zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Putnik tužio Pulkovo

Stanovnik Omska tužio je aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu za 400 hiljada rubalja (oko 4400 evra). Muškarac je podneo tužbu nakon što je pao na platformi i slomio nogu. Slučaj je razmatrao Okružni sud u Omsku još u III mesecu 2023. Optuženi u tužbi putnika bili su avioprevoznici Rossiya i Aeroflot, kao i operater Pulkovo.

Prema materijalima predmeta u spisu na sajtu suda u Omsku, incident na aerodromu dogodio se 28.3.2022. godine. Stanovnik Omska morao je da leti iz severne prestonice u svoj rodni grad međutim, prilikom izlaska iz autobusa koji je prevozio putnike do aviona, tužilac se okliznuo usled poledice na platformi ispred aviona. Na aerodromskoj stanici prve pomoći stavljena mu je longeta na povređenu nogu, a potom je predat ekipi Hitne pomoći koja je muškarca odvezla u bolnicu. Trebala mu je operacija te je otpušten tek 4.4.2023. godine.

Čoveku je isplaćeno 150 hiljada rubalja od osiguranja. Međutim postradali je odlučio je da traži odštetu od aerodroma putem suda, jer isplata osiguranja nije pokrila sve gubitke povezane s gubitkom sposobnosti za rad i moralnim patnjama. Objasnio je da je potrebna druga operacija kako bi se uklonila metalna konstrukcija postavljena za spajanje kostiju. Žrtva je tražila da povrati milion rubalja za moralnu štetu i 21 hiljadu za troškove lečenja.

Sud u Omsku je imenovao operatera aerodroma Pulkovo kao jedinog krivca za incident. Sudija se takođe složio sa valjanošću zahteva tužioca, ali je „uzimajući u obzir principe razumnosti i pravičnosti“ smanjio iznos zahteva na 400 hiljada rubalja i još 21 hiljadu rubalja za lečenje. Okrivljeni je uložio žalbu na rešenje, ali ga je u narednoj instanci sud ostavilo nepromenjenim. Nakon toga, aerodrom je samostalno i dobrovoljno platio stanovniku Omska ono što je trebalo.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Aerodrom Pulkovo

3 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

It is my pleasure to read everything in one spot; this is my first little visit.

Aerodrom je jeftino prošao. U SAD bi ga advokati rastrgli bilo bi milionske odštete.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!