zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Novi kupac Hahn-a

Swift Conjoy je krajem 2021. kupio Frankfrut Hahn. No, novac kompanije nikada nije stigao na raučun. Nakon što je strpljivo čekana Swift Conjoy da uplati traženi iznos, na koncu je svima prekipjelo. Stoga je krenuo tražiti novi investitora. I nađen je, NR Holding. Vlasnik holdinga je ruski milijarder Viktor Kharitonin. NR Holding se bavi farmaceutskom industrijom i vlasnik je Nurburgring motorističke staze. NR Holding je već uplatio traženi iznos za Hahn. No, sada se čeka potvrda regulatornih tijela oko prodaje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Frankfurt Hahn

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Komedija ide dalje: više njemačkih medija je javilo, da su Amerikanci protiv prodaje HHN-a NR Holdingu jer im je navodno taj aerodrom u domeni “strateških interesa”… No comment!

Da!

Ako je tacno da je kupac kompanija koja ima ruske vlasnike onda je skroz cudno da se u ovom osetljivom trenutku to dozvolilo.

Koliko sam razumeo lekovi i hrana nisu pod sankcijama, to se u principu ne radi, valjda i nestle normalno posluje u Rusiji. Mada nisam upucen previse, to bi vec moralo da se istrazi.

Ko zna sta se desava. Nisu imali problem da uvode sankcije i ljudima sa drugim drzavljanstvom. Pa Abramovic ima 3 drzavljanstva i jos je covek Jevrej.

A da ne pricamo o sportistima sa dvojnim drzavljanstvima.

Sve je to politika, ako im odgovara onda pravilane vaze.

I opet se tu nešto valja iza brda: naime uz NR Holding, namjeru je potpisala i “Gruppe Richter” navodno iz Mainza. I oni su kao i NR Holding uplatili novac. Interesantno je da su se oni pojavili tek u trenutku kada je NR Holding uplatio novac (riječ je o 20 milijuna eura). Uz to opet kreću diskusije da li se aerodrom treba i smije prodati ruskom investoru…

Da. I sada je velika diskusija da li se HHN smije prodati ruskoj firmi. Uz ogroman pritisak Amera…

Adendum: Ali Gruppe Richter in Mainza je ponudila manje novaca. Biti će to veliki skandal ako na kraju oni a ne NR Holding dobe aerodrom… Političke igre

Da, Gruppe Richter. Nekretnine. Nemaju nikakvih iskustava sa aerodromima… I još navodno nude manje no NR Holding. Velim ti: neka teška muljaža. Ne bih se začudio da politika odbije prodaju NR-u, da aerodrom proda Richteru za manje novaca, a ovi ga onda prodaju za više NR-u…

Očekujem veliko protivljenje javnosti, pretnje i pozive Evropske komisije da se usklade sa spoljnom politikom.

Javnosti? Ne… Ali nekih EU institucija, vjerovatno…

@BB: Čak ni ne EU institucija nego određenih političkih krugova zelene provenijencije u Njemačkoj. Čak je i matična pokrajina Rheinland -Pfalz protiv prodaje NR-u i očito navijaju za “Gruppe Richter”. Velim vam: muljaža na kvadrat. Da se to događa kod nas, proglasi bi nas primitivnim i korumpiranim Balkancima… Ovako je to, naravno, sve čisto i transparentno! Velim vam: korupcija u Hrvatskoj je igra dvoje trogodišnjaka u odnosu na ono što se događa u Njemačkoj (a pogotovo u Austriji!!!)!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!