zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Biti će kaos na europskim aerodromima ovog ljeta

Europski aerodromi bi mogli doživjeti kaos ove godine. U ovom momentu kroz europske aerodrome mjesečno prođe 47 milijuna putnika, a u VIII. mjesecu se očekuje 125 milijuna putnika. Iako je ova brojka manja od broja u 2019. sada su problemi na aerodromima bitno veći. Naime, svakom putniku se ručno provjeravaju Covid-19 dokumenti radi ulaska u zemlju. Isto stvara ogromne gužve, a već sada se gubi na putnika po 5 minuta, dok je prije to bilo tek 30 sekundi. Samim time već sada na nekim aerodromima čeka se po dva i više sati na kontrole. A što će tek biti u VIII. mjesecu.

Uz to postoji i problem distanciranja na razmaku od 2 metra. Niz aerodroma jednostavno nema tolike potencijale, tj. kapaciteti im nisu toliki da taj broj putnika drže na 2 metra razmaka.

Konačno, postoji i problem nestandardizirane procedure, što dodatno kompliciran život putnicima, među kojima velik broj ne zna koje obveze ima prilikom putovanja. Isto, samim time komplicira život i aerodromskim kontrolama, produžuje proceduru i povećava broj osoba koje se moraju izolirati ili čak vračati avio-kompanijama nazad kući.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Amsterdam

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!