nas ne treba ni najmanje čuditi što skoro o nema interesa za Dubrovnik i ostale gradove na našoj obali.

Uzas

Ryanair ne dolazi u trećem mjesecu

I ranije kreću, već od 19.3. mislim

Interesantno je da će u špici sezone Dubrovnik biti odlično povezan sa Barijem. Ryan i Volotea svaki po 4pw i Jadrolinija 5pw trajektom.

Ludilo hehe

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!