zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ukrajinci i dalje prodaju dijelove Rusiji

Prema informativnoj publikaciji “The Insider”, Kijev nastavlja isporuku rezervnih delova za avione i helikoptere Ruske Federacije. Od prošle godine isporučene su ukrajinske komponente u vrednosti od 370 miliona rubalja (oko 4,2 miliona USD). Osim iz Ukrajine, Rusija je uvozila i rezervne delove iz Velike Britanije, Sjedinjenih Država i Francuske. Isporuke su se odvijale preko pravnog lica registrovanog u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, međutim, trenutno se odvijaju preko kompanije iz Kirgistana.

Na osnovu informacija iz carinskih dokumenata, postalo je poznato da je ruska kompanija već kupila delove u vrednosti od oko 120 miliona rubalja za avion An-124 proizveden u harkovskoj mašinogradnji FED, kao i rezervne delove proizvedene u kijevskoj fabrici Radar u vrednosti od preko 67 miliona rubalja za Ka-32 helikoptere. Osim toga, u sklopu ovih isporuka, organizacija je kupila proizvode od raznih ukrajinskih proizvođača u ukupnom iznosu od oko 170 miliona rubalja, uključujući komplete za popravku za motore An-24 i An-12 koje proizvodi Motor Sic. Ovi podaci ukazuju da se uprkos političkim i ekonomskim razlikama između Ukrajine i Rusije, trgovina rezervnim delovima za avio-industriju nastavlja.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Antonov

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mašine tih fabrika su podešene za te proizvode i ako prestanu da ih kupuju rusi, nemaju kome da ih prodaju….jednostavno. Ni jednima ni drugima ne odgovara da ne trguju…

Pretpostavljam da je glavni Ukrajinski i Ruski problem prevelika međusobna integriranost njihovih industrija. Ukrajina je pokušala pogoniti nuklearne centrale Američkim gorivom i taj je eksperiment neslavno propao jer su Sovjeti obogaćivali uran za 25% više od Amera i Ukrajinci nikako nisu uspjeli postići optimalan rad reaktora, bili su krajnje nestabilni. Vjerojatno je u pitanju trgovina na mnogo razina. Slovačka i US te mnoge druge zemlje su kupile Rusko nuklearno gorivo i dijelove pod sankcijama. Mađarima Rosatom upravo gradi novu centralu.
Ruske peći u termocentralama su građene/uštimane za kalorijsku vrijednost Ukrajinskog ugljena i obrnuto, Ukrajinske peći rade dobro na Ruski ugljen.
Namjerno učinjeno, teško izmjenjivo u nekoliko desetljeća.

Tako je bilo između srbije hrvtske i bosne u našem ratu

Ni blizu, njihove su ekonomije i industrije daleko više integrirane.

Jest. Upravu si. Sve je isto, samo umjesto milionskih ugovora i razmjena robe, kod nas su išle cigare nafta kafa rakija itd itd
Mi nismo imali za kifle a kamo da trgujemo nešto ozbiljno.

Razmena u naturi i za DM

Skoro sam imao razgovor sa nekadašnjim ruskim partnerima i kažu mi da danas nemaju nikakvih problema u poslu sa američkim firmama. Posao ne ide jedino sa evropskim firmama.

Mrsto da se cuti i radi pojedinci prave senzaciju

Onaj tko se ovome čudi neka pronađe na netu deklasificirano izvješće US Secret Service (danas poznatija kao CIA) o kompaniji IG Farben te George Busch ( djed današnjeg Georga, ceo Standard Oil) i Henry Forda.

Mnogo toga bude jasnije. Jadnici ginu da bi elita postala još bogatija.

Rat je posao kao svaki drugi posao,za razliku od nečije znoji ovde se bogate na krvi i tudjim ziv otima.Ratuj i ubijajmo se kad smo glupi

Zaista me zatekla informacija da Ukrajinci i dalje prodaju dijelove Rusiji, ali tako je kako je.

E da su samo dijelovi za Iljušine…

Pa trgovalo se i kod nas 90- seti

I to vam sve govori… A ti narode gini!! … O btw, kako to da Rusi nisu sravnili sa zemljom i te fabrike i hale.. A mogli su a da i ne trepnuo.

… A mi budale delimo se i dalje na dve strane, bitno da smo #tagovali zastavu na svom profilu i rekli šta mi mislimo. Ko da nas neko pita nešto… Jadno i zalosno😔

Na zalost tako je …nekom rat, nekom brat

Rat je uvijek Business. Iz rata mnogi izlaze daleko bogatiji no što su bili, a narod neka krepava. Tako je i u ovom ratu. Ukrajinska oligarhija sakuplja milijarde a manje otmjeni sugrađani krepavaju. A kada se napišeš da je madam Zelenski kupila kod Cartiea u New Yorku nakit u vrijednosti od 1,3 milijuna dolara, onda te istog trenutka dežurni dušebrižnici proglase Putinovim trolom i rusofilom. A o tome da Rusija uredno plaća Kijevu troškove za tranzit plina kroz ukrajinski pipeline, da i ne govorimo. Rat je sjajna prilika za bogaćenje i tu nema ni morala, ni domoljublja, ni ideologije…. Money makes the world go round…

Potpuno se slažem.

👌

U svakom ratu je tako. Odma mi pada na pamet prodaja tenkova Kuvajtu u vreme one naše nesreće. Izvlače tenkove sa linije, transportuju u Kuvajt i dele pare, a glupavi narod se krvi i mrzi i dan danas. Tuga i nesreća.

Budale se mrze, svađaju, ratuju, pametni zarađuju

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!