zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Na sjever umjesto na jug

Mariose Gamboa, 29 godišnja meksikanka je trebala putovati na domaćem letu iz Guadalajere u Tuxtlu. No, na boardingu su je djelatnici Volarisa prebacili u drugi red za boarding. Let za Tuxlu i Seattle su kretali u isto vrijeme, u 16:40. Na gateu djelatnici nisu primijetili da je boarding pass za drugi let. Mariosa je ulaskom u avion ustanovila da joj je mjesto zauzeto, no posada aviona nije provjerila zašto već su joj dali drugo mjesto. I tako je Mariosa umjesto 1171 km na jug otputovala 3444 km na sjever u Seattle.

Da je na krivom letu ustanovila je tek kada su joj dali imigracijski karton SAD-a. Na gateu su je dočekali djelatnici Volarisa koji su joj pomogli sa carinom i imigracijom SAD-a. Imigracija SAD-a ju je ispitala, te joj nisu upisali pokušaj ulaska u SAD bez dokumenata nego su je pustili da se ukrca na isti avion nazad za Guadalajaru. Volaris joj je dao novu kartu do Tuxtle.

autor: Alen Šćuric, anačitičar (Zagreb), foto: Volaris

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nije mi jasno kako se ovo moglo dogoditi. Pa ima valjda 2 ili 3 provjere ukrcajen karte dok dođeš do svog sjedala, da ne govorim kako je dotična trebala imati domaći a ne međunarodni let. Stvarno situacija da lete glave.

Cudna vest,no pokazatelj da radnici na aerodromima “otaljavaju” posao jer imaju jako lose uslove rada.
Ne krivim ih,razumljivo

Alene pozdrav,kako sljaka novi auto,kako ste vi inace?

Ne znam da li bih to pripisao lošim uvjetima rada! Prije bih to pripisao neznanju i odnosu prema poslu. Ajde da imaju slične kodove, ali Seattle ima SEA a Tuxla ima TGZ… Osim toga prije boardinga za letove prema SAD-u uvijek se još jednom kontroliraju dokumenti i boarding pass. A ni posada nije baš briljirala. Ako putnik kaže da je njegovo mjesto već zauzeto, obavezno moraju i oni kontrolirati boarding pass. I na kraju i sama putnica: posada je sigurno putnike pozdravila i trebalo joj je upasti u oči da spominju Seattle a ne Tuxla…

Dobro i ja,super,drago mi je da je tako.
Dodje sve na svoje,bilo dobro ili lose

Ako su loši uslovi onda napustiš to radno mjesto i radiš gdje su bolji. Ako nema radnog mjesta sa boljim uslovima radiš najbolje što možeš da bi mogao promijeniti radno mjesto čim za to iskoči prva prilika. Niko ne treba radnike koji će praviti probleme i kukati kako ima loše uslove, pa će tako uvijek ostati na tom mjestu sa lošim uslovima… 😉

auto odlično šljaka ali je slabo utiliziran, često čuči nezaposlen kada Alen zbog velikih projekata putuje avionom

a nezaposlen auto je ko nezaposlen avion, najskuplji!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!