zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Luxair ima 19 aviona

Luxair u floti ima 19 aviona, 4 Boeinga 737-700, isto toliko 737-800, te 11 Dash 8-400. Kompanija je u 2019. imala 4,4 milijuna EUR gubitka, no prije toga je u dvije godine (2017. i 2018.) imala 100,7 milijuna EUR profita. Kompanija je u 2019. imala 2,1 milijun putnika uz 73% load faktora. U regiji Luxair leti sezonski za Dubrovnik, Split, Zadar, Beograd, Podgoricu i Tivat.

autor: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Luxair

26 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Luxair je kompanija koju STRAHOVITO CENIM i koja me je naterala da napisem 1. komentar na Portalu i ako kompletnu avio industriju pratim jako dugo. Luxair opstaje u veoma teskom okruzenju jer oko njih su Air France-KLM s jedne strane, Lufthansa Group s druge strane, s trece strane British Airways (IAG). Luxair UVEK treba navoditi kao uspesan primer nasim politicarima u regionu. Mudro vodjenje kompanije, nema zaletanja, troskovi se drze pod kontrolom, maksimalno se dugo koristi flota (oni jos uvek lete s Boeing 737-800, jos nisu narucili B737MAX), ljubazno osoblje. Naravno pozitivno misljenje imam i o LOT-u i Air Baltic-u.

Svaka im čast. Dokaz da i negigantske avio kompanije mogu da budu uspešne. Mislim da dobar deo profita dolazi i od LuxairToursa koji su super razvili, gde za svaku leisure destinaciju (uključujući i Tivat, Zadar, Dubrovnik) postoji paket aranžman. Nešto kao Obzor koji radi.

Kada sam reko da je luxair u 2018 u prvoj godini letenja prema bracu imao 75% load faktora po najnizoj cijeni karte od 160 eura rekli ste da je to jako lose…..
Sada objavljujtete clanak gdje im je u 2019 najacojoj godini za avio promet ukupni l.faktor malo nizi od toga i kateze kako je to super…
Da li ste u meduvremenu dosli do informacije koliki je taj faktor bio na njihovim letovima prema splitu, s obzurom da u karte bile u ponudi vec od ccc 60 e trebali su biti puni…

Ja vam kazem podatke koji su tacni i koji je prosijecan l.faktor a vi i dalje tvrdite da nije tako…
Imate li dokaza da nije tako?

Te podatke je objavila zracna luka brac i podatci su javno bili dostupni…ja kazem na temelju informacija koje su bile dostupne javnosti, a vi kazete samo na osnovu misljenja da nije bilo tako….
I letovi nisu prekinuti radi loseg punjenja , vec neceg drugog…

Jeste i stanovnistvo sa minimalcem od 2 500 evra koje je platezno sposobno i to je vec dovoljno da pravi razliku.

Jeste ali je recimo i stanovnistvo CG sa 625.000 minijaturno a uz to prosjecna plata u prosloj godini oko 550 evra.

Alene budite malo parlamentarni i korektniji u kokunikaciji.Cemu ovakav ton.Eto ima Hrvatska 9 puta vise stanovnika od Luxemburga pa ima kompaniju sa manje aviona.Standard i GDP su bitni faktori koji oblikuju da li ce neka drzava imati i koliko veliku avio kompaniju.Ranije je cak postojala i teorija kojom se broj aviona definisao kao GDP/2.

Luxair je ukinuo letove za split

Gdje ste vidili letove u prodaji na luxair stranici?

A na cijim stranicama je objevljena ta najava,moze li link za to?

Aerodrom split objavljuje trenutno red letenja za sljedeca 4 tjedna,
A na luxair stranici, medu mapom odredista nema splita, kao ni u trazilici letova,a takoder su i luxair rekli da je plan u 2022 letjeti samo prema zadru i dubrovniku….tako da ne znam gdje ste vi to nasli….

Osobno sam jos jednim provijerio na stranicama luxaira i to sto tvrdite se ne moze naci na njima….
Osim ako ne gledate na wikipedii…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!