zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

WestJet ukida Toronto-Montreal

Westjet je potvrdio danas da će tokom ove zime privremeno ukinuti liniju između Toronta i Montreala. Plan je da se linija obnovi u IV mesecu 2024. Trenutna strategija WestJet-a je da se fokusiraju na zapadnu Kanadu, ova obustava je jedan od rezultata iste. Takođe treba napomenuti jaku konkurenciju koju je pored Air Canada-e nametnuo i Porter od kada je počeo da leti sa Pearsona za Montreal. Liniju Toronto Pearson-CYYZ  Montreal-CYUL opslužuju u proseku radnim danom Air Canada sa 16 letova, Porter je sa 7 i po jedan SunWing, Air Transata i WestJet. Na to trebate dodati još 14 letova sa ostrva (CYTZ); ravnomerno podeljenih između Porter-a i AC Jazz-a. PR WestJeta je takođe izjavio da ne nameravaju da napusti tržište istočne Kanade i da će to raditi sa letovima koji će povezivati istočnu Kanadu sa zapadnom.

Ne znam da li je ovo još jedan od dogovora velikih i primer podele tržišta velikih igrača u Kanadi. To su pre dve decenije uradile telekomunikacione kompanije gde su Telus i Bell podelili telefoniju a Rogers i SHAW kablovsku televiziju.  Ono što znamo je da je Westjet sa 10+ dnevnih letova između Toronta i Montreala spao na jedan a uskoro i nijedan let na jako frekventnom koridoru.

autor: Zoran Cetković, dopisnik (Toronto), foto: WestJet

5 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Vrlo čudan potez WJ..

U ranije doba imali ste oko 30. letova između Toronta i Montreala gde je AC držala malu prednost. AC letovi su bili na svaki sat i sa 30 min razmaka u spici pre podne i posle podne.
Westjet je pokrivao špicu takodje sa letovima na sat.

Ovde je najviše izgubila istočna Kanada jer su se obadve kompanije pomalo povukle. Cak je jedan deo skinut sa Jazz-a i predat drugoj firmi kao feder.
Kako stvari stoje Porter tu ulece da pokupi deo tržišta.

Ne znam zašto se povlače, da li zbog manje potražnje ili se prebacuju na zapad… Ali svakako neko treći će profitirati… A to je Porter.. I postavlja se pitanje da li je ovo neka igranka koja se dešava svakih 10 godina, posto iskreno čudi sada kada je Porter naručio 50+ embraera, da i AC i WJ priređuju letove na istoku… Umesto da pojačaju kako bi ugušili konkurenciju. Mozda previše teoretisem ali svakoko ovo nije slučajnost.

Pitanje je koliko su profitabolni letovi za razliku gde su morali držati liniju zbog drzavnih obaveza.
Deluce nije amater niti je naivan, ne znam da li znate ali on je svojevremeno prodao Air Ontario AC-u
Sada imate slicnosti i sa telefonijom i kablovskim opetatorima gde ako se ne varam Bell ili Telus bili ili možda i dalje su da u svaku nedodjiju izvuku telefonsku liniju po zakonu. Svojevremeno kada je mobilna telefonija bila skupa im ke jeftinije bilo da vam daju mobilni telefon po ceni zemaljske linije.
Šta su uradili, povukli crtu i sve zapadno od Ontaria je pripalo Telusu ili Shaw-u a sve istočno su pokrili Bell i Rogers i uništili male igrače ili su ih pokupovali.

Izgleda da se ista igra igra sa avijaciom. Sunwing će postati WestJet brze nego sto očekujemo, a njima je baza u Torontu.

Onda će da krene napad na Lynx i Porter. Transat neće doirati jer im treba da ne kažu da drže monopol.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!