zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Koje kompanije bi SkyTeam mogao privući

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: KLM

SkyTeam je istinski na dnu u Europi, oni su u ozbiljnim problemima. Izgubili su Aeroflot koji je do daljnjega suspendiran iz asocijacije, potom se ČSA sveo na tek jednu liniju sa četiri tjedna polaska, a TAROM je u totalnim problemima i abnormalno reže te se sveo na svega par linija i malo frekvencija. Uz to SkyTeam je izgubio izuzeto važnog i dugogodišnjeg člana ITA-u (bivšu Alitaliu) koja sada prelazi u Lufthansa Grupu i Star Alliance. Jednako tako gube i Air Europau koja prelazi u IAG i oneworld. Stoga im je u Europi ostao tek Air France, KLM i novoprimljeni Virgin Atalantic. Jako loše i nikako dovoljno. Ništa u središnjoj, sjevernoj, istočnoj i južnoj Europi, samo zapadna Europa.

Stanje se donekle popravlja iznenadnim preuzimanjem SAS-a kojeg je kupio konzorcij oko Air France-KLM. Istim SAS izlazi iz Star Alliancea. Ovo je ogroman udarac na Star Alliance pošto je SAS bio jedan od pet osnivača alijanse davne 1997. godine. No, još uvijek grupacija nema nikog u središnjoj, istočnoj i južnoj Europi (osim slabašnog TAROM-a).

U posljednje vrijeme SkyTeam se opako trudi privući nove članove u alijansu i pregovaraju sa nizom kompanija. Najveću šansu imaju kod Air Serbie koja nije član ni jedne alijanse, a ozbiljno koketira sa SkyTeamom, poglavito sa Air France i KLM. No, Air Serbia ima bitno jače code-share sa Turkishem (Star Alliance) i Qatarom (oneworld). Konačno kompanija je rekla da ona ne planira ulaziti ni u jednu alijansu.

Ogromna šansa je privući u članstvo grčki Sky Express sa kojim vrlo tijesno surađuje Air France-KLM, Transavia, MEA i Delta. SkyExpress je feeder Air France-KLM i Delte u Grčkoj. Kompanija je do nedavno imala samo turboprope (ATR), no sada intenzivno nabavlja A320 i A321 kojih ima 11 u floti. Kompanija je istim krenula sa linijama za Brussels, Sofiju, Larnacu, Lyon, Lille, Marseille, Nantes, Paris, Munich, Milano, Rim i London LHR. No, kompanija surađuje i sa Americanom i Qatarom (oneworld), te Emiratesom, Condorom, Air Transatom, easyJetom i El Alom koji ne pripadaju ni jednoj alijansi, pa je upitno žele li u SkyTeam.

Kompanija bi mogla privući i airBaltic, no oni vrlo tijesno surađuju sa Lufthansa Grupom (Star Alliance). Jednako tako mogli bi privući Icelandair, Ukraine International, Air Maltu, Luxair, Cyprus, Loganair i Bulgaria Air. No, za sada ove kompanije ne pokazuju intenciju da uđu u neku alijansu.

Na svjetskoj razini za očekivati je da LATAM vrlo brzo uđe u SkyTeam obzirom da ih je Delta preotela od Americana. U alijansu bi mogao ući i australijski Rex koji je počeo vrlo blisko surađivati sa Deltom nakon što je Virgin Australia okrenula leđa Delti i krenula surađivati sa Star Alliance. SkyTeam bi mogao privući i američki Hawaiian, kanadski WestJet sa kojim ekstremno blisko surađuje Dalta ali i niz drugih kompanija SkyTeama, Air Algerie (Alžir) i Tunisair (Tunis) koji su bili dugogodišnje francuske kolonije, Etihad (UAE) sa kojim SkyTeam već dugi niz godina ozbiljno koketira, dok su manje vjerojatni Philipine Airlines (Filipini), Hainan, Astana i Uzbekistan. El Al se još uvijek nije odlučio za alijansu. Na tržištu je i premium kompanija Emirates. Tko njih dobije istinski će se ekstremno pojačati.

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Najbolje sanse medju slobodnim kompanijama su za EY i eventualno PAL. Ove dve kompanije bi ih ojacale na trzistima gde Skyteama ima vrlo malo.
Alternativno, konzorcijum recimo Delte, AFKLM i Saudie/China Airlines/China Eastern bi mogao da proba takeover Air Indie otkupljivanjem 20-40% kompanije, u duhu onoga sto je uradjeno za SAS

LATAM and WestJet bi bio pokrio velik segment, iako WestJet se i dalje vodi kao Low Cost carrier.

WestJet i DL su u krevetu vec pola decenije. da li ce uci u SkyTeam ili ne to je vec pitanje jer WestJet izgleda nije zainteresovan, pa je DL trenutno feeder za Kanadu za SkyTeam – iako neadekvatan. Latam ulazi sigurno u dogledno vrijeme. i da – WestJet se ne vodi kao LCC ni u praksi niti u glavama ljudi.

El Al i DAL su najavili stratesko partnerstvo, ali ne vidim TLV kao neki veliki aerodrom za transfere.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!