zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Kina 95% prometa iz 2019.

U usporedbi sa krajem IX. mjeseca 2019. tržišta su imala:

  • Kina 95,0% prometa
  • Turska 85,1%
  • SAD 84,0%
  • Španjolska 73,0%
  • Indija 72,9%
  • Velika Britanija 54,0%
  • Njemačka 53,7%

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air China

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kina je sada na 95% domaćeg ili ukupnog prometa iz 2019.?

To je prednost zemalja koje imaju veliku površinu i veliki broj stanovnika jer će se domaći promet jako brzo oporaviti u velikom broju slučajeva i neće ovisiti o dogovoru s trećim zemljama. Mislim da je slična situacija u Indiji i Rusiji.

Domaći avio promet u Turskoj se oporavio sigurno, mislim da imaju veći promet od 2019. Turkish leti sa B777 na liniji Istanbul – Antalija, puni avioni, karte jeftine od 200-400TL(20-40€) u jednom smeru zavisno od satnice putovanja. Dok su cene sa aerodroma Sabiha Gokcen za domaće letove i kod Anadoly jet i Pegasus od 160-300TL(16-30€) u jednom pravcu, čak i za kupovinu samo jedan dan pre putovanja, zavisno od satnice putovanja. Lično se uverio sredinom Septembra.

Da, svakako da koriste situaciju u svoju korist što je za respekt. Generalno u čitavoj Turskoj je situacija u vreme pandemije za respekt. Maske su obavezne i na otvorenom, recimo da to poštuju 80% a i ostalih 20% imaju maske u pripravnosti,dok je u zatvorenom prostoru obavezna maska i doslovce svi poštuju. U hotel se ne možete cekirati bez potvrde i vakcinaciji ili PCR testa. Tako je u Istanbulu, Ankari, Antaliji. Inače odziv na vakcinaciju je preko 80 % u Turskoj. Bio sam 15 dana u Septembru u Turskoj, 5-6 dana poslovno a onda malo odmora u Antaliji. U samim letovalistima je opuštenija atmosfera, maske može ali i ne mora, mislim što je i logično jer ne možete u hotel bez vakcine ili testa. Hoteli su im bili puni i u Septembru, od gostiju najviše Rusa i domaćih Turaka, značajni su bili i gosti iz Srbije.

Verujte i ja sam se iznenadio koliko su stroge anti covid mere u Turskoj i da se iste POŠTUJU, za razliku od nas ovde u regionu gde se mere vrlo slabo poštuju. U kontaktu s poslovnim partnerima tamo sam saznao da su se skoro svi u firmi i porodici vakcinisali.
Samo 20-tak dana pre sam bio u Nemackoj u više gradova, Hamburg, Bremen, Halle, Leipzig, gde su mere isto oštre i poštuju se, ali ipak ne nose maske na otvorenom. Zato se i ja čudim zašto je Turske na crvenoj listi Velike Britanije, Nemačke i nekih drugih zemalja. Rekao bih da tu ima više politike nego zdravstvenih razloga. Eto nakon pauze od godinu nešto više dana, ponovo sam leteo na međunarodnim destinacijama Air Serbiom, Turkishem i Anadoly Jet u Turskoj , skromno za početak Nemačka, Turska…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!