zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Ima li smisla Air Serbia u Portorožu?

Imaju li smisla letovi za Portorož Air Serbie ako kompanija leti za Trst koji je udaljen tek 78 km, Pulu koja je udaljena 83 km, Rijeku koja je udaljena 102 km, Ljubljanu koja je udaljena 122 km, i Veneciju koja je udaljena 198 km od Portoroža. Za sve ove aerodrome Air Serbia je letjela čak 21 tjedni let (3 dnevno). Ima li u tom kontekstu Portorož smisla?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Portorož

34 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nije ovo prvi put da JU razmatra Portoroz kao destinaciju. Verujem da je i u ovom slucaju, aerodrom ponudio izvesnu kolicinu novca koju ce JU postaviti u minimalni rizik od otvaranja rute, bez obzira na blizinu ostalih aerodroma. Plus, okolni aerodromi, tj putnici su u regionu, tako da im nije toliko bitno sa kog aerodroma ce leteti ako JU pocne da otkazuje letove sa jednog.

Ako kompanija izračuna da joj je isplativo, ko može tvrditi drugačije. JU nije neozbiljna i po pravilu ne održava rute gde gubi novac.

Mislim da ima. Drago mi je da će opet da lete

Ima. Još 2017. sam prisustvovao pregovorima Kempiskog i Slovenačke Vlade da MK grupa renovira i proširi aerodrom Portorož u kom imaju ne znam koliko % udela. Njihova bogata klijentela neće da se klacka i trucka autobusima i vlakovima. Kempinski će prodavati letove Er Srbije kroz svoje aranžmane, tako da rizika nema

Ima jer na Portorožu su restrikcije zbog kratke piste velike, a mogućnost produženja gotovo nikakve. I moš mislit kako će se bogata klijentela “klackati i truckati” preko BEG za POW… Užitak za svakog bogatog: na primjer sa ATR-om VIE-BEG-POW sa najmanje sat vremena u BEG…

Upravo tako!

Da, naravno. Zato i ne vjerujem da tu ima kruha za ATR72 sa svim tim operativnim restrikcijama…

Ima od 5.-9. mjeseca. Ne predstavljam si kako ce neko kao turist bez rent a cara doc iz Trsta ili Pule ili Ljubljane u nekim “normalnim” vremenskim okvirima usred ljeta do Portoroza.

Vlak…,🥲 Trst- Sežana – Koper +(avtobus do Portoroža) ne vem, če je 8 – 10 ur dovolj…

Je rista, točno je tako kako Igo piše… Svojedobno je postojao gradski autobus iz Trsta za Koper tako da je putniku ako nije htio uzimati rent-a-car to bila najbolja veza. Ne znam da li on još postoji, ali ako ne, onda TRS za POW nije nikakva opcija…

Hitro brišete ? Je bilo kaj neresničnega ali žaljivega v postu ?
Ali vas moti slovenščina ?

Lep dan g. Alen in super 🏆Vaša www stran za avio navdušence. Veliko uspeha.☘️

Jeste, Kostić, MK Komerc. Od tri šećerane za tri evra do hotela na Kopaoniku, Savudriji, Portorožu, Novom Sadu…

Ima smisla jer im plaćaju da lete.

Pa najverovatnije ce pustiti u prodaju i POW i TRS na prolece, i ako TRS bude imao malo putnika otkazace i putnike prebaciti na okolne letove. Ne brinite, nece JU leteti za TRS sa praznim avionima. Nemaju sta da izgube ako probaju. Definitno ce ukoliko budu birali izmedju TRS i POW odabrati POW jer su tu placeni da lete.

Nema

Bese neki srpski tajkun vlasnik tog aerodroma?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!