zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

SAD će evakuirati građane iz Haitia do 12.4.

SAD će evakuirati svoje građane do 12.4. iz Haitia, zbog velikog povećanja nasilja u zemlji. Evakuacijski letovi se vrše iz Cap-Haitien aerodroma koji je 193 km udalje od glavnog grada Port au Princea. Naime letovi iz Port au Princea nisu mogući radi nasilja i nesigurnosti na aerodromu. No, čak i na Cap-Haitienu je moguće odraditi samo 6 letova dnevno. Da bi putnici bili na evakuacijskom letu moraju pokazati neki od dokumenata SAD-a (osobnu kartu ili putovnicu).

analtičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Wikipedia (Cap Haintien Aerodrom)

3 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Prestrašno. SAD koji je sve zakuhao traži putovnicu ili osobnu za evakuaciju iz nasilne zone koju su stvorili. Srećom, u SAD je punopravnu osobnu moguće dobiti bez državljanstva ili legalnog statusa. Nažalost, EU je još uvijek svjetlosnim godinama daleko od toga i siguran sam da bi njihova “evakuacija” bila još selektivnija.

Ja se fakat pitam gdje vi živite. Što treba napraviti? Jednostavno pokupiti sve stanovnike Haitija i odvesti ih u Ameriku? Proguglajte malo tko je Scholl-Latour koji je rekao: tko dovede Kalkutu Njemačku, dobiti će Kalkutu u Njemačkoj. I pogledajte malo na što upravo zbog tog neselektivnim puštanja sve i svakoga danas Njemačka liči…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!