zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Problemi proizvođača aviona

Proizvođači aviona ne mogu isporučivati ugovorene količine aviona radi manjka dijelova na tržištu, pri čemu im dobavljači ne isporučuju ugovorene količine motora i drugih dijelova, ali i radi manjka zaposlenih. Boeing se trenutno muči sa motorima i pokušava isporučiti 31 uskotrupac mjesečno, te planira povećati proizvodnju na 47 iduće godine. Airbus pak pokušava povećati proizvodnju uskotrupaca na 65 iduće godine i na 75 do 2025. Kako sada stvari stoje, jako teško će se to desiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Boeing

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Rusija je jedan od vecih izvoznika titanijuma, legura od titanijuma i velikih celicnih otkivaka koji su kljucni za proizvodnju avio motora, stajnog trapa itd.

Potrebna je korekcija – “Rusija je nekad bila jedan od vecih izvoznika titanijuma”. To su prošla vremena, nekad se čak vjerovalo da je Rusija vojna sila – davna vremena.

Slabo vam znanje. Malo manje gledajte propagandu.

pa hajde mi vi pokažite brojke
Rusiji već zadnjih 10godina opada proizvodnja, te su već do 2020te spali na nekih 15% svjetske proizvodnje (sa 44kT na 33kT).
A od rata i sankcija je i tih 15% desetkovano, dok druge zemlje povećavaju da zadovolje potražnju.
Kroz par godina će i navedeni Airbus kao i drugi zapadni proizvođači pronaći druge dobavljače koji će zbog te povećanje potražnje povećati proizvodnju, tako da Rusija i da se čudesno vrati na tržište neće lako pronaći kupce.
npr Kina je još 2020te proizvodila i izvozila neuspredivo više od Rusije. Tko je ostao da kupuje od Rusa?

Nisam mislio na vas stav o titanijumu.

Istina, propaganda je zabava za nas male ljude tko zna šta se oni dogovaraju ispod stola. Kako je rekao crni gruja u jednoj seriji od nečega se mora živjeti.

Govori se o nekoj cifri do 20%, sto nije malo. Takodje, imaju tehnologiju za proizvodnju specificnih odlivaka koji se koriste u motorima, i pravi velike otkivke za stajni trap sto radi malo proizvodjaca.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!