zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Problemi malih aerodroma regije

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Maribor

Najmanji aerodromi regije imaju ogromnih problema i nikako ne mogu biti konkurentni. Prvi problem su djelatnici. Oni jednostavno ne mogu privući dovoljno kvalitetnih djelatnika, njih u malim sredinama nema, kada dostignu neki stupanj odlaze na veće aerodrome ili druge businesse, školovanje takvog kadra je dugotrajno i skupo, a oni nemaju mogućnost imati rezervnih ljudskih potencijala ako netko ode. I što onda kada ode neki ključan čovjek? Gdje naći alternativu? Konačno ako nemaju dovoljno kadra postavlja se pitanje operativnosti aerodroma. Uz to loš kadar neće privlačiti nove kompanije i on neće biti u stanju stvoriti novac, putnike i promet. I sa ovom problemom se mali aerodromi snalaze na razne načine. Pa tako Brač, koji ima samo 18 zaposlenika ima neke djelatnike koji imaju više licenci i odjednom obavljaju više djelatnosti. Jednako tako aerodrom je ustanovio da vatrogasci zapravo većinu vremena ne rade ništa, pa je rastegnuo pravila i vatrogasci u isto vrijeme utovaruju prtljagu u avion. Oni su tu za „zlu netrebalo“ no pritom i rade još jedan posao.

Drugi problem malih aerodroma je oprema. Oni nemaju dovoljno opreme poglavito za veće operacije odjednom. A zastoj opskrbi aviona nikako nije nešto što je motivirajuće po aviokompanije. One neće čekati da aerodrom ishendla neki drugi avion, pa da opremu prebaci na taj avion.

Treći problem je kapacitet terminala. Primjerice Banja Luka ima četiri parkirne pozicije na stajanci (apronu) i po toj logici bi mogla imati četiri aviona paralelno na stajanci. No ne može, jer ima samo dva gatea, što znači da eventualno može opslužiti dva aviona u nekih pola sata. Uz to nema ni dovoljan kapacitet prostora dolaznih i odlaznih gatova, te jednostavno tamo ne stane nekih sedamstotinjak putnika. Nema aerodrom ni dovoljno check in šaltera (ima ih samo 4). Stoga je aerodrom i te kako limitiran kapacitetima.

Četvrti problem su usluge aerodroma. Mali aerodromi nemaju dovoljno usluga. Oni nemaju ozbiljne ugostiteljske i trgovačke kapacitete, oni imaju mali broj rent’a’car poslovnica (ili ih nemaju uopće), oni nemaju autobusni prijevoz do grada, broj taksista je minimalan ili ih uopće nema stalno na aerodromu, oni nemaju business lože… Sve to demotivira kompanije, a neke ni ne mogu letjeti na aerodrom jer ne ispunjava njihove standarde. Tako npr. Lufthansa neće letjeti na Osijek jer ovaj aerodrom nema business ložu.

I na koncu posljednji problem je vrijeme otvorenosti aerodroma. Što je aerodrom manji to kraće radi. Tako primjerice Maribor radi samo osam sati dnevno. I time je nekonkurentan. Primjerice ETF je odlučio parkirati aviona ove zime na Rijeci upravo radi toga razloga, jer ne može planirati operacije tako da može poletjeti ili sletjeti na aerodrom u tih 8 sati. Iz istog razloga Mostar nije alternativni aerodrom Sarajevu. Neki aerodromi ne rade neke dane u tjednu jer tada nemaju letova. No, to demotivira business avione na korištenje tih aerodroma. Neki aerodromi su se dosjetili pa doslovce nekoliko put dnevno objavljuju NOTAM-e u kojima se zatvaranu dok nemaju prometa. OK, tako se smanjuju troškovi, no i demotiviraju manje avione.

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Neki takvi aerodromi u zapadnoj Europi su uspjeli napravit dobar posao. Cork, Shannon, Liege, Eindhoven, Trondheim, Bergen, Bodo, Vaxjo, Billund…

Lokalne samouprave moraju da shvate da konstantno treba da dotiraju male aerodrume, to je uvek dobar bust za privredu i to se uvek vrati…

Kako znam u Mariboru se ništa ne upucava u aerodrom za koje linije, to se je radilo kad je bio Ryanair, ali i takrat ne baš dosta, zato je otišao. Imajo neke ideje, ali sve su samo ideje, nema realizacije, i gradonačenik nema ništa sa aerodromom, kako kaže u ovom tekstu.
https://vecer.com/maribor/aktualno/foto-zupan-arsenovic-na-obisku-v-pobratenem-mestu-maribor-bi-s-kraljevom-povezali-z-letalsko-linijo-10290767

Što to upucava Maribor u Aerodrom Maribor?

Aerodrom je vlasništvo države koja je imenovala svoju firmu DRI, kao nekakvog stečajnog

upravitelja do kad se ne nađu nekog naivca za koncesiju!

Od svega navedenog, MBX je najbolje pripremljen osim radnog vremena. Hoće li i hostpler i prevarant sve to popraviti??

I tu se iz zacaranog kruga ne moze van. Jednostavno mali aerodromi nemaju novaca i resursa i jos vise ce zaostajati za vecim aeroromima.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!