zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Na Minhenu i dalje masovna otkazivanja letova

Aerodrom Minhen se još nije oporavio od snježne mećave za vikend, pa su radi vremenskih neprilika otkazivanja i kašnjenja nastavljena u ponedjeljak, kada je ponovo u utorak smrzavica ponovo rezultirala masovnim otkazivanjima i kašnjenjima. Većina letova za regiju je otkazana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Minhen

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Danas 07.12.:
prema regiji sve ide redovno i za sada nema nikakvih otkazivanja

Iznenadio ih sneg u Decembru…. 🤦‍♂️

Ne, nije ih iznenadio, ali su se “poklopili” više toga odjednom (pročitajte što sam napisao ovdje i u prethodnom članku).

Zna li netko mozda koja je situacija s extraordinary circumstances i kompenzacijom letova. Naime imao sam let ZAG-AMS koji je otkazan jer vecer prije avion nije dosao iz AMS-a. Medjutim vecina kompanija je letila na taj dan a KLM je unaprijed reducirao kapacitet zbog vrlo malo snijega koji je vrlo upitan kao extraordinary condition… Ima netko komentar?

Vremenske nepogode spadaju u “act of God” i kao takve ne podliježu kompenzaciji. Mnoge kompanije su platile putnicima noćenje i prehranu, ali kompenzaciju neće morati platiti.

Zivim u Minhenu i iskreno mi nije jasno kako skoro nista u gradu nije bilo spremno na snijeg. OK shvatam da je prvi dan mozda i mogao da iznenadi, pogotovo sto je bio veliki snijeg, ali proslo je 5 dana i jos nisu sposobni da uspostave zeljeznicki promet, regionalne vozove pa ni aerodrom? Tramvajske sine nisu cak ni ocistili! Stvarno mi nije jasno zasto je ovako sve tromo, od poste koja ne radi, od buseva koji ne voze, vozova i tramvaja, gdje cak ni sine za 5 dana nisu od snijega ocistili… Ne znam sta drugo reci.

Zaboravljajte štete od zaleđivanja, zaboravljajte prekinute električne vodove, zaboravljajte drveće koje je palo na željezničku prugu i potrgalo gornji vod, … Ima puno toga što se dogodilo ali vi to ne vidite.

Eto vi sve znate i vidite, niko drugi ništa. Glavni uzrok, po mom mišljenju, je nedostatak radne snage. To je hronično na aerodromu Minhen i u javnom sektoru u Minhenu. Pa u Cirihu je isto bio veliki snijeg pa je samo Lufthansa pootkazivala letove. Lično sam bio na aerodromu u Cirihu čekajući let za London. Letovi su kasnili ali su i obavljeni. U gradu Minhenu nije bilo štete na elektro mreži za tramvaje. Samo su ih otkazali da bi vjerovatno prekomerne sate zamjenili za slobodno

Niti meni nije jasno kako je smrzavica od nekoliko stupnjeva minusa mogla poremetiti promet u Munchenu!? Pa kako se onda može nesmetano odvijati zračni promet u polarnom krugu, kako je Dreamliner nedavno sletio na snježnu stazu na antarktici!?
https://youtu.be/6jeW6jIPAlc?si=VkX-UvlN3vMr24CP
Možda odgovore treba tražiti u činjenici da EU danas vode ljudi po načelu “glup gluplji” ili možda rečeno “pokvaren pokvareniji”. Možda odgovore treba tražiti u Sholzovom upravljanju državom koje ima globalistički predznak. Znamo da je i on infiltrirani čovjek wef-a. Možda su žrtvovali aerodrom Munchen kako bi svijetu pokazali što rade zastrašujuće klimatske promjene, i kako nije normalno da zimi bude zima.

Najveći problem je bio taj da su temperature bile oko nule i da je djelomično padala ledena kiša. A kada se sve zaledi, nema pomoći. Na aerodromu je bio problem sa deicingom. Vremenski prozor između odleđivanja i polijetanja bio je zbog vlažnosti zraka izuzetno malen, da niti 20% operacija ne bi bilo moguće. Uz to još i dolazi to da dobar dio radnika nije mogao doći na posao zbog prekinutog željezničkog prometa (u prvom redu zbog pokidanih gornjih vodova te smrznutih skretnica). Uspoređivati jedno jedino slijetanje na Antarktis sa operacijama jednog MUC nije moguće. Uvjeti su kompletno drugačiji.
Sa ostalim što ste napisali (sistematsko uništavanje Njemačke od strane trenutne vlade i još gluplje vodstvo EU) potpuno se slažem!

Slažem se s vašom argumentacijom… 🙋🏻

Пао снег и зауставио возове?

Па падао је снег и раније, нису биле овакве последице да се сви жале на возове у Немачкој и „шале” на рачун забране уласка немачких возова у Швајцарску због великих кашњења.

U Švajcarskoj je isto padao snijeg ali je sve bilo normalno sa vozovima. Samo nemojte reći da je bio drugi procenat vlažnosti

Slični su uslovi bili u Cirihu na aerodromu, kasnili su letovi, red je bio za odleđivanje aviona ali je većina letova odrađena. Nema potrebe da branite toliko Minhen

Nema radne snage. To je glavni problem

Danas, 06.12.:
ZAG:
4436/7 ide redovno
1725/6 otkazan
436/7 bi trebao biti redovan – upgrade na 319
SPU
4438/9 ide i za sada je točan
LJU
1696/7 otkazan
BEG
1734/5 za sada ide
1736/7 otkazan

Popriličan…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!